شيک پوشي مردانه به سبک دکتر ظريف!!
29 بهمن 1394 - 03:03:32 ق.ظ
اصول شيک پوشي به سبک ديپلمات ها

لباس رسمي مردان ايراني با خارجي ها تفاوت هايي دارد. در جلسات رسمي خارج از کشور، ديپلمات ها و سياستمداران خارجي کروات مي زنند و در برنامه هاي بسيار رسمي هم از پاپيون استفاده مي شود اما در ايران کت، شلوار و پيراهن، لباس رسمي مردانه را تشکيل مي دهند.

هر مرد ايراني در زمان حضور در يک برنامه رسمي بايد 10 چيز به همراه داشته باشد :

1 - انگشتر
2 - کمربند
3 - کارت ويزيت
4 - ساعت
5 - خودنويس
6 - جوراب
7 - کفش
8 - کت
9 - شلوار
10 - پيراهن

رنگ کت و شلوار ديپلمات ها و بازرگانان شناخته شده چطور بايد باشد؟رنگ کت و شلوار ديپلمات ها و بازرگانان شناخته شده چطور بايد باشد؟

رنگ کت و شلوار ديپلمات ها و بازرگانان شناخته شده چطور بايد باشد؟لطفا راه راه نپوشيدکت و شلوار سرمه اي

اين رنگ از زمان امپراتوري روم، رنگ اقتدار بود و خانواده امپراتور، لباس هاي سرمه اي مي پوشيدند. مي گويند اين رنگ را افرادي مي پوشند که خودشان را مقتدر و قدرتمند مي دانند. روانشناسان مي گويند هر کس کت و شلوار سرمه اي داشته باشد، آدم باهوشي است. رنگ سرمه اي افراد را صادق و قابل اعتماد نشان مي دهد. وقتي رهبران کشورهاي پرقدرت ( از نظر اقتصادي و نظامي ) کنار هم جمع مي شوند، کت و شلوار سرمه اي مي پوشند تا نمايشي از هوش شخصي و قدرت کشورشان باشد.

کت و شلوار خاکستري تيره

رنگ دومي که براي ديپلمات ها استفاده مي شود، خاکستري تيره است. البته بعضي ها معتقدند که خاکستري، رنگ بي طرفي است. اگر در يک ميهماني دو طرف دعوا حاضر باشند، فرد ميانجي با پوشيدن لباسي به رنگ خاکستري نشان مي دهد که با کسي سر جنگ و دعوا ندارد.

کت و شلوار قهوه اي

سومين رنگ ديپلماتيک، قهوه اي است که بيشتر آدم هاي احساساتي آن را مي پوشند.

کت و شلوار مشکي

معمولا به اين رنگ، نگاه منفي دارند اما از طرفي رنگ صلابت هم به حساب مي آيد. کسي که بخواهد حرفش را به کرسي بنشاند، مشکي مي پوشد.

کت و شلوار راه راه يا ساده

کت و شلوار را معمولا ساده انتخاب مي کنند. لباس مشکي راه راه، صلابت مشکي ساده را ندارد به خصوص اگر فاصله خطوط روشن آن کمتر از يک سانتي متر باشد. هيچ ديپلمات يا بازرگاني نبايد کت و شلواري بپوشد که فاصله خطوط راه راه آن کمتر از اين مقدار است.

چرا؟

زماني، شخصيت منفي يک فيلم مافيايي کت مشکي راه راهي پوشيده بود که در ناخودآگاه بينندگان تاثير بدي مي گذاشت، به همين دليل پوشيدن اين مدل کت و شلوار را پيشنهاد نمي کنند.

دکمه هاي کتدکمه هاي کتدکمه هاي کت ديپلمات ها

در کت هاي دو دکمه که از سال 2008 مد شده، در مواقع عادي يعني ايستادن، راه رفتن، مصاحبه، عکس گرفتن و تحويل سند، بايد دکمه بالايي بسته و دکمه پاييني باز باشد. اگر دکمه کت ديپلمات ها باز باشد ايرادي ندارد اما در اين صورت به اين معناست که حرف جدي در ميان نيست و مي توان شوخي کرد.

