روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن
دوشنبه 12 فروردين 1398 - 10:08:13 PM
چه خبر - راش گرمايي يا عرق سوز چيست؟

راش گرمايي يا عرق سوز در بچه ها شايع است، اما بزرگسالان هم مي توانند به آن مبتلا شوند. در اغلب موارد راش گرمايي يا عرق سوز به خودي خود درمان مي شود. براي بهبودي سريع تر بهتر است که خودتان را خنک کنيد، و جلوي عرق کردن را بگيريد. در بعضي موارد، راش گرمايي يا عرق سوز احتياج به مراقبت پزشکي پيدا مي کند. در اين مقاله از بخش زيبايي، پوست و موي دکتر سلام به بررسي راش گرمايي يا عرق سوز مي پردازيم و در مورد علت، روش هاي تشخيص و درمان آن بحث مي کنيم.
راش گرمايي يا عرق سوز که به آن ميلياريا هم گفته مي شود، وضعيتي شايع است که در پوست تاول هاي ريزي ايجاد مي شود که دور آن توسط پوست قرمز رنگي احاطه شده است. مي تواند خارش زيادي ايجاد کند، با عرق سوز هم شناخته مي شود و معمولا هم خطرناک نيست.
اگر شک داريد که نوزاد شما مبتلا به راش گرمايي يا عرق سوز شده، اين مقاله به شما آگاهي لازم را مي دهد و مشخص مي کند که آيا نياز به توجهات پزشکي هست يا نه.

بيشتر بدانيد : راه حلي موثر بر ضد عرق سوز شدن!!

بيشتر بدانيد : روش هايي ساده براي بهبود عرق سوز شدن

چه چيزي باعث راش گرمايي يا عرق سوز مي شود؟

راش گرمايي يا عرق سوز زماني اتفاق مي افتد که غدد عرق با عرق بيش از حد بسته شود و از دفع آن جلوگيري کند. اغلب در بچه ها شايع است، زيرا غدد عرق آنها هنوز نابالغ است و بيشتر مستعد بسته شدن است.
بزرگسالان هم در وضعيت هايي مثل تعريق بيش از حد، راش گرمايي را تجربه مي کنند. ورزش شديد، پوشيدن لباس هاي زياد، سونا، وان داغ، و محيط هاي گرم و مرطوب مي توانند ريسک ابتلا به راش گرمايي يا عرق سوز را بيشتر کنند. تاول ها بيشتر در چين هاي پوستي و نواحي که تماس پوست با لباس زياد است اتفاق مي افتد.
به گفته دکتر علي اناري، موسس مرکز پزشکي RoyalBlueMD “افرادي که پوست چرب دارند و يا بيش از حد تعريق مي کنند بيشتر مستعد راش گرمايي يا عرق سوز هستند، زيرا عرق زياد باعث بسته شدن مجراي عرق مي شود.”

پيشگيري از عرق سوز شدن

با انجام نکات زير مي توانيد ريسک ابتلا به راش گرمايي يا عرق سوز را کم کنيد:
نسبت به هوا، بيش از حد لباس نپوشيد، بخصوص در تابستان.
به گفته دکتر اناري، والدين عادت دارند که کودکان و نوزادان را قنداق پيچ کنند، که مي تواند باعث راش گرمايي يا عرق سوز شود. نکات قبلي براي اين افراد هم کاربرد دارد.
در صورت امکان، لباس هاي قابل تهويه و جذب کننده عرق مثل پنبه سبک استفاده کنيد.
در تابستان از پوشيدن شلوارهاي جين تنگ خودداري کنيد. زيرا علاوه بر اينکه راحت نيستند، اين پارچه هاي سنگين باعث افزايش تماس و تعريق مي شوند.
اگر بيرون بسيار گرم است، سعي کنيد در خانه بمانيد. اگر مجبور هستيد بيرون برويد، فعاليت بدني خود را محدود کنيد.
مکان خواب و زندگي خود را خنک نگه داريد. از يک کولر يا پنکه براي گردش هوا استفاده کنيد.
در تابستان، بطور مکرر دوش هاي سرد بگيريد، بخصوص بعد از فعاليت بدني شديد

