لپه قرمه، غذاي معروف و خوش طعم دامغاني ها
شنبه 14 شهريور 1394 - 10:54:22 AM

لپه قرمه يکي از محبوب ترين و خوش طعم ترين غذاهاي محلي شهر دامغان است. طعم لپه قرمه مانند قرمه سبزي بوده،فقط به جاي لوبيا در آن لپه استفاده مي کنند.

لپه قرمه، غذاي مخصوص دامغان

لپه قرمه يا همان قرمه سبزي دامغاني از غذاهاي بسيار معروف و دلپذير شهرستان دامغان است.اين غذا در واقع قرمه سبزي است كه به جاي لوبيا لپه،و به جاي گوشت ،مرغ دارد!

مواد اوليه براي تهيه لپه قرمه :

مرغ (سينه) : 400 گرم
سبزي (قرمه و سرخ شده) : 200 گرم
پياز : 1 عدد
لپه : نصف پيمانه
غوره : نصف پيمانه
آبغوره : نصف پيمانه
نمك : به ميزان لازم
فلفل : به ميزان لازم
زردچوبه : به ميزان لازم
روغن : به ميزان لازم

طرز تهيه لپه قرمه :

ابتدا لپه ها را با مقداري نمك آب پز مي كنيم .
در ظرفي مناسب پياز را به صورت خلالي خرد كرده و در كمي روغن تفت مي دهيم تا نيمه سرخ شود.
سپس سينه مرغ را خرد كرده و به آن افزوده و تفت مي‌دهيم تا تغيير رنگ دهد.
زردچوبه و فلفل را نيز اضافه کرده و پس از آن سبزي قورمه سرخ شده و مقدار مناسبي آب به مواد مي‌افزاييم.
وقتي گوشت مرغ پخته شد، لپه پخته شده را اضافه كرده و نيم ساعت آخر پخت خورش، غوره و آبغوره را به همراه نمك به آن اضافه مي‌كنيم و مي‌گذاريم تا خورش كاملا جا افتاده و آماده شود.

نكات مهم براي تهيه لپه قرمه :

1 - حتما لپه را از شب قبل خيس كنيد و آب آن را 3 مرتبه عوض كنيد و اگر فراموش كرديد آن را بجوشانيد و آبش را خالي كنيد.
2 - ميتوانيد به جاي مرغ از گوشت هم استفاده كنيد.
3 - بهتر است به همراه پياز داغ يك قاشق رب گوجه فرنگي هم سرخ كنيد تا غذايتان خوشرنگ تر شود.



منبع : sooran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/2125/لپه قرمه، غذاي معروف و خوش طعم دامغاني ها
بستن   چاپ