7 ترفند روانشناسي براي شناختن شخصيت طرف مقابل
دوشنبه 26 فروردين 1398 - 1:26:53 PM
چه خبر - با چند ترفند روانشناسي جالب، آدم ها را با يک نظر بشناسيد

گرچه ما سعي مي کنيم با حرف هايمان، افکار و درونيات خود را پنهان کنيم و به چيزي غير از حقيقت امر تظاهر کنيم، اما بدن ما صداقت بيشتري دارد و آنچه را که مايل به برملا شدنش نيستيم آشکار مي کند. در حقيقت، اگر به اطرافيان مان با دقت نگاه کنيم مي توانيم به احوالات و درونيات آن ها پي ببريم. البته يادتان باشد که هرگز نبايد عجولانه قضاوت کنيد چون همه ي آدم ها مثل هم نيستند. يعني اگر مي خواهيد رفتار کسي را تجزيه و تحليل کنيد، قبل از هر چيزي، بايد چند نکته ي مهم را در نظر بگيريد. اول آنکه، مهم ترين چيزي که در ارزيابي رفتار ديگران بايد به آن توجه داشته باشيد اين است که هر شخصي رفتارهاي پايه اي مخصوص به خودش را دارد (رفتارهاي پايه اي، رفتارهاي تکرار شونده اي هستند که خارج از شرايط آزمايشگاهي يا درماني رخ مي دهند).

علاوه بر اين، بايد شرايط وقوع يک رفتار را هم در نظر بگيريد. مثلاً درست است که قرار دادن دست ها به شکل ضربدري روي همديگر را نشانه ي احساس ناامني رواني مي دانند، اما ممکن است اين حالت در موقعيتي فقط به خاطر احساس سرما رخ داده باشد. بعد از آنکه موقعيتي را به صورت کلي تحليل کرديد مي توانيد نتيجه گيري درستي درمورد رفتار ديگران داشته باشيد. در ادامه به ترفندهاي روانشناسي اي مي پردازيم که به شما کمک مي کنند با يک نگاه، از اطرافيان تان شناخت پيدا کنيد.

1- دست دادن

نحوه ي دست دادن ما مي تواند روي ذهنيت ديگران درباره ي ما تأثير بگذارد. کارشناسان مي گويند نحوه ي دست دادن به سه نوع تقسيم مي شود:
متواضعانه: در اين حالت، هنگام دست دادن، کف دست به سمت بالا قرار مي گيرد
سلطه گرانه: در اين حالت، هنگام دست دادن، کف دست به سمت پايين قرار مي گيرد
بي طرفانه: در اين حالت، هنگام دست دادن، دست هاي هر دو شخص به موازات هم قرار مي گيرد
وقتي با آدم جديدي آشنا مي شويد، به نحوه ي دست دادنش دقت کنيد. اگر به شيوه ي سلطه گرانه دست بدهد، يعني خيلي بعيد است که به نظر ديگران اهميت بدهد و احتمالاً انتظار دارد که آن ها با او موافقت کنند. اگر مي خواهيد با کسي درباره ي موضوع مهم و بحث برانگيزي صحبت کنيد يا او را در مورد چيزي يا کاري متقاعد کنيد، بهتر است از روش متواضعانه يا بي طرفانه براي دست دادن استفاده کنيد.
به رفتار بعضي از سياستمدارها دقت کنيد: آن ها وقتي مي خواهند از يک بحث به نفع خودشان امتياز بگيرند، دست به حرکات نامتعارفي مي زنند (روي شانه ي ديگران مي زنند يا دست آن ها را مي کشند). به اين ترتيب، ممکن است شخص مقابل، اعتماد به نفسي که تا قبل از آن داشت را در برابر او از دست بدهد. اين نکته را به خاطر داشته باشيد تا فريب ديگران را نخوريد.

2- خنده

به نحوه ي خنديدن ديگران دقت کنيد. شما مي توانيد با يک نگاه اجمالي، خنده ي زورکي را از خنده ي واقعي تشخيص دهيد چون هر يک از اين لبخندها، ماهيچه هاي متفاوتي را در صورت درگير مي کنند:
خنده ي واقعي: ماهيچه هاي ريسوريوس را درگير مي کند. در اين حالت، گوشه ي لب ها به طرف بالا کشيده مي شوند، دور چشم ها چين مي خورد و پوست پايين پيشاني ممکن است کمي پايين بيايد.
خنده ي زورکي: ماهيچه هاي به اصطلاح خنده را درگير مي کند. در اين حالت، گوشه ي لب ها به دو طرف کشيده مي شوند و بخش فوقاني صورت بي حرکت باقي مي ماند.
اگر متوجه واقعي بودن خنده ي کسي شديد، مي توانيد مطمئن باشيد که آن شخص با شما احساس راحتي مي کند.