جوراب

جوراب بايد هم رنگ شلوار باشد. بعضي ها فکر مي کنند جوراب سفيد شيک و رسمي است اما اصلا چنين چيزي درست نيست. جوراب سفيد – آن هم سفيد حوله اي – فقط براي زمان ورزش مناسب است! با لباس تيره نبايد جوراب روشن پوشيد. بعضي ها مي گويند خوبي جوراب سفيد اين است که سريع تغيير رنگ مي دهد و کثيفي اش فوري مشخص مي شود، در صورتي که جوراب را بايد هر روز عوض کرد و نبايد منتظر تغيير رنگ آن ماند.

خودنويس

هر دو گروه خانم ها و آقايان بايد هميشه يک خودنويس متمايز و زيبا همراه داشته باشند چون در زمان يادداشت برداشتن يا امضاي قرارداد، دوربين ها روي خودنويس شان زوم مي کنند. در ضمن، جوهر خودنويس اصالت دارد و نمي توان به راحتي آن را پاک کرد. مهم نيست که يک ديپلمات يا بازرگان، خودنويس اش را در تمام ساعات شبانه روز به همراه داشته يا کارهاي روزمره اش را با آن انجام دهد اما در لحظه امضاي قرارداد يا در قرارهاي خاص، بايد از خودنويسي متفاوت استفاده کند.

پيراهن ديپلمات هاپيراهن ديپلمات ها

پيراهن ديپلمات ها

مردان سياست و تجارت مثل مردان معمولي نيستند. آنها برخلاف ما نمي توانند هر رنگي انتخاب کنند که به رنگ پوست شان بيايد. مثلا اگر رنگ پوست ما تيره باشد مي توانيم کت و شلوار سفيد بپوشيم اما يک ديپلمات نمي تواند اين کار را بکند. کت و شلوار سفيد را بر تن هنرمندان (در تابستان ها، آن هم در ميهماني هاي هنري) يا بعضي کارکنان هتل ها مي بينيم. هيچ ديپلماتي مثل يک هنرپيشه لباس نمي پوشد. با اين حال به جاي رنگ کت و شلوار مي تواند با رنگ پيراهنش بازي کند.

سه ترکيب براي رنگ لباس و کت و شلوار

کنتراست : دو رنگ کاملا متضاد؛ مثلا کت و شلوار مشکي و پيراهن سفيد.

چه کساني در چه جاهايي اينطور لباس مي پوشند؟ هنرپيشه ها، ميهمان هاي مراسم بسيار رسمي (در آمريکا)، دامادها. ديپلمات ها اينطوري لباس نمي پوشند.

اکسنت : ترکيب هاي خاص؛ مثل قهوه اي پررنگ يا کرم، سرمه اي يا آبي، خاکستري تيره يا روشن.

مايلد : دو يا سه طيف مخلوط مثل بژ با قهوه اي روشن، کرم با قهوه اي روشن

رنگ پيراهن

رنگ پيراهن را معمولا از خانواده کت و شلوار انتخاب مي کنند. مثلا اگر کت و شلوار سرمه اي است، رنگ پيراهن بايد آبي روشن باشد. پيراهن شب مردانه را سفيد انتخاب مي کنند. انتخاب رنگ هاي قرمز، بنفش، ياسي و نارنجي – هر چند به رنگ پوست يا چهره تان بيايد – مجاز نيست.

کراوات و پوشت ديپلمات هاکراوات و پوشت ديپلمات ها

کراوات و پوشت ديپلمات ها

تاريخچه کراوات به سال ها پيش برمي گردد اما سمبل چيز خاصي نيست. نماد مسيحيت هم محسوب نمي شود. ديپلمات هاي ايراني بعد از انقلاب، به خاطر فرمايش امام خميني (ره)، از پوشيدن کراوات و پوشت (پارچه روي جيب جلوي کت) خودداري کردند. رهبر انقلاب نيز به ديپلمات ها تاکيد کرده بودند نبايد لباس هايشان مظاهر غربي داشته باشد. در چند سال اخير، کراوات در خود اروپا هم از مد افتاده و مي بينيم که مثلا نخست وزير يونان کراوات نمي زند و اسم پوشش تازه خودش را گذاشته: «لباس به سبک مردان ايراني!»

