چگونه در زندگي هاي امروزي صرفه جويي کنيم؟
يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 - 3:49:52 AM
چه خبر -

هيچ چيز به اندازه ولخرجي آزاردهنده نيست. اين ويژگي که متأسفانه در افراد زيادي به چشم مي خورد باعث مي شود پولي را که به زحمت به دست آورده اند به آساني و در يک چشم برهم زدن از دست بدهند و هميشه محتاج و نيازمند کمک ديگران باشند در حالي که عده ديگري از افراد ممکن است با ميزان درآمد بسيار کمتر همه نيازهاي منطقي شان برآورد شود و حتي اندوخته قابل توجهي هم داشته باشند.

بيشتر بدانيد : چگونه در مصرف گاز صرفه جويي کنيم؟

به همين دليل از گذشته هاي بسيار دور، در فرهنگ ما صرفه جويي، کار پسنديده و ولخرجي، کار نکوهيده تلقي شده است. صرفه جويي کار زياد مشکلي نيست و با کمي توجه و دقت به عملکرد افراد صرفه جو و سرمشق گرفتن از آنها مي توان جلوي بسياري از هزينه هاي غيرضروري را گرفت.

با نگاهي به زندگي خوب و راحت برخي افراد فکر مي کنيم که حتما آنان از درآمد خيلي خوبي برخوردار هستند اما اگر کمي در مورد شيوه زندگي افراد هم طبقه دقت کنيم، متوجه مي شويم که اين افراد شايد در ميزان درآمد با ما يکي باشند اما در خرج کردن و پس انداز خود دقت زيادي به خرج مي دهند.

شما هم مي توانيد پولي که به سختي به دست آورده ايد را آن طور که مي خواهيد خرج کنيد و مقداري از آن را نيز پس انداز کنيد. هميشه مخارج ماهانه خود را يادداشت کنيد تا بتوانيد صورتي کلي از اقلامي که بابت شان هزينه مي کنيد داشته باشيد و ميزان هزينه ها را بدانيد.

از سبد مصرفي خانوار اطلاع داشته و طبق برنامه زماني و اولويت ها هزينه کنيد تا از مخارج زائد و غيرضروري اجتناب کرده باشيد.

شما با دسته بندي هزينه ها جاهاي هدررفت سرمايه و حتي نابجا خرج کردن را کشف مي کنيد. هزينه هاي خانوار شامل: 1 مصارف خوراکي 2 پوشاکي 3 بهداشتي 4 درماني 5 انرژي 6 آموزشي 7 فرهنگي 8 تفريحي 9 خدمات نگهداري و تعمير 10 تزييني و تجملي است.

برنامه هاي اقتصادي زندگي مان، رفتارهاي اقتصادي ما را بروز مي دهد و شخصيت اقتصادي ما شناخته مي شود. فکر نکنيد وقتي صرفه جو و بجا خرج کن هستيد دليل بر خسيسي شما مي شود.

خانواده اي را درنظر بگيريد که براي خريد پوشاک در سال 2 بار بيشتر اقدام نمي کنند و آن 2 بار هم از مراکز اصلي و محل توزيع و توليد خريداري مي کنند تا بدين صورت در وقت و هزينه خود صرفه جويي کرده باشند. از نظر منطقي آنها خسيس هستند؟

نکاتي در صرفه جويي وجود دارد که با رعايت آنها مي توان به اقتصاد خانواده کمک کرد

1 - هنگامي که براي خريد مايحتاج خود به فروشگاه محل مي رويد، سعي کنيد آن چيزي را بخريد که مورد نياز شماست. براي اين کار مي توانيد مايحتاج خود را به ترتيب اولويت روي يک صفحه کاغذ يادداشت کنيد. مراقب باشيد هيچ گاه کالاهاي متنوع فروشگاه با بسته بندي هاي زيبا شما را تحت تأثير قرار ندهد.

2 - هميشه هنگام بيرون رفتن از منزل به ياد داشته باشيد که فقط به مقدار مورد نياز پول به همراه داشته باشيد؛ هيچ وقت پول اضافي با خود حمل نکنيد که اين پول علاوه بر اينکه ممکن است مورد دستبرد قرارگيرد مي تواند به سرعت خرج شود.

