عوارض کاشت نگين روي لب‌, بيني, گوش, دندان و چشم
10 فروردين 1395 - 08:05:52 ق.ظ
کاشت نگين روي لب‌ها، بيني، گوش، چشم و دندان

معمولا در آستانه سال نو برخي از افراد به ويژه برخي از دختران نوجوان و جوان، تمايلي به ايجاد تغيير در چهره‌شان نشان مي‌دهند و به همين دليل گاهي دست به کارهايي مي‌زنند که مي‌تواند عواقب جبران‌ناپذيري برايشان داشته باشد. کاشت نگين روي لب‌ها، بيني، گوش، چشم و دندان جزو همين اعمال زيبايي است که در سطح جامعه، اطلاعات چنداني درباره‌اش وجود ندارد ولي با توجه به گفته پزشکان، ميل به انجام اين کارها در چند سال اخير افزايش يافته است. به همين دليل و براي اينکه داوطلبان اين اعمال زيبايي متوجه شوند با انجام اين کارها دقيقا چه فرآيندي رخ مي‌دهد، با متخصصان سلامت در همين زمينه گفت‌وگو کرده‌ايم.


از منظر دکتر بابک ساعدي, متخصص گوش‌، حلق و بيني, دانشيار دانشگاه علوم‌پزشکي تهران

آيا سوراخ کردن گوش در محلي غير از نرمه آن خطرناک است؟

بله، مدتي است که سوراخ کردن گوش آن هم در محلي غير از نرمه گوش مد شده که اين کار در درازمدت ممکن است باعث عفونت در ناحيه غضروف شود و التهاب و قرمزي گوش را نيز همراه داشته باشد.


سوراخ کردن بيني خطرناک است؟

اين کار هم خطرهاي خودش را دارد. آويزهايي که در بيني قرار مي‌گيرند، خطرناک‌اند و احتمال عفونت در بيني را افزايش مي‌دهند. از طرفي، رها شدن آويز بيني و کشيده شدن آن همراه تنفس به نواحي بالاي بيني يکي ديگر از مشکلات انجام اين کار است، بنابراين بايد مواظب باشيد نگين‌هاي داخل بيني و گوش کشيده نشوند چون بسيار خطرناک است.


اگر فردي پس از سوراخ کردن گوش يا بيني دچار عفونت شد، چه کار بايد بکند؟

حتما بايد از آنتي‌بيوتيک‌ استفاده کند تا چرکي که در گوش يا بيني‌اش وجود دارد، از بين برود و اگر درمان نشود، ممکن است بيمار دچار آبسه شود.


گاهي پيرسينگ در آرايشگاه‌ها انجام مي‌شود. در اين خصوص چه نظري داريد؟

پيرسينگ(سوراخ کاري بدن Piercing)
من کلا با اين کار مخالفم ولي اگر به هر دليلي تمايل يا اجباري در انجام اين کار وجود دارد، بايد به‌وسيله پزشک يا متخصص انجام شود که با بي‌حسي و اصول بهداشتي جراحي‌هاي ابتدايي آشنا باشد چون آرايشگرها درصورت بروز واکنش‌هاي آلرژيک به مواد بي‌حسي و اتفاقات غيرمنتظره نمي‌توانند وضعيت را مديريت کنند و اقدامات درماني بعدي را انجام دهند. افرادي که بعد از پيرسينگ دچار عفونت مي‌شوند حتما بايد با توجه به تشخيص پزشک از داروهاي آنتي‌بيوتيک، ضدقارچ و ضدويروس استفاده کنند. همچنين بهتر است پيرسينگ را تا زمان برطرف شدن عفونت خارج کنند.


برخي از افراد، به‌خصوص گروهي از نوجوانان، روي زبانشان نگين مي‌کارند. اين کار چه عوارضي دارد؟

زبان يکي از نقاط حساس بدن است که علاوه بر احتمال بروز خفگي به دليل باز شدن و بليعدن اتفاقي شيء تزييني، کاشت نگين روي آن ممکن است، باعث ايجاد اشکال در تکلم فرد شود و حتي حس چشايي فرد را هم تحت‌تاثير خود قرار دهد. ضمنا خطر ابتلا به عفونت مرگبار آنژين لودويگ در اين نوع پيرسينگ بسيار بالاست.

از منظر دکتر ابراهيم امين صالحي, متخصص دندان‌پزشکي ترميمي و زيبايي

آيا کاشت نگين روي دندان عارضه‌ دارد؟

اگر نگين داخل دهان و روي دندان درست و به شيوه‌اي اصولي و علمي قرار بگيرد، عارضه‌ چنداني ندارد.


