راهکارهاي تغذيه اي براي کاهش درد هاي قاعدگي را بدانيم
9 اسفند 1394 - 01:06:06 ب.ظ
علت دردهاي قاعدگي چيست

1تا 3 سال بعد از اولين قاعدگي مشکلات رايج آن مثل دردهاي شديد آن ، بي نظمي قاعدگي و سندرم پيش از قاعدگي بروز مي کند. سندرم پيش از قاعدگي شامل علائمي مثل درد شکمي ، سردرد ، تهوع ، تغييرات پوستي ، نفخ ، ادم ، تحريک پذيري ، افزايش يا کاهش اشتها و افسردگي است.

عادات غذايي مثل مصرف غذاهاي پر کالري و بي تحرکي علاوه بر ايجاد مشکلاتي مثل چاقي و ديابت و فشارخون باعث اختلالات قاعدگي هم مي شود. نتايج تحقيقات نشان مي دهد که سندرم پيش از قاعدگي در گروه هاي زير به طور چشمگيري بالاست:

1. دختراني که اضافه وزن دارند.

2. دختراني که به طور مکرر junk food (تنقلات پرکالري و کم ارزش ) استفاده مي کنند.

3. دختراني که کم وزن هستند.

4. دختران کم تحرک

5. دختراني که رژيم کاهش وزن دارند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اين ماده غذايي موجب قاعدگي زودرس دختران مي شود

رايج ترين درمان استفاده از ضد التهاب هاي غير استروئيدي است ولي به دليل داشتن عوارض زياد به خصوص عوارض گوارشي از مقبوليت برخوردار نيستند.

مصرف کم لبنيات کم چرب و ماهي و تخم مرغ و ميوه و سبزي با قاعدگي دردناک ارتباط دارد. عدم صرف صبحانه و فيبر و مصرف ميان وعده پرکالري و فقير از ريزمغذي ها و همچنين مصرف بالاي گوشت و خيارشور و لبنيات پرچرب دردهاي قاعدگي را به طور چشمگيري افزايش مي دهد.

تحقيقي که در زاهدان انجام شده است نشان مي دهد که مصرف ويتامين E به همراه مفناميک اسيد اثرات خيلي بهتري در کاهش دردهاي قاعدگي در مقايسه با مصرف منحصراً مفناميک اسيد دارد . ويتامين E نقش مؤثري در حفاظت از چربي هاي غير اشباع در مقابل اکسيداسيون دارد که در نهايت مانع از تشکيل پروستاگلاندين ها مي شود .

پروستاگلاندين ها عامل اصلي انقباضات رحم و درد هاي آن هستند . در تحقيقي که در دانشگاه علوم پزشکي کاشان انجام شد،کاهش چشمگيري در ميزان درد قاعدگي ، طول دوره آن و ميزان خونريزي در اثر مصرف عسل خالص ديده شد.

ويتامين B1 با اثر مشابه به ايبوبروفن ولي بدون عوارض گوارشي، درکاهش درد هاي قاعدگي نقش دارد .

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نشانگان پيش از قاعدگي و کاهش درد !!

استفاده از منابع کلسيم و منيزيم و يا مکمل هاي آنها از چند روز قبل از قاعدگي تا دوالي سه روز اول آن اثرات زيادي در کاهش درد قاعدگي دارند. افرادي که روزانه 3 تا 4 واحد لبنيات در روز استفاده مي کنند درد کمتري را طي قاعدگي متحمل مي شوند.

البته بايد دقت کرد که بايد لبنيات کم چرب باشند چون نوع پر چرب اثرات عکس دارد ومنجر به تشکيل پروستاگلاندين ها و درد بيشتر مي شود.

درمطالعه اي ديده شد دختران و زنان جواني که سطوح ويتامين D پاييني داشتند بيشتر دچار دردهاي شديد مي شدند پس بايد به کفايت دريافت منابع ويتامين D هم دقت کرد.

طبق مطالعات انجام شده مصرف مکمل امگا3 يا منابع آن نياز به دريافت مسکن را کاهش مي دهد.




منبع:behsite.ir



http://www.CheKhabar.ir/News/18380/راهکارهاي تغذيه اي براي کاهش درد هاي قاعدگي را بدانيم
بستن   چاپ