آنچه درباره سبزيجات زرد و نارنجي نمي دانيد
18 بهمن 1394 - 01:06:48 ب.ظ

BMI پايين يک عامل خطر جدي براي شکستن استخوان لگن در ميان مردان ميانسال در مقايسه با زنان است. محققان دانشگاه ملي سنگاپور اعلام نمودند که مصرف کاروتنوئيدها موجب کاهش خطر شکستگي استخوان لگن در مردان ميانسال کم وزن مي شود. مردان کم وزن (با شاخص توده بدن يا BMI کمتر از 20) بيشتر در معرض خطر شکستگي استخوان لگن قرار دارند. در اين مطالعه پژوهشگران ارتباط بين کاروتنوئيدهاي آنتي اکسيدان موجود در رژيم غذايي و خطر شکستگي لگن را در مقادير مختلف BMI در 63257 مرد و زن 45 ساله بررسي کردند.

در اين گروه 1630 مورد شکستگي لگن در فاصله سال هاي 1993 تا 2010 مشاهده شد. نکته مهم اين بود که اين مطالعه نشان داد BMI پايين يک عامل خطر جدي براي شکستن استخوان لگن در ميان مردان ميانسال در مقايسه با زنان است. همچنين مشخص شد که با افزايش مصرف سبزيجات و کاروتنوئيدها به ويژه بتا کاروتن، خطر شکستگي لگن در مردان کاهش مي يابد. اين اثرحفاظتي در مردان لاغر بيشتر از ساير مردان بود. اين ارتباط در زنان مورد مطالعه مشاهده نشد.

کاروتنوئيدها که در ميوه و سبزيجات (به ويژه در سبزيجات با رنگدانه زرد و نارنجي) يافت مي شوند، در بدن به ويتامين A تبديل مي شوند. نتايج اين مطالعه براي تدوين برنامه هاي پيشگيري از شکستگي استخوان لگن به ويژه در آسيا حايز اهميت است.



منبع: سيمرغ




http://www.CheKhabar.ir/News/16784/آنچه درباره سبزيجات زرد و نارنجي نمي دانيد
بستن   چاپ