بهترين روش پس انداز کردن، پس انداز با قلک هاي شيشه اي است!!
يکشنبه 1 ارديبهشت 1398 - 3:48:08 AM
چه خبر - بهترين روش براي پس انداز کردن چيست؟

رمز موفقيت مالي و اقتصادي هر خانواده در پس انداز کردن است. بدون پس انداز درآمدها بيهوده هدر مي روند و منابع در دسترس براي اموري کم اهميت هزينه مي شوند. پس انداز توانايي مالي را افزايش مي دهد و امکان سرمايه گذاري و پياده سازي برنامه هاي کلان را ايجاد مي کند. برخي تصور مي کنند که پس انداز کردن کاري دشوار است؛ به ويژه اگر خانواده با شرايط دشواري مواجه باشد. اما واقعيت چيز ديگري است. اگر روش هاي مديريت ذهني و مالي را بياموزيد، پس انداز را بسيار آسان خواهيد يافت. روش هاي زير پيشنهاداتي براي خانواده ها است که از طريق آن انجام اين اقدام سرنوشت ساز تسهيل مي شود:

پس انداز کردن پول نيازي به معجزه ندارد

اين کار بسيار ساده است و تنها به توانايي شما در تغيير رويه خرج کردن پول بستگي دارد اما پيش از آنکه بتوانيد اين رويه را تغيير دهيد بايد به دقت مسيرهاي هزينه و صرف پول را در خانواده شناسايي کنيد. براي انجام اين کار، از ابتداي اين ماه تمام پرداختي هاي خود را در جايي ثبت کنيد و آنها را به صورت هفتگي و ماهانه فهرست نماييد. براي انجام اين کار مي توانيد از قلم و کاغذ يا نرم افزارهاي ساده اي مانند اکسل استفاده کنيد. در ثبت آمار دخل و خرج خود، تمام جزئيات را به حساب آوريد و فهرست دقيق از تراکنش هاي مالي خانواده آماده کنيد.

در گام بعد، پس از آنکه خرج هاي ماهانه را دقيقا شناسايي کرديد، بايد آنها را دسته بندي نموده و مجموعه هزينه هر دسته را مشخص نماييد. با اين کار مي توانيد نقاط پرهزينه را يافته و درصدد اصلاح آنها برآييد. اين کار نياز به مطالعه و تصميم گيري جدي خواهد داشت. بايد زمينه هاي خاصي را که بيش از حد نياز پول شما را به هدر مي دهند پيدا کنيد و آنگاه براي کاهش ميزان هزينه در آنها تصميم بگيريد. تصميم شما در اجرايي شدن نهايي برنامه اهميت زيادي دارد. اين تصميم بايد در سطح تمام اعضاي خانواده مطرح شود و يک يک افراد براي پايبندي به آن توجيه گردند.

براي اجرايي کردن تصميمات مرتبط با کاهش، در گام بعد به دنبال راه کارهاي جايگزين باشيد. به طور مثال، اگر پول زيادي را صرف غذا خوردن خارج از خانه مي کنيد، مي توانيد با آشپزي در خانه از غذاي سالم و ارزان استفاده نماييد. اقلام مصرفي خود را از فروشگاه هاي بخريد که کالاها را با قيمت ارزان تر ارائه مي کنند. کفش و پوشاک را در دوره هاي تخفيف خريداري نماييد و پيوسته در جستجوي مکان ها و زمان هايي براي خريد ارزان باشيد. مطمئن باشيد که اين کار کاملا شدني است؛ تنها به اراده و تصميم شما بستگي دارد.

ممکن است عجيب به نظر برسد، اما يکي از راه هاي کاهش هزينه ها و پس انداز، توجه به نيازهاي مستقيم خودتان است

البته معناي اين حرف خريدن هر کالايي که به نظرتان جالب مي رسد نيست، بلکه به اين معنا است که در ميان مسيرهاي هزينه و بدهکاران ماهيانه، جايي هم براي شخص خودتان در نظر بگيريد. با اين کار روحيه مناسب تري براي پيشبرد برنامه پس انداز خواهيد داشت.

بهترين روش براي اين فرآيند، تعيين اهداف ميان مدت و بلندمدت است. اين اهداف بايد به صورت جمعي تعيين شوند و در جلسات منظم، نظر تمام اعضاي خانواده نيز تامين گردد. پس از تعيين اهداف، مي توانيد به صورت ماهانه بودجه اي را براي تحقق آنها کنار بگذاريد. براي اين کار تا انتهاي ماه صبر نکنيد، چون ممکن است تمام درآمد خود را خرج کرده و جايي براي پس انداز باقي نماند.

