نسخه ورزشي براي درد
5 بهمن 1394 - 02:03:43 ب.ظ
حوه تاثير فعاليت هاي ورزشي بر درد هاي مزمن

همواره تاثير چشمگير ورزش به عنوان درمان و توانبخشي دردهاي مزمن و حاد در بسياري از مطالعات نشان داده شده است.درواقع نحوه تاثير فعاليت هاي ورزشي بر درد هاي مزمن را مي توان به دلايل ذيل نسبت داد:


1. کاهش سطح آستانه درد

تحقيقات نشان داده است افرادي که به طور منظم ورزش مي کنند نسبت به ديگران، آستانه درد پايين تري دارند. در واقع تحريک عصبي بيشتري در افراد ورزشکار در مقايسه با افراد غير ورزشکار لازم است تا منجر به درد گردد.


2. افزايش تحمل درد

ورزش منظم سبب افزايش تحمل درد مي گردد البته الزاما کساني که تحمل درد بيشتري دارند به معني کاهش آستانه تحريک عصبي نيست و مطالعات نشان داده است که بسياري از افراد ورزشکار گرچه داراي آستانه بالاتري براي تحريک عصبي و درد دارند ولي در نهايت بدليل ورزش تحمل بهتري نسبت به درد خواهند داشت.


3. افزايش هورمون هاي آرامش دهنده

براي مثال تاثير 45 دقيقه دويدن با سرعت بالا معادل حدود 10 mg مورفين داخل وريدي مي باشد.


4. کاهش تمرکز بر درد

در طول فعاليت ورزشي تمرکز ورزشکار بر روي درد کاهش مي يابد. " براي مثال سربازي که در حال فرار است و از زخمي شدن خود اطلاعي ندارد."


5. انتظار قبل از ورزش

فرد قبل از ورزش در ذهن خود انتظار کاهش درد را پس از پايان فعاليت تصور مي کند در نتيجه تاثير ورزش مي تواند در ضمير ناخودآگاه فرد منجر به پاسخگويي بهتر ورزش به درد شود.


6. تاثير کاهنده بر استرس، افسردگي، اضطراب

در اغلب موارد کساني که داراي درد هاي مزمن هستند از مشکلات روحي و رواني همچون استرس، افسردگي يا اضطراب نيز رنج مي برند. ورزش منظم با تاثير خوبي که بر اين مشکلات دارد به نوبه خود سبب بهبود روحيه فرد و در نهايت تحمل بهتر و يا کاهش درد مي گردد.


7. بهبود خواب

ورزش منظم سبب هماهنگي بهتر هورمون هاي داخلي بدن و ايجاد آرامش و خواب بهتر مي گردد که در نتيجه سبب کاهش درد مي گردد.


نسخه ورزشي درد

- مدت زمان : اثر بخشي ورزش به عنوان ضد درد با مدت زمان حداقل 10 دقيقه آغاز مي گردد، و اگر انتظار بيشتري از اين تاثير گذاري به عنوان کاهش آستانه درد داشته باشيد حداقل زمان ورزش را 50 دقيقه پيشنهاد مي نماييم.

- نوع ورزش : ورزش هاي آئروبيک يا هوازي به روش هاي متفاوت از جمله پياده روي تند، دويدن، دوچرخه سواري، شنا يا هر فعاليتي که در طي آن تعداد ضربان قلب بالا رفته و مصرف اکسيژن افزايش يابد.


- شدت ورزش : همانطوري که در مقالات قبلي ذکر گرديد ورزشي موثر خواهد بود که حداقل در طي انجام آن ميزان ضربان قلب 80-60 درصد بيشتر از ضربان عادي فرد باشد.
درپايان لازم به ذکر است که فعاليت ورزشي بايد به طور منظم حداقل 3-2 نوبت در هفته انجام پذيرد. مطالعات نشان داده است اگر ورزش به طور منظم و حداقل به مدت 12 هفته باشد تاثير بسيار خوبي بر کاهش درد خواهد داشت:

کاربران گرامي که از دردهاي مختلف در بدن رنج مي برند براي اطمينان بهتر است قبل از شروع به هرگونه فعاليت ورزشي با پزشک يا فيزيوتراپ خود جهت انتخاب بهترين روش مشورت نمايند.

دکتر سميرا سرخوش




منبع: سيمرغ




http://www.CheKhabar.ir/News/15811/نسخه ورزشي براي درد
بستن   چاپ