متهم پرونده پتروشيمي: مرجان معتقد و محجبه بود
شنبه 24 فروردين 1398 - 4:10:54 PM
چه خبر - متهم پرونده پتروشيمي: مرجان معتقد و محجبه بود

در ابتداي اين جلسه قاضي مسعودي مقام از حمزه لو متهم رديف اول پرونده خواست تا درباره نحوه مشارکتش با خانم شيخ الاسلام توضيح دهد.

حمزه لو نيز با حضور در جايگاه گفت: در سال 85 از طريق اتاق بازرگاني و صنايع و معادن يک فراخوان همکاري براي تشکيل شرکتي که بتواند در رابطه با اصل 44 توانايي داشته باشد، داده شد. 126 شخصيت حقيقي و حقوقي توانستند شرکتي با نام شرکت سرمايه گذاري ايران تاسيس کنند و تمام اين مجموعه خصوصي بودند و در آن بانک‌هاي خصوصي و بيمه و تجار بزرگ حضور داشتند.

وي افزود: اين شرکت در دي ماه سال 85 ثبت قانوني شد و بنده از ابتداي سال 86 به انتخاب اعضاي هيات مديره ، مديرعامل آن شدم. هدف از تشکيل اين شرکت سرمايه گذاري در صدر اصل 44 بود.

وي ادامه داد: اين شرکت سرمايه‌هاي خرد بخش خصوصي را در احداث واحدهاي جديد هدفمند مي‌کرد.

حمزه لو افزود: شرکت سرمايه گذاري ايران شروع به معرفي خود در بخش تجاري در امور مختلف از جمله هلدينگ ساختمان، هلدينگ انرژي و نفت و توريست کرد. گروه‌هاي مختلف سرمايه گذاري به شرکت سرمايه گذاري ايران مراجعه مي کردند. يکي از مجموعه‌ها که به اين شرکت ما مراجعه کرد خانم مرجان شيخ الاسلام همراه با همسرش بود. يعني زمينه فعاليت آنهادر بخش فرهنگي و تجاري بود. در بخش فرهنگي آنها داراي يک خبرگزاري بودند و تخصصي در حوزه It داشتند.

اين متهم گفت: در شرکت سرمايه گذاري ايران بخش It وجود داشت و ما در بحث فرهنگي و تجاري همکاري خود را با خانم شيخ الاسلام آغاز کرديم و حاصل اين همکاري منجر به تشکيل شرکت هترا و دنيز شد. با توجه به تجارب فرهنگي خانم شيخ الاسلامي، وي وارد کار تجارت چاپ و کاغذ شد. شيخ الاسلام چهره شناخته شده‌اي بود و حتي از فيلتر شوراي نگهبان رد شده بود و بعنوان کارشناس در مجلس و کميسيون فرهنگي شرکت مي‌کرد. وي فرد محجبه‌اي بود.

حمزه لو افزود: شيخ‌الاسلام از شخصيتي معتقد به نظام و محجبه برخوردار بود و ما هم در مدت همکاري با ايشان چيزي جز اين نديديم.

حمزه‌لو در خصوص علت تشکيل شرکت دنيز گفت: زماني دنيز را ثبت کرديم که با تحريم مواجه شديم، تا قبل از آن مي‌توانستيم راحت پول را انتقال داده و خريدمان را انجام دهيم. شرکت دنيز وظيفه انتقال پول را براي هترا ايفا مي‌کرد، اين کار تا پايان دوره‌اي که من در شرکت بازرگاني بودم ادامه پيدا کرد و بعد از آن از سال 90 هم از هترا و هم از دنيز خارج شدم و ديگر ارتباطي با خانم شيخ‌الاسلام نداشتم تا سال گذشته که بحث دادگاه پيش آمد و من احتياج به مدارکي داشتم که نهادهاي داخلي از دادن آن به من امتناع مي‌کردند.

متهم رديف اول در پاسخ به اين سوال قاضي که پرسيد چه سالي فعاليت شما شروع شد؟ گفت: ما در سال 86 فعاليت فرهنگي و از سال 88 فعاليت تجاري مشترک خود را آغاز کرديم. ايشان در شرکت هترا مديرعامل بودند و در شرکت دنيز نيز تنها مدير بودند چرا که در ترکيه شما مي‌توانيد هيأت مديره معرفي نکنيد.

قاضي مسعودي مقام سوال کرد: شما گفته‌ايد که بخشي از پول محصولات پتروشيمي به حساب دنيز وارد مي‌شد که حمزه لو پاسخ داد هر مبلغي که از طريق پي‌سي‌سي اعلام مي‌شد را بنده مقيد کردم يک نفر به من اطلاع دهد. يعني فردي را مأمور کرده بودم که مسير پول را پيگيري کند تا پول از حساب دنيز خارج و به حساب شرکت بازرگاني واريز شود.

قاضي پرسيد: سهم خانم شيخ‌الاسلام از اين اقدام چه بود؟

حمزه‌لو گفت: از اين فعاليت ايشان هيچ منفعتي نداشتند.

وي در پاسخ به اين سوال قاضي که پرسيد پس عايدي ايشان از اين همکاري چه بود؟ گفت: ايشان حدود 2 هزار دلار حقوق خود را از شرکت دنيز مي‌گرفتند. بحث پتروشيمي يکي از کارهاي شرکت دنيز بود، ايشان در صنعت چاپ هم فعاليت مي‌کردند.

با پايان اظهارات رضا حمزه‌لو (متهم رديف اول) قاضي با اعلام اين موضوع که خانم شيخ‌الاسلام به‌رغم اطلاع از دادگاه نه لايحه‌اي ارائه کرده‌اند و نه وکيل گرفته‌اند، از وکيل تسخيري اين متهم خواست براي ارائه دفاعيات خود در جايگاه حاضر شود.

قاضي خطاب به وکيل تسخيري شيخ‌الاسلام ادامه داد: اتهام موکل شما مشارکت در اخلال در نظام اقتصادي کشور به ميزان 6 ميليارد و 656 ميليون يورو و همچنين تحصيل مال از طريق نامشروع به ميزان 7 ميليون و 65 هزار و 529 يورو است.

وکيل شيخ الاسلام نيز گفت: بنده وکيل تسخيري خانم مرجان شيخ‌الاسلام آل آقا هستم، حسب وظيفه قانوني و شرعي مطالبي را يادداشت کردم که طي لايحه‌اي به دادگاه تقديم مي‌کنم.

منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/156177/متهم پرونده پتروشيمي- مرجان معتقد و محجبه بود
بستن   چاپ