3- حرکات نمادين

همه ي ما گهگاه در رفتارهايمان از حرکات رايجي مثل لايک نشان دادن استفاده مي کنيم و تقريباً همه ي افراد متوجه معناي اين حرکات مي شوند. به اين رفتارها، حرکات نمادين گفته مي شود. به نحوه ي استفاده ي ديگران از اين حرکات در ارتباطات شان دقت کنيد:
اين حرکات بايد با موضوع صحبت شخص همخواني داشته باشند
هر گونه عدم تناسب در استفاده از حرکات نمادين مي تواند نشانه ي دروغگويي شخص باشد، يعني زماني که حرکت صورت گرفته با صحبت ها يا حالت صورت شخص همخواني نداشته باشد. در اين حالت، به زبان بدن شخص اعتماد کنيد. چون با زبان بدن، سخت تر مي توان دروغ گفت.
اگر کسي انگشت شستش را بالا ببرد و در عين حال لب هايش را جمع کند، اين نشانه ي خوبي نيست. يعني به احتمال زياد، آن شخص با شما صادق نيست. يک موقعيت مشابه ديگر، زماني است که شخص به شما «بله» مي گويد و شانه هايش را بالا مي اندازد.

4- دست ها

بسته بودن حالت دست ها تقريباً هميشه از نگراني و اضطراب يا بد بودن حال روحي شخص حکايت دارد:
گره کردن و فشردن مشت ها
نگه داشتن دست ها در يکديگر
يک حالت مشابه ديگر، زماني است که شخص براي نگه داشتن يک چيز کوچک از هر دو دستش استفاده مي کند. اين حرکات مي تواند به شکل هاي مختلفي انجام شود و گاهي هم از چشم پنهان مي ماند. اين حرکات را اغلب در افراد مشهور مي توان مشاهده کرد.
وقتي کسي دست هاي خود را با همديگر نگه مي دارد، يعني براي به توافق رسيدن با چنين شخصي کار بسيار سختي در پيش داريد. به علاوه، اين فشار روحي ممکن است ناشي از رياکاري خود آن شخص باشد چون اين کار به تلاش عاطفي خاصي نياز دارد. به خاطر داشته باشيد که هر چه دست هاي يک شخص در ارتفاع پايين تري قرار گيرد، وضعيت بدتر است.
اگر متوجه معذب بودن کسي شديد، سعي کنيد به آرام شدن او کمک کنيد. در اغلب موارد، براي آنکه بدن و ذهن شخص آرام بگيرد، کافي است او از انجام آن حرکت دست بردارد.

5- کف دست ها
قرار گرفتن کف دست ها روي بازوي خود نشان مي دهد که شخص سعي دارد احساسات منفي خود را بروز ندهد. اين يک حرکت به صورت ناخودآگاه و براي آرام کردن و متعادل ساختن روحيه ي خود صورت مي گيرد.
به انگشت هاي دست هم دقت کنيد: وقتي دست ها در «حالت بسته» باشند گرچه نمي توان انگشت ها را ديد اما انگشت ها به موازات زمين قرار مي گيرند. با اين حال، اگر متوجه شديد که کف دست شخص روي بازوي خودش قرار گرفته اما انگشت هاي دستش رو به بالا هستند، اين بدان معني است که آن شخص اعتماد به نفس زيادي دارد و به ندرت کنترل خود را از دست مي دهد.

6- تغيير حالت دست ها
وقتي دست هايمان را پشت مان قرار مي دهيم، به صورت ناخودآگاه، قسمت هاي آسيب پذير بدن مان را نشان مي دهيم. يک شخص تنها زماني اين حرکت را انجام مي دهد که در آن لحظه احساس اعتماد به نفس يا برتري کند. به احتمال زياد، اين شخص چيزي براي پنهان کردن ندارد و با شما کاملاً صادق است (چون حتي يک دروغ کوچک هم باعث اضطراب مي شود).
در مواقعي که احساس معذب بودن مي کنيد، سعي کنيد از اين حرکت استفاده کنيد تا احساس بهتري پيدا کنيد. اين حالت به شما اعتماد به نفس بيشتري مي دهد.

7- تخمين ميزان اضطراب افراد
حرکات کوچکي مثل مرتب کردن موها و موارد جزئي اي از اين دست، از نگراني و اضطراب در شخص حکايت دارند. يعني شخص در آن لحظه احساس اضطراب مي کند.
مردها معمولاً به صورت شان دست مي کشند
زن ها به گردن، لباس ها و موهاي خود دست مي کشند
اين حرکات به آن ها کمک مي کند به ضربان قلب خود تعادل بخشند و آرام بگيرند.
بازي با مداد و خودکار، سوت زدن و تکان دادن پاها هم همين معني را دارند. اگر متوجه اضطراب کسي شديد، با او در مورد يک موضوع مثبت و خوشايند شروع به صحبت کنيد.


منبع: rooziato.com

http://www.CheKhabar.ir/News/156273/7 ترفند روانشناسي براي شناختن شخصيت طرف مقابل
بستن   چاپ