ماجراي شهاب حسيني و فيلم اولي هاي مهجور در جشنواره جهاني فجر
شنبه 31 فروردين 1398 - 8:56:03 PM
چه خبر - در دومين روز سي و هفتمين جشنواره جهاني فجر 98 چه گذشت

دومين روز از اکران فيلم‌هاي سي‌وهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر با رونمايي از آثاري همچون «لابيرنت»، «موج اف‌ام،‌ رديف 48»، «بي‌حسي موضعي» و «منطقه پرواز ممنوع» سپري شد. دومين روز از جشنواره سي‌وهفتم در حالي سپري شد که در جدول اکران پرديس سينمايي چارسو همچنان رونمايي از فيلم‌هاي ايراني در کنار اکران فيلم‌هاي روز سينماي جهان مورد توجه مخاطبان و اصحاب رسانه قرار داشت.

فيلم روز دوم جشنواره جهاني فيلم فجر؛ لابيرنت

شهاب حسيني در سال 94 در کنار نقش‌آفريني در فيلم تحسين‌شده «فروشنده» ساخته اصغر فرهادي، در چهار فيلم سينمايي ديگر هم مقابل دوربين رفت که نه فقط سازندگانشان شهرت فرهادي را نداشتند که حتي تکيه بر کرسي کارگرداني فيلم بلند را هم هنوز تجربه نکرده بودند و به تعبير رسانه‌هاي سينمايي «فيلم اولي» بودند. «چهارشنبه»، «امتحان نهايي»، «غلام» و «برادرم خسرو» چهار فيلمي بودند که در همان سال شهاب حسيني در آن‌ها نقش‌آفريني کرد و از ميان آن‌ها تنها «برادرم خسرو» شانس حضور در جشنواره فجر را پيدا کرد.

بيشتر بدانيد : عکس ترسناک شهاب حسيني روي پوستر يک فيلم

اين نقطه آغاز مسيري بود که شهاب حسيني براي خود در راستاي حمايت از کارگردانان جوان و کمتر شناخته شده ترسيم کرد؛ مسيري که در سال بعد با حضور در «لابي» ساخته محمد پرويزي ادامه پيدا کرد و بعد از آن در سال 96 به ساخت دو فيلم «لابيرنت» ساخته اميرحسين ترابي و «نبات» به کارگرداني پگاه ارضي انجاميد. «نرگس» به کارگرداني پيام اسکندري و «شب» ساخته حسن کلاهي هم سال گذشته در همين راستا به کارنامه بازيگري شهاب حسيني افزوده شد.

شهاب حسيني و ساره بيات در فيلم سينمايي لابيرنت
شهاب حسيني و ساره بيات در فيلم سينمايي «لابيرنت»

نکته جالب درباره همراهي شهاب حسيني به‌عنوان يکي از بازيگران مطرح سينماي ايران در سطح جهان، با فيلم‌سازان گمنام، مهجوري آن‌ها در ورود به ويترين رسمي سينماي ايران بوده است؛ اين فيلم‌ها غالباً به چشم هيأت انتخاب فجر نيامده‌اند و در ورود به چرخه رسمي اکران هم نصيبي بيش از «هنروتجربه» عايدشان نشده است.
همه اين‌ها را گفتيم تا برسيم به رونمايي از دو فيلم اولي با بازي شهاب حسيني در سي‌وهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر؛ «لابيرنت» و «نبات» هر دو آثاري بودند که سال گذشته متقاضي حضور در جشنواره فجر شدند اما جايي در ترکيب فيلم‌هاي بخش نگاه نو به‌دست نياوردند و حالا عرضه آن‌ها در بخش بازار جشنواره جهاني فرصتي فراهم آورده تا مخاطبان پيگير و اصحاب رسانه به تماشاي آن‌ها بنشينند.
فيلم اول اميرحسين ترابي ديروز به‌نمايش درآمد و فيلم اول پگاه ارضي امروز (شنبه) روي پرده مي‌رود.
«لابيرنت» يکي از فيلم‌اول‌هاي موفق سال‌هاي اخير محسوب مي‌شود؛ فيلمي با محوريت داستان يک کودک گمشده که گام‌به‌گام تصوير شکل‌گرفته از اعضاي خانواده و اطرافيان کودک را عيان‌تر و در عين حال پيچيده‌تر مي‌کند. فيلم از آثاري است که احتمالاً در آينده نزديک به چرخه رسمي اکران هم وارد خواهد شد.

چهره روز دوم جشنواره جهاني فجر؛ هادي حجازي‌فر

هادي حجازي‌فر حالا از بازيگران پرکار سينما محسوب مي‌شود. بازيگري که بعد از حضور در چند فيلم کمدي برخي رسانه‌ها از تلاشش براي شمايل‌زدايي از تصويري شکل‌گرفته از نقش‌هايش در ذهن مخاطب نوشتند. حجازي‌فر اما گويي خود چندان در گرو اين حساب و کتاب‌ها نيست. او درست در روزهايي که نقش‌آفريني متفاوتش در فيلم «ژن خوک» بر پرده سينماها است، در نقش يک «مدافع حرم» به جشنواره جهاني فيلم فجر آمده است.

