عشق به مغز مربوط است يا قلب؟
9 بهمن 1394 - 02:03:33 ق.ظ

بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه نيويورک، عاشق شدن و مصرف کوکائين بخش هاي يکساني از مغز را تحت تاثير قرار داده و احساس سرخوشي و رضايت مشابهي پديد مي آورند. نتايج اين تحقيق در نشريه طب جنسي به چاپ رسيده است. در اين مطالعه که با عنوان تصوير ذهني عشق منتشر شد، مشخص گرديد که چندين ماده شيميايي محرک سرخوشي و شادي از جمله وازوپرسين، آدرنالين، اکسي توسين و دوپامين در 12 نقطه از مغز ترشح شده و به طور هم زمان فعاليت مي کنند. در اين پژوهش ذکر شد که پديده عاشق شدن در مدت يک پنجم ثانيه اتفاق مي افتد.

مکانيسم علمي عاشق شدن را بدانيد

عشق در اصل به مغز مربوط است، اما قلب را نيز تحت تاثير قرار مي دهد، زيرا در جريان عاشق شدن، فرآيندهايي از مغز به قلب و برعکس منتقل مي شود. به عنوان مثال، فعال شدن بخش هايي از مغز موجب تحريک قلب نيز مي گردد. برخي از علايم ناشي از عشق که در قلب خود حس مي کنيم در حقيقت از مغز سرچشمه مي گيرند.

محققان کشف کردند که در اثر عاشق شدن ميزان فاکتور رشد عصبي (NGF) در خون بالا مي رود. NGF يک مولکول کليدي در رفتار اجتماعي انسان و همچنين پديده "عشق در نگاه اول" است. اين محققان معتقدند که در حقيقت عشق داراي يک اساس علمي مي باشد. با شکست و يا پايان يافتن يک رابطه عاشقانه، خطر افسردگي و اختلالات عاطفي در حداقل يکي از زوجين افزايش مي يابد.

درک کامل مکانيسم مغزي عشق و شکستن قلب پس از جدايي، به درمان بسياري از اختلالات رواني ناشي از ارتباطات انساني کمک خواهد نمود. عشق به اشکال گوناگون در انسان ها مشاهده مي شود و بسته به نوع عشق، بخش هاي متفاوتي از مغز تحت تاثير قرار مي گيرد. به عنوان مثال عشق مادر و فرزند که به "عشق بدون قيد و شرط " مشهور است، نقاطي را در بخش مياني مغز تحت تاثير قرار مي دهد.

در عشق بين يک زوج، همان بخش هايي از مغز تحريک مي شود که در اثر مصرف کوکائين تحت تاثير قرار مي گيرد.


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/16067/عشق به مغز مربوط است يا قلب؟
بستن   چاپ