سه روش سالم سازي غذاهاي تنوري
مصرف زياد گوشت قرمز به شکل کبابي و باربيکيو ميتواند سبب افزايش ميزان اسيدآمينههاي هتروسيکليک شود. محققان ميگويند ميزان اسيدآمينههاي هتروسيکليک آزاد شده از گوشت قرمز، به روش پخت گوشت و ميزان دمايي که ميبيند و حتي مدت زمان پخت بستگي دارد. به گفته زهرا غلامپور ، کارشناس تغذيه، در طول روند متابوليسم اسيدآمينههاي هتروسيکليک، چربي، پروتئين و DNA اکسيد ميشود و استرس اکسيداتيو به وجود آمده باعث ايجاد اختلال در فعاليتهاي بيولوژيک مي شود و احتمال ابتلا به ناراحتي هاي قلبي، عروقي و سرطان را بالا ميبرد.
1 - غذاها را طعمدار کنيد
طعمدار کردن مواد غذايي با آب مرکبات يا ادويه ميتواند باعث کاهش آزاد شدن ترکيبات مضر در غذاهاي تنوري شود.
2 - چربيها را جدا کنيد
هرچقدر که تماس چربيها با دود و آتش بيشتر باشد، ترکيبات خطرناک و مضر بيشتري هم وارد مواد غذاييتان ميشود. پس تا جايي که ميتوانيد، چربي گوشتها را پيش از تنوري يا کباب کردن آنها بگيريد.
3 - با دماي پايين و به آرامي غذاها را تنوري يا کباب کنيد
شما ميتوانيد با پايين آوردن دما و سرعت پخت، مواد غذايي تان را کاملا مغز پخت کنيد. با اين شيوه سلامتي تان کمتر در معرض خطر قرار مي گيرد.
منبع : khorasannews.com
http://www.CheKhabar.ir/News/20172/غذاهاي کبابي و تنوري را با سه روش زير سالم سازي کنيد!!