دختران افسردگي را از مادر به ارث مي برند يا پدر؟!
23 بهمن 1394 - 04:05:41 ق.ظ
دختران اختلالات خلق و خويي خود را از مادران مي گيرند يا پدران؟

اگرچه الگوهاي انتقال وراثتي و خصوصيات رفتاري بين نسلها در مغز بشر واقعاً ناشناخته است، با اينحال بر اساس يک تحقيق نشان داده شده که هدايت عصبي کورتکس سيستم ليمبيک مغز (سيستم ليميبيک يا سامانهٔ عصبي احساسي، مجموعهٔ پيچيده‌اي از سازه‌هاي عصبي است که زير مخ و در دو طرف نهنج (تالاموس) يافت مي‌شود )، از طريق وراثت مادري ميتواند منجر به انتقال طيف وسيعي از الگوهاي رفتاري بين نسلي شود که، خلق و خو نيز يکي از آن موارد مي باشد.

بر اساس تحقيقي که در دانشگاه سانفرانسيسکو ايالت کاليفرنيا انجام شد، چنانچه زني گرفتار افسردگي باشد، شايد تا حدي بتوان هدايت عصبي مغز مادرش را مقصر بوجود آمدن اين امر دانست!.

در يک مطالعه محدود و ابتدايي که به رهبري پروفسور فوميکو هفت انجام شد، محققان دريافتند که بخشي از مغز که دستي در کنترل خلق و خو و اختلالات رفتاري دارد، از طريق مادر به دختر انتقال پيدا ميکند، نه از طريق مادر به پسر يا احياناً از طريق پدر به فرزندان دختر يا پسر.

مطالعات شامل بررسي و تمرکز برکورتکس سيستم ليمبيک مغز در 35 خانواده سالم ميباشد که، بخشهاي کليدي مربوط به کنترل خلق و خو را در بر دارد. اين بخشها شامل: آميگدالهاي مغزي (قسمتي از دستگاه کناره‌اي (سيستم ليمبيک) در مغز است) ، هيپوکامپ (قسمتي از دستگاه کناره‌اي (سيستم ليمبيک) مغز است که مرکز يادگيري است)، بخش کمربندي قدامي کورتکس مغزي و کورتکس پيشاني ميباشند. اسکن مغزي( MRI) در اين افراد محققان را به اين نتيجه رساند که، ارتباط مثبت و معناداري بين حجم محدوده هاي قشر خاکستري مغز و هدايت عصبي متعاقب آن، بين مغز مادر و دختر بصورت بيولوژيک وجود دارد.

پروفسور فوميکو هفت به ژورنال تخصصي Scientific American عنوان کرد: ما ابتدا اقدام به اسکن مغزي کل اعضاء خانواده و سپس هر دو والد و در آخر اقدام به اسکن مغزي فرزندان جهت دريافتن اينکه چقدر سيستم هدايتگر شبکه مغزي اعضاء خانواده به يکديگر شباهت دارند، نموديم. اما ايشان در مورد چاپ مطالب در ژورنال تخصصي علوم اعصاب آمريکا، هشدار داد که افسردگي دختران الزاماً بدين معنا نيست که مادران آنها مقصر اين موضوع هستند. فاکتورهاي زيادي در اين بين ايفاي نقش ميکنند، مثل شرايط اجتماعي محيط زندگي فرد، و وراثت مادر به دختر تنها بخشي از اين جريان است.

اما اين تحقيقات اولين تحقيقات انجام شده درخصوص اين نوع از ارتباط بين مغز مادر و دختر مي باشد و دريچه هاي زيادي در برابر ديدگان محققين مي گشايد که، نه تنها در مورد ارتباط افسردگي بين مادر و دختر که در مورد همه ي موارد از اضطراب تا روان پريشي، حکم مي کند.

يکي از روانشناسان که جزو تيم تحقيقاتي نبود به ژورنال Scientific American عنوان کرد که، پروفسور فوميکوهفت بجاي اينکه از نتايج حاصل از مطالعات خود در جهت سلامتي کل خانواده بهره مند شود، ترجيح ميدهد نتايج حاصل از تحقيقات خود را تنها در مورد مادران افسرده بکار گيرد.



منبع: سيمرغ



http://www.CheKhabar.ir/News/17131/دختران افسردگي را از مادر به ارث مي برند يا پدر؟!
بستن   چاپ