به خودتان فرصت ترديد ندهيد! پس از دريافت دستمزد ماهانه بلافاصله مبلغ مربوط به برنامه ريزي هاي شخصي را کنار بگذاريد. به اين روش وفادار بمانيد و تا حد امکان عهد خود را نشکنيد.

نکته ديگري که در نگاه نخست بي ارتباط به نظر مي رسد آن است که بازگرداندن بدهي ها به ايجاد عادات پس انداز کمک مي کند

به اين دليل که بدهي ها اغلب با نرخ بهره بازگردانده مي شوند و اين ميزان هر ماهه به درآمد شما تحميل مي شود. از سوي ديگر نرخ بهره وام هاي بانکي اغلب بيشتر از ميزان سودي است که از مبالغ پس انداز شده دريافت مي کند. از اين رو ادامه دادن به وضعيت بدهکار به معناي از دست رفتن مبالغي قابل توجه به صورت ماهانه است. فهرستي از بدهي هاي خود تهيه نماييد و آنها را براساس نرخ بهره و زمان بازگشت طبقه بندي کنيد. سپس در ابتداي هر ماه مبلغ خاصي را براي رهايي از بدهي ها اختصاص دهيد و فشار ناشي از آنها را کاهش دهيد.

براي پرهيز از اميال آني و کنترل آنها مي توانيد مبالغ پس انداز شده را جايي قرار دهيد که امکان برداشت پيش از موعد براي تان وجود نداشته باشد

به طور مثال، حساب هاي سرمايه گذاري بلندمدت به شما اجازه برداشت مداوم پول را نمي دهند؛ چرا که در اين صورت سود شما کاهش خواهد يافت. اين انگيزه اي جدي براي کنترل احساسات آني در شما ايجاد خواهد کرد. به علاوه مي توانيد مبالغ پس انداز شده را در حساب فردي که اعتماد مطلق به او داريد (مثلا همسرتان) واريز کنيد تا نتوانيد از آن برداشت نماييد. البته اگر از اين روش استفاده مي کنيد، کاملا در خصوص فرد انتخاب شده تامل نماييد تا بعدا دچار مشکل نشويد.

استفاده از ظروف شيشه اي به عنوان قلک نيز يکي از روش هاي بسيار جالب توجه براي پس انداز کردن است

اين روش به نظر کودکانه مي رسد اما اگر آن را به کار گيريد متوجه کارايي بالاي آن خواهيد شد. ظرفي را انتخاب کنيد که درب آن کوچک باشد و نتوانيد به سادگي دست خود را در آن فرو کنيد. مبالغ پس انداز شده را به نسبت درآمدتان در ظرف بيندازيد و تا زمان پر شدن آن صبر کنيد. اين روش به سبب آنکه ميزان پول جمع شده را بسيار ساده و مستقيم به شما نشان مي دهد بسيار کارآمد است و انگيزه جدي براي تمام اعضاي خانواده ايجاد خواهد کرد.

نکته ديگر به هدايا و مبالغ پيش بيني نشده باز مي گردد

هر زمان که هديه اي دريافت مي کنيد، در محل کار خود پاداش مي گيرد و يا پولي غيرمنتظره دريافت مي کنيد، آن را بلافاصله خرج نکنيد، بلکه در حساب پس انداز خود قرار دهيد. شما روي اين پول حساب نکرده بوديد و به همين دليل به سادگي مي توانيد از آن چشم پوشي کرده و پس انداز کنيد.

نکته با اهميت ديگر در کنترل هزينه ها و امکان پس انداز، کاستن از ميزان انرژي مصرفي است

ماهانه مبالغ زيادي براي هزينه برق، آب و گاز در خانواده ها مصرف مي شود که ميزان زيادي از آن کاملا بيهوده و قابل کاهش است. به اعضاي خانواده خود اهميت صرفه جويي را يادآور شويد و ارتباط اين مساله با پس انداز را به آنها بياموزيد. اين روش تاثير قابل توجهي در حفظ پول و بالا رفتن نرخ پس انداز شما خواهد داشت.


منبع : ماهنامه معيشت

http://www.CheKhabar.ir/News/157599/بهترين روش پس انداز کردن، پس انداز با قلک هاي شيشه اي است!!
بستن   چاپ