بهترين تمرينات ورزشي براي مبتلايان به ام اس ( MS )
17 فروردين 1395 - 08:06:54 ب.ظ
تاثير ورزش بر ام اس

اختلال ام اس ( MS ) با عوارض متعددي از خفيف تا شديد همراه است. از جمله عوارض ام اس، بي حسي، خستگي، مشکلات مثانه، مشکل در تحرک، اختلال حافظه و همچنين مشکلات کلي در کيفيت زندگي است. اين در حالي است که داشتن تحرک فيزيکي نه تنها سير علائم بيماري را کاهش مي دهد، حتي برخي مطالعات اين ادعا را دارند که ورزش حتي مي تواند جلوي پيشرفت ام اس را نيز بگيرد. به طوري که در مطالعات مختلف بر روي مغز مبتلاياني که ورزش مي کردند، نشان داد آسيب هاي کمتري در برخي نواحي مغز، مرتبط با بيماري ام اس بود.

در مبتلايان به ام اس، ورزش مي تواند از يک راه رفتن ساده روي تردميل شروع شود. يوگا، دوچرخه سواري و شنا نيز مفيدند. ولي مطالعات نشان داده که پياده روي بيشتر از ساير ورزش ها جلوي آسيب هاي مرتبط با حافظه را مي گيرد.

بهترين تمرينات ورزشي

سه نوع اصلي از تمرينات ورزشي که براي بهبود سلامت کلي و سطح تناسب اندام مفيد است، مي تواند علائم و نشانه هاي ام اس را نيز کنترل کند و منجر به بهبود عملکرد عضلاني نيز شود، که عبارتند از:

ورزش هاي هوازي

پياده روي سريع، آهسته دويدن، راه رفتن در آب و ... ضربان قلب را افزايش مي دهد و براي هر کسي از جمله مبتلايان به ام اس مفيد است. يک گزينه ديگر نيز وجود دارد و آن اين که اگر فرد مبتلا دچار عدم تعادل است و يا قادر به راه رفتن نيست، مي تواند از دستگاه هاي دوچرخه ثابت استفاده کند. ورزش در آب نيز يک محيط شناور و بي خطر براي اين دسته از افراد ايجاد مي کند. آب گرم 80 تا 84 درجه فارنهايت (30 تا 31 درجه سانتي گراد) از سفتي عضلات مي کاهد و اين اجازه حرکت آسان تر را به بيمار مي دهد. کار کردن در محيطي که آب تا سينه باشد، باعث مي شود که به علت شناوري، بدن وزن کمتري را متحمل شود و اين موضوع باعث کاهش سفتي در ساق پاها گرديده و به راه رفتن کمک مي کند.

ورزش هاي کششي

کشش در ورزش براي بيماران بسيار مهم است، زيرا منجربه انعطاف پذيري بدن مي شود و طيف وسيعي از حرکات را ممکن مي کند. ضمن اين که منجر به حفظ تعادل بيمار مي شود. يوگا و تاي چي از گزينه هاي مفيد ورزش هاي کششي براي مبتلايان به ام اس محسوب مي شوند.

ورزش هاي بي هوازي (آموزش قدرت يا مقاومت)

اين ورزش ها براي داشتن ماهيچه هاي قوي در بيماران مفيدند. ضمن اين که ضعف عضلاني بيمار را که منجر به بي تحرکي و کاهش کيفيت زندگي مي شود، کاهش مي دهند. انجام ورزش هاي مقاومتي و استفاده از وزنه، براي بهبود راه رفتن و حفظ تعادل در کنار يک درمان گر فيزيکي يا فيزيوتراپ مهم است.

بيماران مبتلا به ام اس بايد اين نکات را هنگام ورزش کردن رعايت کنند

- هميشه قبل از شروع ورزش با نرمش مناسب بدن را گرم كنيد و پس از ورزش نيز با نرمش آرام بدن را سرد كنيد.

- به آرامي‌ پيش برويد. مثلا اگر قرار است كه 30 دقيقه ورزش كنيد، با جلسات 10 دقيقه ‌اي شروع كنيد و به تدريج آن را افزايش دهيد.

- در يك محيط امن ورزش كنيد. از ورزش در سطوح لغزنده اجتناب كنيد، در نور كم ورزش نكنيد، قاليچه‌ها را كنار بگذاريد و هر چيزي كه ممكن است خطري در حين ورزش براي شما ايجاد كند، را دور كنيد.

- اگر در تعادل مشكل داريد، هنگام ورزش به يك نرده يا تكيه ‌گاه تكيه كنيد.

- هر زماني كه احساس كرديد حالتان خوب نيست و يا ممكن است آسيب بببينيد، ورزش را متوقف كنيد.

- فعاليتي را انتخاب كنيد كه براي شما جالب باشد و از انجام آن لذت ببريد.




منبع:salamaneh.com



http://www.CheKhabar.ir/News/21108/بهترين تمرينات ورزشي براي مبتلايان به ام اس ( MS )
بستن   چاپ