ورزش در ماه رمضان
شنبه 14 شهريور 1394 - 10:15:04 AM

‌با شروع ماه مبارک رمضان همواره سوالات متعددي در ذهن ورزشکاران در خصوص چگونگي فعاليت در اين ماه مطرح مي‌شود.

عليرضا باقري کارشناس ارشد فيزيولوژي ورزشي در اين خصوص گفت: ورزشکاران به طور کلي به دو دسته تقسيم مي‌شوند. ورزشکاران حرفه‌اي که در قالب تيم‌هاي ورزشي فعاليت مي‌کنند و ورزشکاران آماتور که به صورت تفريحي ورزش مي‌کنند.

وي افزود: ورزشکاران حرفه‌اي به دليل انجام تمرينات تخصصي و سنگين معمولا زير نظر پزشک و متخصص تغذيه روزه مي‌گيرند ولي کار براي ورزشکاران آماتور بدين گونه نيست.

اين استاد دانشگاه‌ افزود: بحث اصلي در خصوص ورزشکاران آماتور است. کساني که تصميم به انجام ورزش در ماه مبارک رمضان دارند قبل يا بعد از افطار به ورزش مي‌پردازند. کساني که مي‌خواهند قبل از اذان مغرب ورزش کنند بايد برنامه خود را طوري طراحي کنند که تمرينات خود را در ساعات پاياني روز انجام دهند تا بلافاصله بعد از تمرين با افطار بتوانند انرژي تخليه شده خود را جبران کرده و دچار مشکل نشوند، همچنين کساني که بعد از اذان تمرين مي‌کنند نيز بايد افطاري بسيار سبک داشته باشند و يک ساعت بعد از افطار تمرين خود را شروع کنند.

وي تصريح کرد: همه بايد بدانند که ورزش فعاليتي براي دستيابي سلامتي است، از اين رو به ورزشکاراني که به صورت تفريحي ورزش مي‌کنند پيشنهاد مي‌شود که برنامه تمريني خود را طوري طراحي کنند که فشار بيش از حد در ايام روزه‌داري به آنها وارد نشود، همچنين با تغذيه مناسب از افطار تا سحر بدن خود را براي ورزش آماده کنند.

باقري افزود: در ايام ماه رمضان بايد سه وعده غذايي افطار، شام و سحري به طور کامل ميل شود و ورزشکاران و به خصوص کساني که بدنبال کاهش وزن در اين ايام هستند، نبايد با حذف وعده‌هاي غذايي خود به روند کاهش وزن سرعت دهند، چرا که اين عمل باعث ورود صدمات جبران‌ناپذيري به سيستم بدني مي‌شود و وزن از دست رفته نيز بلافاصله بعد از ماه رمضان بازخواهد گشت.

وي اظهار کرد: کاهش وزن بيش از چهار کيلوگرم در ماه به هيچ وجه توصيه نمي‌شود زيرا چنين کاهش وزني باعث ايجاد اختلالات عصبي، ريزش مو و ساير مشکلات براي ورزشکاران خواهد شد، براين اساس افراد بايد با صبر و حوصله کار را پيش ببرند.

اين کارشناس ارشد فيزيولوژي در خصوص تغذيه ورزشکاران در اين ماه گفت: ورزشکاران بايد تمام گروه‌هاي غذايي از جمله ميوه و سبزيجات، مواد حاوي نشاسته مانند نان و برنج، پروتئين‌ها و لبنيات و چربي‌هاي مفيد مانند روغن زيتون را در برنامه غذايي خود بگنجانند، همچنين با استفاده از ميوه‌هاي آبدار و آبميوه‌هاي طبيعي نياز روزانه بدن به آب را مرتفع کنند.

وي در پايان گفت: ماه رمضان مانع از ورزش کردن نمي‌شود و افراد مي‌توانند با يک برنامه تمريني مناسب، تغذيه لازم و استراحت کافي به نتايج بسيار مناسبي دست پيدا کنند و علاوه بر پرورش روح خود در اين ماه پر خير و برکت بدن خود را نيز پرورش دهند.




منبع:isna.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/2013/ورزش در ماه رمضان
بستن   چاپ