عادت هاي بدي که شادي شما را به تاراج مي برد!!
شنبه 10 فروردين 1398 - 1:16:41 PM
چه خبر - 9 عادت بدي که شادي را از شما مي گيرد

همانقدر که تعريف شادماني مي‌تواند سخت باشد، غم و ناراحتي از سوي ديگر به راحتي قابل تشخيص است. اين حس را مي‌توان به راحتي ديد و شناخت.
شادماني کمتر از آنچه تصور کنيد به شرايط زندگي و پول و … بستگي دارد. شرايط زندگي نمي‌تواند تاثير زيادي بر شادماني شما داشته باشد، زيرا بيشتر شادماني تحت کنترل شماست، عادت‌ها و خروجي‌هاي رفتاري شما آن را تحت تاثير قرار مي‌دهد. روانشناسان دانشگاه کاليفرنيا در مطالعه‌اي دريافته‌اند که ژنتيک و شرايط زندگي تنها بر 50 درصد شادماني فرد تاثيرگذارند. بقيه آن بستگي به خود شما دارد.
مقدار زيادي از شادماني شما به وسيله عادت‌هاي شما (فکري يا عملي) مشخص مي‌شوند. از اين رو با تمرکز و توجه بيشتر بر عادت‌ها مي‌توانيد دريابيد چرا حالتان خوب نيست. برخي عادت‌هايي که بيش از ديگران سبب حال بد شما مي‌شوند، در ادامه معرفي مي‌شود. از آنها آگاهي پيدا کرده و سعي کنيد از آنان اجتناب کنيد.

بيشتر بدانيد : با اين روشها دوباره شادي را به زندگي تان برگردانيد!!

سرکوب احساسات

يکي از برداشت‌هاي غلطي که درباره هوش عاطفي مي‌شود، اين است که بايد احساسات را در درون خود حبس کرده و سرکوب کنيم. گرچه هوش عاطفي بدين معناست که نبايد احساسات تخريبي بروز دهيد اما بدان معنا نيست که نبايد هيچگونه احساسي را بروز دهيد. هوش عاطفي مي‌گويد به احساسات خود احترام بگذاريد، آنها را به رسميت بشناسيد و تجربه کنيد. تنها با بيان عواطف خود مي‌توانيد به هدفتان برسيد نه با مخفي کردن آن.

غرق در تکنولوژي شدن

تلويزيون را خاموش کنيد و کتابي باز کرده و مطالعه کنيد. چقدر از زمان خود را صرف ابزار تکنولوژيک مانند بازي‌هاي کامپيوتري، تلويزيون، تبلت، کامپيوتر، موبايل و … مي‌کنيد؟ و آيا استفاده از آنها به شما احساس شادي مي‌دهد يا تنها شما را بي‌حس مي‌کند؟ وقتي زياده از حد به سمت وسايلي مي‌رويد که حواس شما را پرت مي‌کند و راه فراري مي‌شود، در واقع خود را از منابعي که مي‌تواند شادي برايتان به ارمغان بياورد، محروم مي‌کنيد.

صرف زمان و تلاش زياد براي به دست آوردن چيزها

تحقيقات بسياري نشان داده است که اشياء و چيزهاي مادي شما را شاد نمي‌کنند. وقتي عادت داشته باشيد به دنبال چيزهاي مادي برويد، احتمال زياد ناشاد خواهيد بود زيرا پس از بدست آوردن آن چيز احساس نااميدي خواهيد کرد، پس از آن متوجه مي‌شويد بدست آوردن آن به قيمت از دست دادن چيزهاي واقعي که عامل شادي شما مي‌شود مانند دوستان، خانواده و تفريح بوده است.

منتظر آينده بودن

يکي از ساده‌ترين روش‌هايي که شادماني را از شما مي‌گيرد، گفتن اين جمله است که “من شاد خواهم بود اگر…”. اينکه جمله را چطور تکميل کنيد مهم نيست (درآمد بيشتر داشته باشم، رابطه جديد داشته باشم و …)، مهم اين است که تاکيد داشتن بر روي شرايط زندگي و بهبود وضعيت اقتصادي و … سبب شادماني شما نخواهد شد. زمان خود را صرف انتظار کشيدن براي چيزهايي که هيچ تاثيري بر حال روحي شما ندارد، نکنيد. در عوض تمرکز خود را بر شاد بودن در زمان حال و اکنون معطوف کنيد، هيچ ضمانتي براي فرا رسيدن آينده نيست.