معالجات خانگي و درمان هاي راش گرمايي يا عرق سوز

اگر در حال حاضر راش گرمايي يا عرق سوز داريد، معمولا خود به خود خوب مي شود. براي درمان سريع تر مي توانيد از موارد زير استفاده کنيد:
با توجه به موارد گفته شده، سعي کنيد تعريق خود را کاهش دهيد.
ناحيه مبتلا را خشک نگه داريد.
اگرچه تاول ها خارش ايجاد مي کنند، اما از خاراندن آنها جلوگيري کنيد. زيرا اينکار مي تواند باعث عفونت شود.
آب زيادي بنوشيد.
دوش خنک بگيريد و بگذاريد ناحيه در معرض هوا خشک شود، يا با يک حوله نرم و به آرامي آنرا خشک کنيد.
فقط از صابون هاي ملايم استفاده کنيد و از اسکراب شديد خودداري کنيد.
در ناحيه تحريک شده يک محفظه يخ قرار دهيد، اما اصلا بيشتر از 20 دقيقه طول نکشد.

درمان عرق سوز شدن با لوسيون کالامين

لوسيون کالامين خارش خفيف را درمان مي کند. آن ترکيبي از زينک اکسيد و ديگر مواد تشکيل دهنده اي است که داراي ويژگي هاي ضد خارش و ضد باکتريايي مي باشند.
بعضي افراد ممکن است بعد از استفاده از آن، تحريک بيشتري را تجربه کنند. اگر اين اتفاق افتاد، مصرف آن را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنيد.

درمان عرق سوز شدن با لانولين انهيدراز

کرم لانولين مرطوب کننده ملايم است که همچنين مي تواند براي تسکين و محافظت از پوست آسيب ديده استفاده شود. آن يک لايه محافظتي تشکيل مي دهد که از از دست رفتن آب از پوست جلوگيري مي کند. شما مي توانيد کرم هاي برپايه لانولين را از اکثر داروخانه ها تهيه کنيد.

درمان عرق سوز شدن با پودرها

اگر چه تالکوم و پودرهاي بچه مي توانند پوست را خشک نگه دارند، اما تاثير استفاده از آنها براي درمان راش گرمايي يا عرق سوز اثبات نشده است. مدارک کافي وجود ندارد که اين پودرها مي توانند باعث بهبودي اين وضعيت شوند. پس بهتر است که از مصرف آنها خودداري کنيد.

ديگر درمان هاي خانگي براي عرق سوز شدن

بعضي افراد گزينه هاي ديگري مثل روغن زيتون، روغن بابونه، و آلوئه ورا را پيشنهاد مي کنند. با اين حال توصيه اين است که از پماد ها و کرم هاي سنگين مثل وازلين خودداري کنيد زيرا مي توانند غدد عرق را ببندند و وضعيت را تشديد کنند.
به گفته دکتر اناري،” اينها مي توانند حس خوب و سريعي ايجاد کنند اما امکان بسته شدن غدد عرق وجود دارد و مي توانند راش گرمايي يا عرق سوز را تشديد کنند. بهترين راه يک دوش خنک براي خارج کردن عرق ها و سپس خشک کردن آن مي باشد.”
چه موقع به پزشک مراجعه کنيد
در اغلب موارد راش گرمايي يا عرق سوز به خودي خود از بين مي رود و احتياج به کمک پزشک نيست. اگرچه در بعضي موارد نياز به توجهات پزشکي است. اگر مطمئن نيستيد که آنچه که تجربه مي کنيد راش گرمايي يا عرق سوز است با پزشک خود مشورت کنيد.
به گفته دکتر علي اناري راش هايي مشابه با راش گرمايي يا عرق سوز وجود دارد .بايد با پزشک يا شخص متخصص ديگري مشورت کنيد تا مطمئن شويد که آنچه که شما يا کودک يا نوزادتان تجربه مي کند راش گرمايي يا عرق سوز است و راهنمايي مناسبي براي حل آن دريافت کنيد.
همچنين آگاه باشيد که اين ضايعات عرق سوز مي توانند عفوني شوند. به دنبال علائم زير باشيد و هنگامي که اين علائم را مشاهده کرديد به سرعت به پزشک مراجعه کنيد:
تب يا لرز
خروج چرک از تاول ها
افزايش درد ، قرمزي، گرما يا تورم در ناحيه
تهوع يا استفراغ
تورم غدد لنفاوي در گردن، کشاله ران يا زير بغل
اگر از توصيه هاي بالا استفاده کرديد و بعد از سه الي چهار روز هم راش بهبود پيدا نکرد به پزشک مراجعه کنيد.

