وقتي استرس خطرناک مي شود
2 بهمن 1394 - 02:05:21 ق.ظ
تاثير استرس بر حافظه و قدرت تصميم گيري

کساني که استرس مزمن و مداوم را تجربه کرده اند، مي دانند که استرس مي تواند عواطف، احساسات و توانايي تفکر را تحت تاثير قرار دهد.تحقيقاتي که اخيرا در دانشکده پزشکي نيويورک انجام شد، مکانيسم عصبي ارتباط بين استرس مداوم و تضعيف حافظه را مشخص نمود. نتايج اين مطالعه در نشريه نورون به چاپ رسيده است. اين بررسي همچنين نشان داد که، استرس مي تواند يک عامل محرک در بروز بسياري از بيماري هاي رواني باشد. هورمون هاي استرس، بخش قشر پيشاني در مغز را تحت تاثير قرار مي دهند. اين بخش از مغز عملکردهايي مانند حافظه و تصميم گيري را کنترل مي کند.

مطالعات قبلي نشان داده بودند که، استرس مزمن به رفتارهاي مرتبط با قشر پيشاني مانند انعطاف پذيري رواني و توجه فرد آسيب مي رساند. براي انجام تحقيق اخير، اثر منفي استرس تکرار شونده بر گيرنده هاي گلوتامات مورد بررسي قرار گرفت. سيستم انتقال پيام گلوتامات، نقش حياتي در عملکرد قشر پيشاني دارد. نتايج نشان داد که در پاسخ به استرس مزمن، گيرنده هاي گلوتامات به ميزان قابل ملاحظه اي کاهش مي يابند و در نتيجه فرآيندهاي شناختي و ادراکي مربوط به قشر پيشاني با اختلال روبرو مي شود.

محققان معتقدند که مکانيسم مولکولي که موجب ارتباط استرس با کاهش گيرنده هاي گلوتامات مي شود بايد مشخص گردد، زيرا با مهار و توقف اين مکانيسم مي توان از کاهش گيرنده هاي گلوتامات و در نتيجه اختلال در حافظه جلوگيري نمود. يافته مهم اين پژوهش اين بود که استرس مداوم و طولاني مدت موجب کاهش گيرنده هاي گلوتامات و اختلال در عملکرد طبيعي قشر پيشاني مي شود. در نتيجه حافظه و قدرت تصميم گيري فرد به ميزان زيادي کاهش مي يابند.


منبع: سيمرغ



http://www.CheKhabar.ir/News/15525/وقتي استرس خطرناک مي شود
بستن   چاپ