يک خانه تکاني اصولي با چند فوت و فن ساده!!
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 11:47:42 AM
چه خبر - اصول خانه تکاني

آيا به خانه تکاني علاقه داريد؟ آيا دوست داريد خانه تان را عين دسته گل کنيد؟ آيا فکر مي کنيد اين کار سخت است و خيلي زمان مي برد؟ حالا که وقت خانه تکاني رسيده اصلا نگران نباشيد چون با اين راه حل هاي هوشمندانه ظرف مدت يک ماه مي توانيد خانه تکاني کنيد و به منزل تان کلي سر و سامان بدهيد.

هر روز ماه يکي از اين کارها را انجام دهيد و آخر ماه مرتب ترين خانه دنيا را داشته باشيد.

پنج وسيله را پيدا کنيد که دورانداختني هستند

پنج تاي ديگر را هم پيدا کنيد که براي گذاشتن روي ديوار مهرباني يا بخشيدن به خيريه هاي مناسب است، هر دوي اين کارها را هم طي پنج دقيقه انجام دهيد. وقتي براي اين کارها زمان مشخص کنيد فکرتان بهتر کار مي کند و مي تواند راحت تر وسايل دورريختني را شناسايي کند.

سري به قفسه ادويه ها بزنيد

درست است که داشتن يک عالمه ادويه خوشمزه احساس خوبي به آدم مي دهد اما بدون مکث کردن به اين سوال جواب بدهيد: آيا واقعا از همه اين ادويه جات استفاده مي کنيد؟ به محض اينکه جواب منفي به خودتان داديد دست به کار شويد و ادويه هايي که سال هاست گوشه کابينت جا خوش کرده اند را ناکار کنيد.

وسيله اي مثل خودکار را توي ذهنتان انتخاب کنيد

بعد جست و جو براي خودکار در خانه را شروع کنيد. هر جا اين وسيله را ديديد آن را برداريد و امتحان کنيد. اگر خراب بود يا جوهرش بود آن را دور بيندازيد. بقيه خودکارهاي سالم را هم توي يک جامدادي يا ليوان بگذاريد که دم دست هستند و دسترسي به آن ها آسان است.

يکي از کشوها يا قفسه ها را مرتب و منظم کنيد

بعد براي خودتان قانون بگذاريد که اين کشو از اين به بعد بايد مرتب و تميز بماند. هيچ وسيله اي که جايش داخل آن کشو نيست را درون آن نگذاريد.

«پليور تکاني» يکي ديگر از کارهايي است که خيلي به کارتان مي آيد

کافي است حالا که فصل رو به تغيير است و کم کم نوبت به بيرون آوردن لباس هاي گرم مي رسد پليورها را بيرون بياوريد و مشخص کنيد کدام از آن ها هيچ وقت بهتان نيامده اند، کدامشان خيلي گشاد شده اند يا کدام يکي خراب شده و ديگر به کارتان نمي آيد. دو گزينه اول را به نيازمندان ببخشيد و لباس هاي خراب شده را دور بيندازيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روش هايي براي يک خانه تکاني آسان و سريع به روش مارتا استوارت

يکي از روي اعصاب ترين چيزهايي که توي هر خانه اي پيدا مي شود يک عالمه قبض يا نامه هاي تبليغاتي است

گوشي تلفن همراهتان را برداريد و شماره تک تک جاهايي که روي برگه ها ثبت شده و به آن ها نياز داريد را يادداشت کنيد يا از اين برگه ها و قبض ها عکس بگيريد. بعد هم همه اين موارد را داخل يک پوشه داخل گوشي يا روي رايانه شخصي تان جا دهيد.

توي هر خانه اي يک کشو وجود دارد که مي شود اسمش را کشوي بي خودي ها گذاشت

در اين کشو انواع و اقسام وسايل به دردنخور پيدا مي شود؛ از باتري هايي که ضعيف شده اند گرفته تا روبان و کاغذ کادوهاي به درنخور. يکي از کارهايي که بايد انجام دهيد اين است که سروقت کشوي بي خودي ها برويد و آن را از تمام چيزهاي بي خودي خالي کنيد. براي وسايلي که کاربرد دارند و واقعا به درد مي خورند هم جاي تازه اي پيدا کنيد و هيچ وقت نگذاريد کشو، به جايي براي بي خودي ها تبديل شود. جاي وسايل به دردنخور توي سطل زباله است.

براي همه اعضاي خانواده قوانين تازه اي مشخص کنيد

قانون هايي مثل اين که کت و مانتو بايد روي جالباسي قرار بگيرد، کيف را بايد توي کمد گذاشت و مواردي از اين دست. با انجام اين کار کلي از حجم کارهايي که مربوط به مرتب و منظم کردن خانه است کم مي شود. رعايت تمام اين قوانين دو دقيقه هم وقت نمي برد.

فريزرها معمولا پر از ظرف هايي هستند که مواد غذايي را داخل خودشان جا داده اند

همين ظرف ها هم کلي جا اشغال مي کنند. اگر دوست داريد فضاي جديدي داخل فريزر ايجاد کنيد خوب است پلاستيک هاي زيپ دار را جايگزين ظروف کنيد.

