شام نخوردن و عوارض عجيب آن
سه شنبه 28 اسفند 1397 - 11:08:49 AM
چه خبر - عوارض شام نخوردن

شايد شما هم از آن دست افرادي باشيد که تصميم گرفته اند براي کم کردن وزن يا هر دليل ديگري، شام را از برنامه ي غذايي خود حذف کنند. احتمالا تصور مي کنيد حذف اين وعده ي غذايي برايتان مزيت هايي دارد.
اگرچه خوابيدن با شکم خالي در افراد مختلف، اثرات متفاوتي دارد اما کارشناسان ضرر اين کار را بيشتر از فايده ي آن مي دانند. در ادامه مي خواهيم ببينيم گرسنه خوابيدن چه مضرات و فوايدي دارد.

عوارض شب گرسنه خوابيدن با شکم خالي براي جسم و روح

گرسنه به رختخواب رفتن و در حالي که شکم تان از شدت گرسنگي سر وصدا مي کند مي تواند در شما با ساير افراد، تفاوت هايي داشته باشد. اما آنچه از ديدگاه علمي و با پژوهش محققان در اين ارتباط بدست آمده، نشان مي دهد که گرسنه خوابيدن نمي تواند تاثيرات چندان خوبي در وضعيت سلامت و وزن داشته باشد.
در ادامه اين نوشته به اتفاقاتي پرداخته خواهد شد که گرسنه خوابيدن در افراد به وجود مي آورد.

شام نخوردن باعث کم خوابي مي شود

زماني که گرسنه مي خوابيد، ساعت ها براي به خواب رفتن تقلا مي کنيد و گويي ذهن شما هنوز هم بيدار است. همين امر نيز سبب خواهد شد که به اندازه کافي نخوابيد.
کمبود خواب هم مي تواند اثرات جانبي منفي اي از جمله کاهش ميزان سوخت و ساز بدن، افزايش اشتها و ضعف سيستم ايمني بدن، ابتلا به انواع سرطان و ديابت را به همراه داشته باشد.
وقتي بدون خوردن شام به رختخواب مي رويد، گرسنگي باعث مي شود مدام غلت بزنيد و به راحتي به خواب نرويد. حتي زماني که بالاخره به خواب مي رويد احساس گرسنگي مغز را هوشيار نگه مي دارد و در نتيجه نمي توانيد خواب کافي و عميقي داشته باشيد.
به علاوه، تحقيقات نشان مي دهدکم خوابي مي تواند عوارض جانبي منفي اي داشته باشد، مثل کاهش سوخت و ساز بدن، افزايش اشتها، تضعيف سيستم ايمني بدن و افزايش خطر ابتلا به برخي از انواع سرطان و ديابت.
بنابراين اگر اميدواريد که با نخوردن شام، وزن خود را کم و سلامتي خود را حفظ کنيد، بايد بدانيد که گرسنه خوابيدن مي تواند نتيجه ي عکس داشته باشد.
دکتر ولسي دِلبريج در اين باره مي گويد که اگر مي خواهيد وزن کم کنيد با گرسنه به رختخواب رفتن، اين اتفاق نخواهد افتاد.

با شام نخوردن ممکن است اضافه وزن پيدا کنيد

زماني که گرسنه به رختخواب مي رويد، به دليل کاهش قند خون، صبح روز بعد با ولع بيشتري براي خوردن خوراکي ها خصوصا شيريني از خواب برخواهيد خاست. اگر احساس گرسنگي شبانه به سراغ تان آمد، به جاي حجم فراواني از خوراکي هاي شيرين و پرکالري، اندکي شکلات تلخ يا آجيل ميل کنيد.
بسياري از مردم تصور مي کنند گرسنه خوابيدن مزيت هايي دارد. اما در حقيقت، هر چه بيشتر احساس گرسنگي کنيد، احتمال آنکه بعداً پرخوري کنيد بيشتر است.
اگر براي خوردن غذا تا زماني که به شدت گرسنه شويد صبر کنيد، ممکن است قند خون تان افت کند و بنابراين تمايل پيدا مي کنيد هر غذايي را بخوريد. بدتر آنکه خوابيدن با معده ي خالي مي تواند منجر به پرخوري در زمان صبح شود.
اين مسأله قند خون را به شدت بالا مي برد و طي بقيه ي ساعات روز سوخت و ساز بدن را درگير يک چرخه ي معيوب مي کند. شب پيش از خواب يک تکه شکلات تلخ يا چند عدد مغز بخوريد تا صبح روز بعد پرخوري نکنيد.

با شام نخوردن احتمال دارد عضلات بدن را از دست بدهيد
بشقاب غذا

اگر هميشه گرسنه به رختخواب مي رويد، هرچند هم به باشگاه ورزشي برويد و ورزش کنيد، باز هم بي فايده خواهد بود. با شکم خالي ورود مواد غذايي ضروري بدن براي تبديل شدن به پروتئين را مسدود خواهيد کرد و بدن براي جبران اين روند شروع از بين بردن عضلات خواهد کرد.
براي جلوگيري از چنين روندي، ورزش را در هنگام روز انجام دهيد و سعي کنيد که چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب، شام ميل کرده و آب فراواني نيز بنوشيد. اما يادتان باشد که از پرخوري هم پرهيز کنيد. تنها به بدن اجازه دهيد که روند شبانه خود را به درستي طي کند.