مبارزه با تغيير

تغيير بخش اجتناب‌ناپذير زندگي است اما آنها که با آن مبارزه مي‌کنند، در واقع مي‌خواهند همه چيز را تحت کنترل خود نگه دارند. مشکل آنجاست که جنگيدن با تغيير در واقع کنترل شما را بر شرايط محدود مي‌کند زيرا بين شما و فعاليت‌هايي که براي بهبود شرايطتان نياز داريد، مانع ايجاد مي‌کند.
بهتر است خود را آماده تغيير کنيد. اين لزوما بدان معنا نيست که مانند بازي حرکت بعد را حدس بزنيد، بلکه به عواقب تغييرات بالقوه بينديشيد تا هنگام مواجهه با آن گارد نداشته باشيد. مرحله اول پذيرش اين نکته است که حتي موقعيت‌هاي ثابت زندگي نيز کامل تحت کنترل شما نيستند. آدم‌ها تغيير مي‌کنند، کسب و کارها پايين و بالا دارد و همه چيز براي هميشه يکسان و ثابت نيست. اگر تغييرات را پيش‌بيني کنيد و بدانيد چه تغييراتي مي‌تواند براي شما رخ دهد، ديگر با احساساتي چون شوکه شدن، شگفت‌زده شدن، ترس و نااميدي در زمان وقوع تغييرات مواجه نخواهيد شد. گرچه ممکن است با اينگونه احساسات نيز مواجه شويد، اما قبول کردن اينکه تغيير بخش اجتناب‌ناپذير زندگي شماست، شما را قادر مي‌سازد تا عاقلانه و منطقي فکر کنيد، در نتيجه گرفتار شرايط ناخواسته، غيرقابل پيش‌بيني و نامطلوب نمي‌شويد.

بدبيني

هيچ چيز به اندازه بدبيني، شادماني را از شما نمي‌گيرد. نگرش بدبينانه خلق و خوي شما را تخريب مي‌کند و به اعتقاد و باور شما تبديل مي‌شود. اگر منتظر چيزهاي بد باشيد، به احتمال زياد برايتان اتفاق مي‌افتند. نگرش بدبينانه زماني از ذهن شما خارج مي‌شود که متوجه شويد چقدر غيرمنطقي است. واقعيت را ببينيد و متوجه مي‌شويد به آن بدي که فکر مي‌کنيد، نيست.

بيشتر بدانيد : چرا همسرم به من شک مي کند؟دليل اين همه بدبيني او چيست؟

مقايسه کردن خود با ديگران

حس حسادت با شادماني در تعارض است. اگر مدام خود را با ديگران مقايسه مي‌کنيد، حال زمان آن است که از اين کار دست برداريد. در مطالعه‌اي، افراد بيان داشته‌اند که با داشتن درآمد اندک موافقند اما به شرطي که بقيه نيز همينگونه باشند. از اين تفکر دوري کنيد زيرا براي شما شادماني به ارمغان نخواهد آورد و تاثير معکوس دارد.

پيشرفت نداشتن

از آنجا که افراد ناشاد بدبين هستند و احساس مي‌کنند کنترلي بر زندگي خود ندارند، گوشه‌اي مي‌نشينند و منتظر مي‌شوند تا زندگي چه برايشان رقم خواهد زد. به جاي هدف‌گذاري، ياد گرفتن و پيشرفت داشتن، فقط به زندگي روزمره خود ادامه مي‌دهند و متعجب مي‌شوند که چرا هيچ چيز تغيير نمي‌کند.

در خانه نشستن

وقتي ناشاد هستيد، احتمالا ديگران را پس مي‌زنيد. اين کار اشتباه است، روابط اجتماعي حتي اگر از آن لذت نبريد براي بهتر شدن خلق و خوي شما لازم است. همه ما چنين روزهايي را داشته‌ايم که ترجيح داده‌ايم در لاک خود فرو برويم و باکسي حرف نزنيم اما بايد در آن زمان بدانيد اين کار حال شما را بدتر مي‌کند. وقتي متوجه مي‌شويد زماني که ناراحت هستيد تمايل به گوشه‌نشيني پيدا مي‌کنيد، خود را وادار کنيد بيرون برويد، با افراد ارتباط برقرار کنيد و آن زمان متوجه تغيير حالت خود خواهيد شد.
تغيير عادت‌هاي زندگي براي رسيدن به شادماني، يکي از بهترين کارهايي است که مي‌توانيد براي خودتان انجام دهيد. از سوي ديگر شادي شما، اطرافيانتان را نيز شاد مي‌سازد.

بيشتر بدانيد : راز شادي اين زنان چيست؟

بيشتر بدانيد : رژيم شادي بخش براي روزهاي هفته

بيشتر بدانيد : مي خواهم شاد باشم و شاد زندگي کنم!!

بيشتر بدانيد : شاد بودن در زندگي با ساده ترين روش هاي ممکن

بيشتر بدانيد : راه‌هاي شاد زيستن براي زنان


منبع : kavyab.com

http://www.CheKhabar.ir/News/155572/عادت هاي بدي که شادي شما را به تاراج مي برد!!
بستن   چاپ