3 - هنگامي که براي انجام کاري بيرون مي رويد در وهله اول هدف خود را از اين عمل مشخص کنيد. هيچ گاه وقت خود را بيهوده درخارج از خانه نگذرانيد. به ياد داشته باشيد زماني به بيرون برويد که هدف آن برايتان مشخص شده باشد.

4 - براي اينکه وسايل و لوازمي که قبلا شما خريده ايد بهتر و بيشتر عمر کرده و مورد استفاده قرارگيرد بايد هر چند وقت يکبار به سرويس کردن آنها بپردازيد.

5 - هميشه آنچه را نياز داريد از محل اصلي آن خريداري کنيد.

6 - هيچ گاه بيش از آنچه در توان داريد خرج نکنيد.

7 - در يک بانک حساب پس اندازي براي خود داشته باشيد. سعي کنيد در بانکي حساب خود را افتتاح کنيد که سود بيشتري به شما مي دهد.

8 - اگر برايتان مقدور است زودتر از خانه بيرون رفته و از وسايل نقليه عمومي استفاده کنيد تا هزينه هاي نگهداري ماشين و مخارج سنگين اياب و ذهاب به شما فشار نياورد.

9 - بعضي از مواد غذايي انرژي بيهوده دارند؛ انواع شيريني و نوشابه که هزينه سنگيني را به خانواده تحميل مي کنند؛ پس در خريد آنها با احتياط رفتار کرده و برايشان هزينه نکنيد.

10 - موادي که فسادپذير هستند و عمر کوتاهي دارند را تا مصرف نکرده ايد خريداري نکنيد.

11 - در مصرف انرژي با استفاده از روش هاي مختلف صرفه جويي کنيد؛ مانند استفاده از لامپ هاي کم مصرف از جمله مهتابي و فلورسنت که شايد گران تر باشند ولي در درازمدت هزينه اوليه را برمي گردانند.استفاده از تلفن در ساعت هايي که قيمت تلفن ارزان تر اعلام شده است.

در مصرف سوخت نيز زماني که براي شست وشو نياز به آب گرم نداريد، بکار نبريد و هميشه بدانيد هزينه مصرف انرژي، تصاعدي حساب مي شود.

12 - هميشه بدانيد خواب خوب، ورزش و تغذيه مناسب که حتي مي تواند شامل يک نوع ميوه و سبزي هم باشد به تندرستي شما کمک کند زيرا هزينه درمان از پيشگيري و هزينه تعمير از نگهداري گران تر است. بهتر است در حفظ و نگهداري وسايل و لوازم زندگي و خانه مان کوشا باشيم.

نکاتي ديگر درباره مديريت صحيح درآمد

ميان خواستن و احتياج داشتن تفاوت بسيار مي باشد. احتياجات زندگي آن دسته از مواردي است که بدون آن ادامه حياط تقريبا غيرممکن و دشوار مي شود. مانند محلي براي زندگي، غذا، لباس و... اما موارد ديگري مانند داشتن يک ماشين، پوشيدن لباس هاي مد روز، داشتن بهترين وسيله صوتي يا کامپيوتر و... از مواردي است که لزوما زندگي شما بدون آن مختل نمي شود، به اينگونه موارد خواسته مي گوييم.

آرزوها و خواسته هاي انسان تمامي ندارد اما بايد توجه داشت که اين آرزوها بايد مطابق با اندازه هاي ما باشد. بنابراين همواره ميان خواسته و نياز خود تفاوت بگذاريد و بيشتر بفکر نياز باشيد تا خواسته.

آيا جنس گران تر بهتر مي باشد؟

در بسياري موارد اين مطلب صحيح و در بسياري موارد ديگر صحيح نيست. شما بايد کالاي مورد نظر خود را درچارچوب توانايي هاي خود تهيه کنيد. اگر واقعا داشتن يک اتومبيل براي شما نياز مي باشد و يک اتومبيل مثلا: 8 ميليون توماني کار شما را راه مي اندازد چرا بايد اتومبيل گران تر خريد؟ تا بعد هزينه هاي نگهداري بيشتر از آن را متقبل شد.