از دست رفتن توده ي عضلاني

اگر شب ها گرسنه بخوابيد، تمام تلاش هايتان در باشگاه براي تقويت عضلات تان را هدر خواهيد داد. تحقيقات نشان مي دهد خوابيدن با معده ي خالي مي تواند آن دسته از مواد مغذي بدن را از بين ببرد که براي تبديل پروتئين به عضله ضروري هستند.
در اين حالت بدن براي کسب انرژي شروع به تخريب عضلات مي کند. براي آنکه بيشترين بهره را از روزهاي ورزش کردن تان ببريد، سعي کنيد چند ساعتي پيش از خواب شام بخوريد و آب کافي بنوشيد، اما از پرخوري پرهيز کنيد.
احساس سيري آرامش بخش اين امکان را مي دهد تا خوابي راحت و مناسب داشته باشيد و در عين حال بدن مي تواند تمامي فعاليت هاي شبانه ي خود را انجام دهد.

با شام نخوردن، دائم سراغ اين خوراکي و آن خوراکي مي رويد

اگر بتوانيد ساعات خوردن وعده هاي اصلي غذايي را تنظيم کنيد، براي سايز دور شکم تان هم بسيار مناسب خواهد بود. اگر گرسنه بخوابيد به بدن اجازه خواهيد داد که صبح به سراغ انواع و اقسام خوراکي ها برود.
اما اگر صبحانه محتوي پروتئين و فيبر کافي ميل کنيد، مي تواند تا وعده ناهار هم شما را سير نگه دارد و با تنظيم زمان خوردن اين وعده هاي غذايي خواهيد توانست، سبک زندگي درست تري را به جلو ببريد.
بر اساس پژوهش انجام شده در سال 2005 ميلادي که نتايج آن در مجله «تغذيه باليني» منتشر شد، خوردن غذا در ساعات مشخص مي تواند در توليد انرژي مناسب و کافي براي بدن موثر باشد. همچين زناني که چاق هستند با اين روش قادر خواهند بود با سوخت و ساز به موقع و موثر بيشتر وزن کم کنند.

بيشتر بدانيد : يک صبحانه سالم و کامل از نظر متخصصين تغذيه چيست؟

با ترک شام انرژي کمتري داريد

شايد تصور کنيد که بدن در طول شب، به مواد غذايي نياز ندارد. اما بازنگري بر اين نگرش لازم است چرا که بدن شما در تمام طول شبانه روز، فعال و در حال سوزاندن کالري است.
حتي زماني که خوابيده ايد اين اتفاق در حال افتادن است. محققان دانشگاه فلوريدا، دريافته ايد که مرداني که پيش از خواب 30 گرم پروتئين دريافت مي کنند، هنگام صبح انرژي بيشتري در مقايسه با مرداني که قبل از خواب هيچ چيزي نمي خورند دارند.
زماني که گرسنه به خواب مي رويد، روند سوخت و ساز بدن در تمام ساعات روز را تحت تاثير قرار خواهيد داد. شايد تصور کنيد که بدن شب ها نيازي به انرژي ندارد اما بدن شما بيست و چهار ساعته انرژي مصرف مي کند و کالري مي سوزاند.
بنابراين بايد انرژي مورد نياز آن را تأمين کنيد تا حتي زماني که خواب هستيد راندمان بدن حفظ شود. اگر گرسنه به خواب برويد، تمام شدن انرژي بدن تان اثراتي طولاني مدت بر باقي روزتان خواهد داشت، بنابراين قبل از خواب کمي غذا بخوريد.

با ترک شام ممکن است بسيار تحريک پذير شويد

گرسنه به خواب رفتن مي تواند تاثير فراواني در خلق و خوي شما داشته باشد. شواهد علمي نشان داده اند که اين امر مي تواند در تغييرات خلقي تاثيرات بسيار منفي داشته باشد.
اين مطالعات نشان داده اند که سطح هورمون «سروتونين»، با گرسنه خوابيدن تغييراتي را تجربه خواهد کرد که روي بخش هايي از مغز تاثير مي گذارد و خلق و خو را با چالش هايي مواجه خواهد کرد.
اگر بدون صبحانه به سر کار برويد، در حالي که شب گذشته هم گرسنه خوابيده ايد، قطعا بدخلق خواهيد شد. تحقيقات نشان مي دهد زماني که چيزي نخورده باشيم سطح سروتونين يعني همان هورمون تنظيم رفتار، دچار نوسان مي شود و اين مسأله روي بخش هاي کنترل کننده ي خشم در مغز اثر مي گذارد.

