ماهي قرمزهاي امسال هم بيماري زا هستند؟
24 اسفند 1394 - 04:04:20 ق.ظ

گرچه ماهي قرمز برگرفته از فرهنگ چيني است، اما ايراني‌ها سال‌هاست که اين آبزي را در سفره‌هاي هفت‌سين خود مي‌گذارند و سال نو را با آن آغاز مي‌کنند که البته نگهداري بهداشتي ماهي قرمز به عنوان سالم‌ترين موجود در ميان حيوانات خانگي راه و روش اصولي دارد که به گفته امرالله قاجاري مديرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي، اگر ماهيان قرمز در شرايط معمولي و مناسب از نظر بهداشتي نگهداري شوند 6 تا 8 سال عمر مي‌کنند.

او در اين باره گفت: ماهي قرمز موجودي است که انسان‌ها به نگهداري آن علاقه دارند و به ويژه آن را در ايام عيد خريداري مي‌کنند. اين گونه آبزي يکي از سالم‌ترين موجوداتي است که از نظر سلامت، قابليت نگهداري دارد چراکه کمترين بيماري مشترک بين انسان و اين موجود آبزي وجود دارد و امسال هيچ بيماري مشترکي در مراکز تکثير و پرورش ماهي قرمز مشاهده نشده است.


شرايط نگهداري مطلوب ماهي قرمز

مديرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي درباره روش نگهداري ماهي قرمز گفت: دماي نگهداري آب ماهي قرمز نبايد بيشتر از 25 درجه باشد، چراکه اين موجود تحمل دماي بالا و نور آفتاب را ندارد و به زودي تلف مي‌شود.

قاجاري با بيان اينکه ظروف نگهداري ماهيان قرمز نبايد سربسته يا با دريچه‌هاي تنگ و باريک باشد، گفت: از آنجا که ماهي قرمز به سطح اکسيژن بالايي براي تنفس و ادامه حيات نياز دارد توصيه مي‌شود مردم از ظروفي که پارچي يا کوزه‌اي شکل هستند استفاده نکنند و ماهي قرمز را در ظروف با دريچه بازتر نگهداري کنند. همچنين ميزان آبي که براي اين ماهي در نظر گرفته مي‌شود بايد نسبت به اندازه ماهي تغيير کند؛ به‌گونه‌اي که به ازاي هر سانتي‌متر طول ماهي قرمز يک ليتر آب نياز است و تقريبا يک ماهي قرمز به اندازه معمولي (دو تا سه سانتي‌متري) به دو تا دو و نيم ليتر آب نياز دارد و اگر مردم از آب شهري براي ماهي استفاده مي‌کنند بايد ابتدا آن را 24 ساعت بدون ماهي نگهداري کنند.

او گفت: براي تغذيه اين ماهي حداکثر روزي يک وعده غذا آن هم به اندازه لازم کفايت مي‌کند و اگر بيش از اندازه غذا به ماهي داده شود و در تنگ ماهي ته‌نشين شود باعث بروز بيماري‌هاي قارچي براي اين نوع آبزي مي‌شود.

مديرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي تأکيد کرد: ماهي قرمز وسيله اسباب‌بازي کودکان نيست و به والدين توصيه مي‌شود حتي‌الامکان از دست زدن کودکان به ماهي خودداري کنند، چراکه باعث ريختن فلس‌هاي ماهي و بروز بيماري مي‌شود.

قاجاري اعلام کرد: ماهي قرمز اگر در شرايط معمولي از نظر بهداشتي نگهداري شود شش تا هشت سال عمر مي‌کند و مردم به جاي دور انداختن آن مي توانند آن را در خانه خود نگهداري کنند و يا آنها را به مراکزي که شهرداري‌ها مانند پارک‌هاي آبي معرفي مي‌کنند تحويل دهند و به طور جد از رهاسازي ماهي در منابع آبي مانند رودخانه خودداري کنند.

او در پايان گفت: هنگامي که ماهي تلف مي‌شود مانند ديگر انواع آبزيان رهاسازي آنها در معابر عمومي درست نيست و از مردم مي‌خواهيم آنها را در عمق 20 سانتي‌متري و به روش معمولي دفن کنند.




منبع:isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/19478/ماهي قرمزهاي امسال هم بيماري زا هستند؟
بستن   چاپ