طرز تهيه ترشي بادنجان و تمبر هندي
شنبه 14 شهريور 1394 - 11:12:40 AM
در ترشي را بسته و 3 تا 4 هفته در دماي اتاق نگه داريد تا ترشي «بادنجان و تمبرهندي» آماده شود. اگر بادنجان‌خور باشيد، حتما تا به حال ترشي بادنجان را كه شكمش با سير و سركه پر شده، امتحان كرده‌ايد اما اين بار پيشنهاد ديگري براي‌تان داريم؛ هشت قاشق سبزي معطر را ساطوري كرده و يك بوته كوچك سير را پوست كنده، رنده كنيد. حالا يك عدد فلفل تند را ريز خرد كنيد و اين مواد را با هم مخلوط كنيد. سپس حدود 300 گرم بادنجان ريز را شسته، پوست‌كنده و خرد كنيد. يك بسته تمبر هندي 150 گرمي را با دو ليوان آب و يك قاشق غذاخوري نمك مخلوط كرده و از صافي رد كنيد تا هسته‌هاي آن جدا شود. سبزي و فلفل خردشده، موسير رنده شده، بادنجان خردشده و موسير خشك را لابه‌لاي ظرف ترشي ريخته و روي آن را با آب تمبر هندي و دو ليوان سركه پر كنيد.
در ترشي را بسته و 3 تا 4 هفته در دماي اتاق نگه داريد تا ترشي «بادنجان و تمبرهندي» آماده شود. برخلاف معمول كه بادنجان در همه ترشي‌ها با پوست مصرف مي‌شود، اما به توصيه متخصص تغذيه، بهتر است بادنجان پوستش به‌طور كامل گرفته شود يا اصلا به جاي آن از ميادين ميوه و تره بار بادنجان‌هاي سفيد تهيه كنيد، چون در پوست سياه بادنجان ماده‌اي به نام سولانين موجود است و اين ماده براي افراد مبتلا به تالاسمي مينور، كم‌خوني هموليتيک يا کساني که مشكل كليوي داشته باشند و ميزان فيلتراسيون كليه‌هاي‌شان كاهش يافته باشد، مضر است. البته بادنجان حاوي هيستامين هم هست و برخي افراد در واكنش به اين ماده كهير مي‌زنند، پس مصرف ترشي‌هاي حاوي بادنجان بايد با دقت بيشتري صورت گيرد.
درضمن به گفته دكتر عباسيان، بادنجان طبعي سرد و خشك دارد و ترشي آن هم بالطبع سرد و خشك‌تر از ساير ترشي‌هاست و به همين خاطر است كه معمولا ترشي بادنجان همراه سير زياد و ادويه‌ها و سبزي‌هاي تند تهيه مي‌شود. اما با اين حال افرادي كه طبع سرد و خشك دارند، بايد در استفاده از اين ترشي‌ها تعادل را رعايت كنند.



www.
منبع : مجله سيب سبز



مطالب پيشنهادي :
ترشي انار و لبوطرز تهيه ترشي قارچ و زيتونطرز تهيه ترشي ازگيلترشي بادنجان کبابيترشي انبه، ترشي محلي جنوب ايران
http://www.CheKhabar.ir/News/2161/طرز تهيه ترشي بادنجان و تمبر هندي
بستن   چاپ