شام نخوردن باعث پيري زودرس مي شود

در شب چيزي ولو اينکه قطعه نان کوچکي باشد تناول کنيد کسي که دو شب پشت سر هم غذا نخورد. نيرويي از او به هدر مي رود که تا چهل روز بر نمي گردد.
غذاي شب، نيروي پير و جوان و سودمندتر از غذاي روز است. در شب حرارت به داخل بدن مي رود و هضم قوي تر مي شود بر خلاف روز که سردي به داخل و حرارت به سطح بدن مي رود و غذا درست هضم نمي شود و دچار پيري زودرس مي شويم.

بيشتر بدانيد : روند پيري پوست چگونه است و چطور از پيري زودرس پيشگيري کنيم

ترک شام مي تواند سبب افزايش وزن شود

مطالعات نشان داده اند که ديرغذا خوردن در هنگام شب مي تواند سبب افزايش وزن شود. اگر با شکم گرسنه به رختخواب برويد، ميزان انسولين و گلوکز در جريان خون تان افزايش پيدا مي کند و از آنجايي که در هنگام شب فعاليت بدني کمتري داريد، زماني که خوابيده ايد بدن تان کالري هاي اضافه را به چربي تبديل مي کند.
محققان بر اين باور هستند که فاصله زماني بين وعده صبحانه و شام بهتر است در حدود 12 ساعت باشد. نتيجه اين مطالعه در مجله «متابوليسم سلولي» به انتشار رسيد. در اين تحيقيق موش هايي که به مدت 16 ساعت، گرسنگي را تحمل مي کردند، کالري و چربي کمتري را در مقايسه با موش هايي که رژيم غذايي نرمال داشتند را مي سوزاندند.
با تمام اينها باز هم اهميت دارد که در طول روز هم بيش از اندازه لازم به سراغ موادي چون شيريني جات و شکلات نرويد و پروتئين و فيبر را جايگزين آن کنيد.
ديرتر لاغر مي شويد و کاهش وزن پيدا مي کنيد: تحقيقات نشان مي دهد دير غذا خوردن در شب ها منجر به افزايش وزن مي شود. خوابيدن با يک معده ي پر مي تواند باعث افزايش سطح انسولين و گلوکز در جريان خون شود و از آنجايي که فعاليت بدني در زمان شب کمتر است، وقتي خواب هستيد بدن کالري هاي اضافي را تبديل به چربي مي کند.
بعضي کارشناسان معتقدند بين زمان شام و صبحانه دست کم بايد 12 ساعت فاصله باشد. در تحقيقي مشاهده شد موش هايي که 16 ساعت چيزي نمي خوردند (اما رژيم غذايي شان مواد چرب و پر کالري بود) هم وزن موش هايي بودند که رژيم غذايي سالمي داشتند.
با اين حال، بايد در طول روز از افراط در خوردن شيريني جات پرهيز کنيد. در مقدار مواد مغذي موجود در هر وعده ي غذايي خود تعادل ايجاد کنيد تا شب ها زمان خواب احساس گرسنگي نکنيد.

بيشتر بدانيد : علت افزايش وزن يا کم نشدن وزن بي دليل شما!!

نامنظم شدن وعده هاي غذايي

تعيين يک برنامه ي منظم براي وعده هاي غذايي تأثير زيادي در دستيابي به اندام متناسب دارد. اگر با معده ي خالي بخوابيد، صبح بسيار گرسنه از خواب بيدار مي شويد و آمادگي آن را داريد که يک صبحانه ي کامل بخوريد.
اگر صبحانه ي شما سرشار از فيبر و پروتئين باشد، مدت زمان بيشتري سير مي مانيد و در نتيجه برنامه ي غذايي تان منظم خواهد شد. داشتن يک برنامه ي منظم غذايي مزاياي زيادي براي فرآيند کاهش وزن و سبک زندگي سالم دارد، چون اين شيوه شما را تشويق مي کند در طول روز از افراط در خوردن تنقلات پر کالري پرهيز کنيد.

ترک شام ممکن است باعث افسردگي شود

اگر هر شب گرسنه به رختخواب برويد و شام را از برنامه وعده غذايي تان حذف کنيد نه تنها به جسم تان ضرر زده ايد بلکه آسيب جديدي به روحتان وارد کرده ايد. گرسنه به خواب رفتن باعث کمبود مواد مغذي در بدن و تغييرات هورموني مي شود و اين تغييرات در دراز مدت ممکن است باعث افسردگي گردد.

بيشتر بدانيد : نشانه هاي پنهان افسردگي را بشناسيم

نتيجه: هيچ وقت شام را ترک نکنيد

ترک شام باعث بروز مشکلات زير مي شود:

افسردگي
ضعف بدن
ضعف عصبي وعضلاني
چاقي پهلو
بي خوابي
بدخلقي مي شود

بيشتر بدانيد : بهترين شام شامل اين غذاهاست

بيشتر بدانيد : به 4 دليل شب ها زودتر شام بخوريد

بيشتر بدانيد : 15 دقيقه پياده روي بعد از شام اين تاثيرات را در زندگي من گذاشت!

بيشتر بدانيد : چربي سوزي را با زودتر شام خوردن افزايش دهيد, نه با حذف شام!

گروهه سلامت سيمرغ
seemorgh.com/healt
منبع : zendegionline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/155155/شام نخوردن و عوارض عجيب آن
بستن   چاپ