راز هايي درباره عطسه کردن که نميدانستيد
شنبه 24 فروردين 1398 - 12:08:26 PM
چه خبر - دانستني هاي شگفت انگيز درباره عطسه

واقعا چرا ما انسان‌ها عطسه مي‌کنيم؟! محققان دانشگاه پنسيلوانيا اخيرا به اين پرسش، پاسخ داده‌اند.

آنان دريافته‌اند که ما از طريق عطسه، انگاري سيستم بدن‌مان را مجددا راه‌اندازي مي‌کنيم؛ بسيار شبيه به شيوه‌هاي که رايانه‌ها براي اين کار به‌کار مي‌گيرند. براساس گزارش منتشرشده در Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology، محققان به اين نتيجه رسيده‌اند که ما نياز داريم تا فضاي بيني و تنفس خودمان را هر از چند گاهي به حالت اوليه برگردانيم و عطسه کردن دقيقا همين کار را براي ما انجام مي‌دهد.

1. چرا بعضي از افراد پشت سر هم عطسه مي‌کنند؟
ندرتا پيش مي‌آيد که فردي فقط يک بار عطسه کند. درواقع، در بيشتر موارد فرد با 2 يا 3 عطسه پشت سر هم مواجه مي‌شود. محققان مي‌گويند که در درجه اول، اين‌که ما چند بار عطسه مي‌کنيم، به علت عطسه کردن مرتبط است. بيشتر عطسه‌هاي عادي براي پاک‌سازي بيني از شر عوامل تحريک‌کننده است و اين عطسه‌ها بين 2 تا 4 بار تکرار مي‌شوند.

2. چرا عطسه در حالت خواب اتفاق نمي‌افتد؟
همه ما ممکن است که در حالت خواب خُرخُر کنيم، اما هيچ فردي در اين حالت نمي‌تواند عطسه کند. اين مساله به ذات عطسه برمي‌گردد که اساسا نوعي عمل واکنشي است. در حالت خواب، عصب‌هاي دخيل در عطسه کاملا ريلکس هستند و اجازه نمي‌دهند که واکنش عطسه مانند حالت بيداري عمل کند. اگر فردي در حالت خواب با عامل محرکي در بيني‌اش مواجه شود، حتما به‌طور ناخودآگاه بيدار مي‌شود و بعد عطسه مي‌کند.

3. قلب در زمان عطسه توقف نمي‌کند
يکي از شايع‌ترين تصورات نادرست درباره عطسه اين است: قلب در زمان عطسه يک لحظه متوقف مي‌شود و دوباره به فعاليت ادامه مي‌دهد. علم نشان مي‌دهد که چنين تصوري مطلقا نادرست است و زماني که ما عطسه مي‌کنيم، فقط فشار روي قفسه سينه ما تغيير مي‌کند. اين تغيير مي‌تواند روي گردش خون تاثير بگذارد و در نهايت ريتم ضربان قلب را تغيير بدهد. در همين روند است که شما احساس مي‌کنيد که قلب‌تان براي لحظه‌‌اي متوقف شده است،‌ اما درواقع چنين نيست.

4. رکوردهاي جهاني در عطسه!
بسياري از افراد در عرض چند ثانيه، 2 يا 3 بار عطسه مي‌کنند، اما اين تعداد اصلا قابل مقايسه با عطسه‌هاي دونا گريفيث از ورکسترشاير در انگلستان نيست که رکورد طولاني‌ترين عطسه در جهان را در اختيار دارد. جالب است بدانيد که اين فرد از ژانويه 1981 (از سن 12 سالگي) تا سپتامبر 1983 عطسه کرده است؛ يعني 978 روز! جالب‌تر آن‌که هنوز معلوم نيست که چه علتي باعث اين عطسه‌هاي عجيب شده‌اند و چه علتي باعث توقف آن‌ها.

5. باور فرهنگ‌هاي مختلف درباره عطسه
شايد براي‌تان جالب باشد که با بعضي از باورهاي عاميانه در فرهنگ‌هاي مختلف درباره عطسه آشنا شويد:
- در بعضي از فرهنگ‌ها، ‌عطسه کردن از نشانه‌هاي خوش‌شانسي است، اما عطسه کردن هم‌زمان با فرد ديگر از نشانه‌هاي بدشانسي محسوب مي‌شود.
- در بعضي از فرهنگ‌هاي آسيايي عطسه کردن نشان مي‌دهد که فردي در حال صحبت کردن پشت سر شما است.
به زبان آوردن عبارت‌هاي مذهبي و دعاگونه در مواقع عطسه کردن، از ايده‌هاي مذهي مختلفي نشات مي‌گيرد. مثلا، بعضي از باورهاي مذهبي مي‌گويند که در زمان عطسه، روح از بدن جدا مي‌شود و بايد دعا کرد تا روح و بدن در امنيت باقي بمانند.


منبع: tabnakbato.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/156158/راز هايي درباره عطسه کردن که نميدانستيد
بستن   چاپ