کراوات بايد به ظاهر لباس بخورد. کراوات لباس رسمي، يک دست و يک رنگ است. برخي گروه ها و سازمان ها و باشگاه ها براي اعضاي خودشان نوع خاصي از کراوات را طراحي مي کنند و در جلسات گروه، آن را مي زنند.

کمربند

کمربند بايد چرمي باشد. ترجيح اين است که کمربندها قلاب داشته باشند. کمربندهايي که سگک شان بيلبوردي است، مناسب نيستند.

يک توصيه زمستاني درباره پالتويک توصيه زمستاني درباره پالتويک توصيه زمستاني درباره پالتو

مردان ايراني در زمستان ها کت شان را درمي آورند و باراني را روي پوليور مي پوشند. اورکت يا پالتو بايد روي کت پوشيده شود. در واقع پالتو جايگزين کت نيست، پالتو را بايد در فضاي سرپوشيده از تن بيرون آورد و با کت در جلسات نشست. پالتو و کاپشن بلند را بايد به رختکن تحويل داد.

ديپلمات ها بايد خوش بو باشند

اشخاص حتما بايد معطر باشند چون خوش بو بودن فضا، احساس مهرباني ايجاد مي کند. کشور سازنده عطر مهم نيست اما اگر به عنوان يک ايراني در جلسه بين المللي شرکت مي کنيد، بايد عطر اصل بخريد و بزنيد. عطر استرس را کم مي کند و زمينه همکاري بيشتري فراهم مي آورد. به همين دليل در مساجد و معابد، از عطر استفاده مي شود تا فضا تلطيف شده و انسان آرامش پيدا کند.

عطر را چگونه مي خرند؟

نوع عطر مهم نيست، مهم اين است که عطريات را براي پوست درست مي کنند، نه براي پارچه. براي همين کسي که مي خواهد عطر بخرد بايد آن را روي پوست خودش امتحان کند. شما هم اگر مي خواهيد عطر بخريد، فردي خوش سليقه از اطرافيان تان را همراه خود ببريد، چون در نهايت قرار است بوي عطر را اطرافيان شما حس کنند، نه خود شما.

چه زمان هايي عطر نمي زنند؟

وقتي بيمار هستيد، چون وضعيت شيميايي پوست تان تغيير مي کند. بوي عطرتان نيز با هميشه اش متفاوت خواهد بود. در چنين مواقعي بايد از عطر ديگري استفاده کنيد. هميشه عطر را روي پوست تان بزنيد نه روي پارچه. کم عطر بزنيد اما هميشه اين کار را بکنيد.

خانم هاي ديپلمات چگونه لباس مي پوشند؟لباس خانم ها

خانم ها بايد در محافل رسمي با حجاب کامل (شامل مقنعه، مانتو، شلوار و جوراب) حاضر شوند. چادر حجاب برتر است اما اجباري نيست. خانم ها مي توانند در شکل و رنگ روسري و کيف شان سليقه به خرج داده و ظاهرشان را شاخص تر نشان دهند.

کيف خانم ها

کيفي که خانمي ديپلمات يا بازرگان رد محافل رسمي به دست دارد، بايد با کيف روزمره مردم فرق داشته باشد. کيف خانم ها از جنس چرم مرغوب است و معمولا اندازه اش به حدي است که يک ميني لپ تاپ يا تبلت کوچک داخلش جا بگيرد. کيف بزرگتر از اين، براي مراسم رسمي مناسب نيست. خانم ها معمولا در محافل رسمي با حجاب کامل حاضر مي شوند. روسري (يا مقنعه) شيک و فاخر، خودنويس و کيف هم معمولا استفاده مي شود.



منبع : مجله همشهري دانستنيها

http://www.CheKhabar.ir/News/17580/شيک پوشي مردانه به سبک دکتر ظريف!!
بستن   چاپ