حتي اگر به‌صورت طولاني‌مدت از آن استفاده شود؟

ببينيد، اگر طولاني‌مدت از نگين روي دندان استفاده کنيد، ممکن است پس از مدتي لکه‌هاي سفيدي روي دندان‌ها مشاهد شود که با مسواک زدن و استفاده از فلورايد مي‌توان آنها را از بين برد. به‌هرحال، اين کار بيشتر جنبه زيبايي دارد و از نظر بهداشتي و درماني هيچ گونه ضرري ندارد، فقط ممکن است مايع چسبناک آن جذب ميناي دندان شود و به آن آسيب برساند.


آيا نگين روي دندان مي‌تواند باعث پوسيدگي شود؟

نه، چون دندان‌ها بيشتر بر اثر استفاده از مواد قندي و همين‌طور ماندن مواد غذايي داخل دهان دچار پوسيدگي مي‌شوند و با پيروي از رژيم غذايي کم‌قند و استفاده نکردن از قندهاي پرتراکم و چسبنده مي‌توان از پوسيدگي دندان‌ها جلوگيري کرد. البته کشيدن نخ دندان و مسواک‌زدن مرتب هم مي‌تواند تا حد زيادي از پوسيدگي دندان‌ها جلوگيري کند. بهتر است هر 24 ساعت، 2 بار مسواک بزنيد، روزانه يک‌بار نخ دندان بکشيد و هر 6 ماه يکبار به دندان‌پزشک مراجعه کنيد. همچنين ميکروب‌هاي دهان را مي‌توان با قرقره کردن آب نمک به صورت هفتگي از بين برد، اما بايد اين کار به ميزان لازم و دور از افراط انجام شود.


از منظر دکتر بهروز بيرشک, روان‌شناس, عضو هيات‌علمي دانشگاه علوم‌پزشکي تهران

آيا اينکه ما به هر قيمتي خودمان را زيباتر نشان دهيم، کار درستي است؟

قطعا نه! افرادي که چنين کاري انجام مي‌دهند، سعي در بيشتر ديده شدن و جلب توجه دارند و مي‌خواهند نسبت به بقيه متفاوت باشند، در حالي که با اين کارها نشان مي‌دهند که اعتماد به‌ نفس پاييني دارند و خودشان را باور ندارند و با انجام کارهاي غيرمعمول زيبايي، سلامت خود را نيز به خطر مي‌اندازند.


توصيه شما به اين گروه از افراد چيست؟

اينکه تلاش کنند تا به خودباوري برسند و خودشان را با هر خصوصيت و چهره‌اي که دارند، قبول کنند و بعد با خود بينديشند که چرا مي‌خواهند سلامت خود را به خطر بيندازند و واقعا هدفشان چيست؟ بايد قبل از انجام هر کاري به عواقب آن فکر کرد و صرفا از روي احساس تصميم نگرفت.


برخي خانم‌هايي که اين‌گونه عمل‌ها را انجام داده‌اند، بعدها پشيمان و افسرده مي‌شوند، به‌خصوص آنهايي که دچار مشکلات شديدي شده‌اند. به اين گروه از افراد چه توصيه‌اي داريد؟

توصيه‌ام به آنها اين است که حالا که کار از کار گذشته، ديگر خودشان را نگران نکنند و فقط دنبال راه‌حل باشند چون با انزواطلبي هيچ مشکلي حل نخواهد شد و مشورت با يک مشاور در اين زمينه قطعا کمک‌کننده خواهد بود.


از منظر دکتر شهرام افضلي, جراح و متخصص بيماري‌هاي چشم

آيا گذاشتن نگين داخل چشم عارضه‌اي همراه دارد؟

البته! شما هر روز که از خانه خارج مي‌شويد، ممکن است هزاران اتفاق برايتان بيفتد؛ از دزديده شدن کيفتان گرفته تا تصادف و زمين خوردن؛ منظورم اين است که خروج از خانه هم عارضه دارد، چه برسد به اينکه بخواهيم اعمال زيبايي‌ اين‌چنيني انجام دهيم. فردي که داخل چشم‌هايش نگين مي‌گذارد، ممکن است هم دچار عارضه دارويي شود يا چشم‌هايش عفونت کند و بينايي‌اش کم شود. از طرف ديگر، ممکن است فرد پس از گذاشتن نگين داخل چشم‌هايش دچار حساسيت چشمي شود و دائم چشم‌هايش قرمز شود يا حتي فشار آنها بالا برود. به‌هرحال گذاشتن نگين در چشم، يک عمل کاملا زيبايي محسوب مي‌شود که سطح چشم را دچار اختلال مي‌کند و از آنجا که سطح چشم مانند سدي در برابر بيماري‌ها از چشم‌ها محافظت مي‌کند، بروز هرگونه اختلال در اين لايه سطحي مي‌تواند مشکلاتي براي فرد ايجاد کند.