امروز به دور انداختن وسايلي که مدت هاست قصد تعمير يا تعويض کردنشان را داريد اختصاص دهيد

اگر کفشي داريد که مدت هاست قرار است پاشنه شکسته اش را تعمير کنيد و اگر دسته قابلمه تان سوخته و هيچ جوري قيدش را نمي زنيد از خودتان يک سوال ساده بپرسيد: تا يک هفته آينده تعميرش مي کنم يا نه؟ اگر جواب منفي بود براي اين وسايل جاي تازه اي تعريف کنيد: سطل زباله.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خانه تکاني

اين روزها بيشتر خانم ها دوست دارند چون وقت مرتب کردن زيورآلات مي رسد

در اولين مرحله زيورآلات رسمي و غيررسمي را از هم جدا کنيد و در مرحله بعد آن هايي که بيشتر ازشان استفاده مي کنيد را دم دست و داخل جعبه زيورآلاتتان بگذاريد و بقيه را هم مي توانيد روي چوب لباسي پشت در يا حتي داخل کمد آويزان کنيد.

خيلي وقت ها هم داخل قفسه مواد تميزکننده تعدادي شوينده به دردنخور وجود دارد

اغلب اوقات تمام وسايلي که به آن ها نياز داريم بيشتر از دو سه قلم نمي شود.

قوطي هاي تن ماهي، کنسرو ذرت و لوبيا و ساير غذاهاي آماده هم معمولا يکي از کابينت ها را به خودشان اختصاص مي دهند

کاري که در روز چهاردهم بايد انجام دهيد اين است که سراغ اين قفسه برويد و تاريخ انقضاها را چک کنيد. مواد غذايي تاريخ گذشته را دور بيندازيد و بقيه مواردي که تاريخشان نگذشته اما مطمئن هستيد مصرف نمي کنيد را به افراد نيازمند ببخشيد.

انباري خيلي از خانه ها ميزبان جعبه هايي هستند که از اسباب کشي هاي قبلي مانده اند و مدت هاست که باز نشده اند

خوب است سري به اين جعبه ها بزنيد و اگر ديدي محتوياتش به درد نمي خورد از شرشان راحت شويد.

هر روز که قرار است لباس تازه اي به تن کنيد، يک دست لباس ديگر را هم از کمد خارج کنيد

لباسي که اصلا نمي پوشيد يا ماه هاست سراغش نرفته ايد. حالا تصميم بگيريد اين لباس را دوست داريد، دورانداختني است يا به کار خيريه مي آيد.

قرار است امروز به کتابخانه تان سر بزنيد

کتابخانه را هرس کنيد و حداقل 10 درصد هر قفسه را خالي بگذاريد. کتاب هايي که مي دانيد ديگر سراغشان نمي رويد و بهشان علاقه قلبي نداريد را به کتابخانه ها ببخشيد تا حتي بفروشيد به جايشان کتاب هاي تازه تهيه کنيد.

بعضي وقت ها فضاي داخل کابينت را در قابلمه ها و ماهي تابه هايي پر کرده اند که خودشان وجود خارجي ندارند

خوب است روز بيست و سوم را به دورانداختن اين وسايل اضافه اختصاص دهيد و بعد خيلي مرتب و منظم بازمانده ها را کنار هم بچينيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : خانه تکاني : شيرآلات خانه تان را اينگونه برق بياندازيد + فيلم

هر خانمي معمولا يک کشوي لوازم آرايشي دارد

چهار روز مانده به پايان چالش يک ماهه سراغ اين کشو برويد و تمام لوازم آرايشي را که تاريخشان گذشته يا از هر رنگشان چند تا داريد را جدا کنيد. تاريخ گذشته ها را دور بيندازيد و از آن وسايلي که چند تا يکرنگ داريد به ديگران ببخشيد.

مبلمان و اثاثيه خانه معمولا جاي زيادي مي گيرند اما اگر دقت کنيد متوجه مي شويد که از بعضي هايشان اصلا استفاده نمي کنيد

مثلا ممکن است ميز تحرير يکي از بچه ها که حالا بزرگ شده همچنان از کودکي هايش گوشه اتاق مانده باشد. سوالي که اينجا بايد از خودتان بپرسيد و رد جواب دادنش خيلي صادق باشيد اين است: من واقعا به اين وسيله احتياج دارم؟ واقعا از آن استفاده مي کنم؟

تمام لباس هايي که ديگر اندازه تان نمي شوند را به نيازمندان ببخشيد

جاهايي هستند که لباس هاي دست دوم شما را مي گيرند، مي شويند و تقديم نيازمندان مي کنند. اگر هم مرتب به خودتان مي گوييد لاغر مي کنم و فلان لباس را دوباره مي پوشم اين فکر را از سرتان بيرون کنيد.

به جاي اينکه شال و روسري ها را تا بزنيد و روي هم بچينيد آن ها را لوله کنيد و داخل يک کشو يا حتي روي هنگر مخصوص قرار دهيد

اين کار باعث مي شود بتوانيد با يک نگاه تمام داشته هايتان را وارسي کنيد و آن شالي را انتخاب کنيد که بيشتر به لباس هايتان مي آيد.

به خريد برويد و براي لباس هايي که جاي زيادي مي گيرند کيسه اي با قابليت وکيوم شدن بخريد

اين کيسه به شما امکان مي دهد يک عالمه لباس را در بسته اي قرار دهيد که جاي خيلي کمي مي گيرد.


22 روز را با هم به راحتي خانه تکاني کرديم، 8 روز باقي مانده را تا نوروز استراحت کنيد و مراقب باشيد دوباره خانه تان بهم نريزد.

بيشتر بدانيد : اين محلول جرم گير طبيعي را جايگزين وايتکس کنيد!!!


منبع : hamshahrionline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/154971/يک خانه تکاني اصولي با چند فوت و فن ساده!!
بستن   چاپ