عوارض احتمالي عرق سوز شدن يا راش گرمايي

baby_crying_while_its_nappy_is_being_changed.jpg

اگرچه در اغلب موارد راش گرمايي يا عرق سوز آسيب طولاني مدتي ايجاد نمي کند اما استثنائاتي هم وجود دارند. عوارض زماني اتفاق مي افتند که افرادي که راش گرمايي يا عرق سوز دارند از توصيه هاي موجود جهت کاهش تعريق استفاده نمي کنند و به بدن اجازه خنک شدن و درمان نمي دهند.
عفونت ها
راش گرمايي يا عرق سوز باعث ايجاد خارش مي شود بنابراين براي افراد وسوسه کننده است که آن نواحي را بخارانند و احتمال دارد که به صورت ناخواسته به پوست آسيب زده و آن را مستعد ورود باکتري ها بکنند. اين مي تواند باعث عفونت هاي پوستي مثل سلوليتيت شود که اگر درمان نشود خطرناک است.
ميلياريا پروفوندا
دوره هاي تکراري از ميلياريا روبرا که شايع ترين نوع راش گرمايي يا عرق سوز است مي تواند باعث بسته شدن مجرا هاي عرق در سطحي عميق تر در زير پوست شود و در نتيجه آن ميلياريا پروفوندا ايجاد مي شود اين مي تواند باعث تخريب مجراها شده و به دنبال آن عرق در زير پوست تجمع پيدا کرده و در نتيجه جوشهايي تا 4 ميلي متر قطر در پوست ايجاد مي کند.
انواع شديد تر يا مکرر ميلياريا پروفوندا مي تواند تعداد زيادي از غدد عرق را تخريب کند و مکانيزم بدن براي تنظيم حرارت را به هم بزند. اگرچه به صورت نادر اتفاق مي افتد اما عوارض ناخوشايند اين تخريب مي تواند شامل گرمازدگي و آسيب قلبي عروقي باشد.

درمان هاي پزشکي براي عرق سوز شدن

هيچ درمان پزشکي براي درمان علت ريشه اي ميلياريا، که بسته شدن مجراها است وجود ندارد. با اينحال دکتر ممکن است درمان هاي حمايتي را تجويز کند تا ناراحتي را کاهش دهد و به بدن براي حل سريع تر مشکل کمک کند.
اگرچه بعضي از اين داروها بدون نسخه هم قابل دريافت هستند اما بايد تحت نظر پزشک استفاده شوند.
درمان عرق سوز شدن با استروئيدهاي موضعي
استروئيدها عوامل ضد التهابي هستند که مي توانند که در موارد راش گرمايي يا عرق سوز مقاوم، که التهاب عامل آن است موثر باشند.
استروئيدهاي موضعي مثل هيدروکورتيزون مي تواند باعث بهبود خارش و تسکين التهاب شود. بدانيد که عوارض جانبي استروئيدهاي موضعي مي تواند شامل آسيب به پوست از طريق نازک کردن، تاول زدن، کبودي و تحريک آن باشد.
شما مي توانيد هيدروکورتيزون موضعي 1 درصد را بدون نسخه دريافت کنيد. در موارد شديدتر دکتر ممکن است هيدروکورتيزون 5/2 درصد را تجويز کند.
درمان عرق سوز شدن آنتي هيستامين ها
خارش مرتبط با راش گرمايي يا عرق سوز مي تواند توسط آنتي هيستامين هاي خوراکي مثل ديفن هيدرامين بهبود پيدا کند. اگرچه آن باعث تسريع بهبودي نمي شود اما مي تواند احساس راحتي در شما ايجاد کند و ميل شما براي خاراندن را کم کند. آنتي هيستامين هايي مثل ديفن هيدرامين بدون نسخه موجود هستند.
آنتي بيوتيک ها براي درمان عرق سوز شدن
در بعضي موارد راش گرمايي يا عرق سوز ممکن است عفوني شود. در اين موارد دکتر مي تواند از آنتي بيوتيک هايي براي کشتن باکتري ها و پاک کردن عفونت استفاده کند.
ايزوترتينوئين

بيشتر بدانيد : ساييدگي و عرق سوز شدن ران ها را چگونه درمان کنيد

بيشتر بدانيد : چرا عرق سوز مي شويم؟ و چگونه با عرق سوز شدن مقابله کنيم؟


گردآوري : گروه سلامت سيمرغ
منبع: hidoctor.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/155656/روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن
بستن   چاپ