هادي حجازي‌فر در منطقه پرواز ممنوع
هادي حجازي‌فر در «منطقه پرواز ممنوع»

فيلم سينمايي «منطقه پرواز ممنوع» از فيلم‌هايي بود که روز گذشته در بخش بازار جشنواره جهاني رونمايي شد تا يکي ديگر از فيلم‌هاي بازمانده از بخش ملي جشنواره فجر، در جشنواره جهاني روي پرده برود؛ فيلم حال و هوايي نوجوانانه دارد و داستان فرزند يکي از مدافعان حرم را روايت مي‌کند که با همراهي دوستانش قصد طراحي و ساخت يک هواپيماي کنترلي را دارند اما در جريان آزمايش اين هواپيماي دست‌ساز، در جريان فعاليت‌هاي مشکوک گروهي قرار مي‌گيرند که در پوشش فعاليت محيط زيستي مشغول جاسوسي از تأسيسات موشکي ايران هستند.
«منطقه پرواز ممنوع» محصولي از مدرسه سينمايي عمار و اولين فيلم کارگردانش امير داسارگر محسوب مي‌شود.
فيلم در ژانر کودک و نوجوان اثري پرکشش و جذاب است با داستاني که هم رفاقت و هيجانات نوجواني در آن مشهود است و هم پيچيدگي‌هاي امنيتي مواجهه با يک پروژه جاسوسي. در اين حال و هوا و در غياب بازيگران شناخته‌شده براي مخاطبان، حضور هادي حجازي‌فر در نقش يک مدافع حرم از برگ‌برنده‌هاي فيلم محسوب مي‌شود.
يکي از جالب‌ترين بخش‌هاي فيلم هم ارسال ويدئويي از سوي مصطفي (با بازي هادي حجازي‌فر) براي فرزندنش است که در آن او با لباس مدافعان حرم در نزديکي مرز مناطق اشغالي فلسطين مشغول رجزخواني براي پايين‌کشيدن پرچم اسرائيل است.

نکته روز؛ شور و حال «فلسطين»

هر چند تمرکز اصلي برنامه‌هاي جشنواره جهاني در پرديس چارسو است و طبيعتاً هم سهم بيشتري در انعکاس رسانه‌اي به خود اختصاص مي‌دهد اما پايگاه اصلي مخاطبان مردمي جشنواره، سينما فلسطين است.
اگر اين روزها گذارتان به خيابان طالقاني حوالي ميدان فلسطين افتاده باشد حتماً متوجه شور و حال حاکم بر سينما «فلسطين» شده‌ايد؛ سينمايي که بخشي از اکران‌هاي مردمي سي‌وهفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر در آن جريان دارد و اتفاقاً با استقبال قابل‌توجه مخاطباني مواجه شده است که يا عضو باشگاه مخاطبان جشنواره هستند يا از طريق تهيه بليت به تماشاي فيلم‌هاي خارجي حاضر در کنداکتور جشنواره جهاني مي‌نشينند.

حضور مردم در سي و هفتمين جشنواره جهاني فجر 98
حضور مردم در سي و هفتمين جشنواره جهاني فجر 98

«بي حسي موضعي» به کارگرداني حسين مهکام و «همچنان که مي‌مرديم» ساخته مصطفي سياري دو فيلم ايراني حاضر در جدول اکران سينما فلسطين در روز دوم برگزاري جشنواره بودند که با استقبال مخاطبان مواجه شدند.
از نکات جالب درباره برنامه اکران فيلم‌هاي جشنواره در سينما فلسطين برنامه‌هاي جنبي در اين سينما است. مانند موسيقي زنده و اجراي عروسکي که در حاشيه برنامه‌هاي مرتبط با اين رويداد سينمايي مخاطبان مي‌توانند به تماشاي آن‌ها بنشينند.

پيشنهاد ويژه؛ مهين

سينماي مستند ايران چند سالي مي‌شود که چندگام پيش‌تر از سينماي داستاني در حرکت است و اتفاقات هيجان‌انگيزي را هم رقم زده است. گواه اين ادعا هم ويترين سالانه جشنواره سينما حقيقت است که فيلم‌هاي متعددي هر سال در آن خوش مي‌درخشند.
«مستند زير ذره‌بين» عنوان يکي از بخش‌هاي جشنواره جهاني فيلم فجر است که قرار است تمرکز بيشتري بر توليدات سينماي مستند ايران جهت معرفي به مخاطبان جهاني داشته باشد.

مستند مهين در جشنواره جهاني فجر
مستند «مهين» در جشنواره جهاني فجر

«مهين» يکي از فيلم‌هاي مستند تحسين‌شده جشنواره سينماحقيقت گذشته بود که در روز اکران توانست عنوان پرمخاطب‌ترين مستند جشنواره را هم از آن خود کند. اين مستند به کارگرداني محمدحسين حيدري از توليدات خانه مستندسازان انقلاب است که روايتي تکان‌دهنده از ماجراي اولين قاتل سريالي زن ايران ارائه مي‌دهد.
«مهين» نام کاراکتر اصلي و محوري اين مستند است که اعترافاتش درباره قتل‌هايي که به‌صورت زنجيره‌اي مرتکب شده بود، در قالب اين مستند به تصوير درآمده و با زبان سينما بازسازي شده است.
شنبه 31 فروردين‌ماه مستند «مهين» ساعت 16:30 در سالن شماره 2 پرديس چارسو روي پرده رفت.

بيشتر بدانيد : مهتاب کرامتي، فاطمه معتمد آريا و مريم معصومي در روز سوم جشنواره

بيشتر بدانيد : رونمايي از پوستر «مصائب شيرين 2» فيلم خانوادگي داودنژاد

بيشتر بدانيد : افتتاحيه سي و هفتمين جشنواره جهاني فيلم فجر با کنايه به حاتمي کيا + عکس

بيشتر بدانيد : ترلان پروانه، نگار جواهريان و بازيگران ديگر در جشنواره جهاني فجر


منبع: mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/157545/ماجراي شهاب حسيني و فيلم اولي هاي مهجور در جشنواره جهاني فجر
بستن   چاپ