در ارتباط با خريد اتومبيل همواره اين سؤال را قبلا از خود بپرسيد که «آيا واقعا من بدون اتومبيل نمي توانم زندگي کنم؟» بايد درست فکر کنيد خريد يک اتومبيل هزينه هاي بسياري مانند نگهداري و تعمير، بنزين، بيمه، معاينه فني، تصادف احتمالي و... دارد، مخارجي که هنگام خريد خود را نشان نمي دهند و ممکن است شما دير متوجه آن شويد، پس محاسبات لازم را انجام دهيد بعد دوباره از خود سؤال نماييد «آيا واقعا من بدون اتومبيل نمي توانم زندگي کنم؟» آنگاه تصميم بگيريد.

همان که هستيد باشيد؟

بسياري از مردم سعي در ساختن چهره ظاهري غير از آنچه واقعا هستند مي باشند، اگر توان شما درحد داشتن يک ماشين 8 ميليون توماني است، هرگز سعي نکنيد يک اتومبيل 15 يا 20 ميليوني بخريد چرا که دراين حالت بايد نحوه لباس پوشيدن، منزل و... را نيز عوض کنيد، پس همان که هستيد باشيد و شک نکنيد که ارزش و اعتبار انسان به لباس و دارايي هاي او نمي باشد.

قبل از خريد هروسيله اي از دوستان سؤال کنيد راجع به بهترين و خوش قيمت ترين، روي اينترنت تحقيق کنيد و هرگز بدون تحقيق قبلي خريد نکنيد. بخصوص اگر عجله اي درخريد نداريد سعي کنيد برخي خريدهاي گرانقيمت خود را در فصولي ازسال انجام دهيد که آن اجناس حراج مي باشند. درارتباط با وسايل الکترونيکي نيز هرگز جديدترين مدل را نخريد چرا که تفاوت قيمت آن با يک مدل پايين تر بسيار بيشتر است.

هنگاميکه به خريد مي رويد همواره نيازهاي کامل خود را بدانيد و از قيمت ها حدوداً خبر داشته باشيد، چرا که ممکن است به کالايي برخورد کنيد که قيمت مناسبي دارد و شما در آينده به آن احتياج خواهيد داشت و مي توانيد آن را انبار کنيد.

حقوق خود را که گرفتيد نگويد هفته آينده به بانک مي روم و قدري از آن را پس انداز مي کنم،اگر همان روز اول پس انداز کرديد که هيچ، اگر نه شک نکنيد که تا هفته بعد براي تمام حقوق خود نقشه کشيده ايد. نقشه اي که بسياري از هزينه ها درآن جزو خواسته هاي تمام نشدني شما است. نکته ديگري درپس انداز آنکه هرچه مي توانيد بيشتر پس انداز کنيد،نگران نباشيد اتفاق خاصي رخ نمي دهد يکي دو شب هم نان و پنير ميل کنيد. درعوض روزي اين پس انداز مشکل بزرگي از زندگي شما را حل خواهد کرد.

اگر کارمند هستيد و براي محل کارتان امکان پذير است و از آنها بخواهيد به صورت اتوماتيک از حقوق شما بعنوان پس انداز کسر کنند، شک نکنيد اين بهترين راه براي پس انداز کردن مي باشد.

اگر پولي يا ارثي به دست شما مي رسد هرگز خرج اجناسي نکنيد که مستهلک مي شوند برعکس آن در امور سوددهنده سرمايه گذاري کنيد. سهام، اوراق مشارکت يا سکه بخريد و يا اگر مقدار پول زياد است حداقل آن را درحساب هاي بانکي که به شما سود تعلق مي گيرد بگذاريد.

اوقات بيکاري خود را با فعاليت هاي کم خرج و مفيد مانند مطالعه و ديدار دوستان سپري کنيد و سعي نکنيد بيش از سالي يکي دوبار به مسافرت هاي پرهزينه برويد.

همواره آخر هر ماه مخارج انجام شده را بررسي کنيد و با تحليلي که انجام مي دهيد ببينيد چه مقدار از آنها نياز بوده و چه مقدار خواسته و سعي کنيد در ماه بعد دقيق تر عمل کنيد.


منبع : روزنامه کيهان

http://www.CheKhabar.ir/News/157614/چگونه در زندگي هاي امروزي صرفه جويي کنيم؟
بستن   چاپ