آيا خشکي چشم هم يک عارضه محسوب مي‌شود؟

البته، يکي از مهم‌ترين مشکلات مربوط به سطح چشم، همين خشکي چشم و عوارض مربوط به آن است که مي‌تواند به‌تدريج اختلالات قابل‌توجهي در عملکرد طبيعي ساير قسمت‌هاي چشم ايجاد کند. به همين دليل بهتر است افرادي که چنين وضعيتي دارند و مي‌خواهند نگين داخل چشم‌هايشان بگذارند، حتما از قبل با چشم‌پزشک خود مشورت کنند.


آيا از منظر چشم‌پزشکان، استفاده از لنزهاي زيبايي و لمسي فقط براي زيبا‌تر به نظر رسيدن کار درستي است؟

نه، ما زماني استفاده از لنز را به بيمار پيشنهاد مي‌کنيم که دچار آب‌مرواريد شده باشد و براي اينکه بينايي‌اش را از دست ندهد از او مي‌خواهيم که لنز بگذارد. در غير اين صورت، استفاده از لنز، آن هم فقط براي زيبا‌تر به نظر رسيدن، توصيه نمي‌شود چون خطر‌هاي زيادي دارد. لنزهاي تماسي خيلي زود باعث عفونت در قرنيه مي‌شوند و حتي ممکن است براي فرد به مرور زمان حساسيت ايجاد کنند.


فردي که از لنز با مقاصد زيبايي استفاده مي‌کند، چگونه بايد متوجه شود که لنز داخل چشم‌هايش غيرقابل‌استفاده شده است؟

بله، سوال خوبي است. گاهي در مهماني فرد در چشم‌هايش سوزش زيادي احساس مي‌کند و حتي چشم‌هايش قرمز مي‌شود اما سعي مي‌کند اين وضعيت را تحمل کند در حالي که اين علامت، خوب نيست و ممکن است چشم زخم شده باشد. به همين دليل بايد فورا لنز را از چشم خارج کرد.


براي نگهداري از لنز چه توصيه‌هايي داريد؟

لنز را بايد حتما در ظرف مخصوص آن قرار داد، در غير اين صورت خشک مي‌شود و ديگر استفاده از آن جايز نيست. افراد بايد از محلول لنز استفاده کنند و لنزشان را در آن بگذارند. آنها نبايد هرگز با لنز بخوابند چون به مرور زمان چشم‌هايشان دچار مشکل مي‌شود. از لنزهاي مشترک استفاده نکنند زيرا لنزها خيلي راحت عفونت را منتقل مي‌کنند. لنز با کيفيت بالا تهيه و بيشتر از هر موضوعي به سلامت چشم‌هايشان فکر کنند. مورد ديگر اينکه از آنجا که لنزها کاملا سطح روي چشم را مي‌پوشانند و مانع از رسيدن اکسيژن مي‌شوند، بسياري از استفاده‌‌کننده‌هاي لنز گهگاهي خشکي چشم را تجربه خواهند کرد. اين خشکي چشم ممکن است در برخي شرايط خاص (مثلا سوار شدن هواپيما، بودن در آب و هواي کاملا خشک، مصرف داروهاي آنتي‌هيستامين و...) شديدتر هم شود. بهتر است تمام افرادي که از لنزهاي تماسي استفاده مي‌کنند، هميشه يک يا چند بسته قطره اشک مصنوعي با خود داشته باشند تا در اين مواقع از آنها استفاده کنند.


آيا استفاده از ريمل هم مي‌تواند به مرور زمان روي چشم اثر مخرب بگذارد؟

بله، مخصوصا اگر ريمل را به طور مشترک استفاده کنيد. در اين صورت، عفونت خيلي زود به فرد ديگر منتقل مي‌شود و سوزش و خارش چشم را نيز همراه دارد. هرگز از وسايل آرايشي ديگران استفاده نکنيد و پس از هر بار استفاده نيز حتما چشم‌هايتان را بشوييد.




منبع:هفته نامه سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/20409/عوارض کاشت نگين روي لب‌, بيني, گوش, دندان و چشم
بستن   چاپ