زمزمه کمک 30 هزار ميلياردي دولت به خودروسازان
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 11:15:05 AM
چه خبر - زمزمه کمک 30 هزار ميلياردي دولت به خودروسازان

مسعود خوانساري، رئيس اتاق با انتقاد از سياستگذاري‌هاي دولت در حوزه خودروسازي گفت: اخيرا زمزمزه‌هايي از اختصاص 30 هزار ميليارد تومان به اين صنعت به گوش مي‌رسد تا آنها بتوانند يک ميليون خودرو ارزان توليد کنند؛ اما سوال اينجاست که چگونه قرار است منابع آن تامين شود.

وي در خصوص تصميم دولت مبني بر ادغام پنج بانک متعلق به نهادهاي نظامي و انتظامي در بانک سپه گفت: دولت اگر مي‌خواهد اين کار را انجام دهد بايد ابتدا درباره تراز نامه اين بانک‌ها شفاف سازي کند و اگر قرار است ضرر و زيان آنها در اين ادغام جبران شود بايد کاملاً مشخص کنند که از چه منبعي قرار است اين هزينه را پرداخت کند. نبايد ادغام بانک‌ها همچون طرح ساماندهي مؤسسات اعتباري غيرمجاز از جيب دولت پرداخت شود.

خوانساري ادامه داد: مجلس 14 ميليارد دلار ارز به کالاهاي اساسي اختصاص داده و انتظار مي‌رود دولت مديريت قيمت ارز را به نحوي انجام دهد که واقعيت‌هاي بازار در نظر گرفته شود. ضمن آنکه يارانه نقدي به دهک‌هايي اختصاص يابد که مستحق آن باشند و در مجموع دولت به سمتي برود که شاهد يک اقتصاد سالم باشيم.

وي اظهار داشت: هم اکنون اقتصاد ايران گرفتار ارز چند نرخي است و متاسفانه همين موضوع منجر به شکل‌گيري رانت و فساد شده است. به نحوي که الان چهار نوع ارز وجود دارد که اقتصاد کشور را دچار مشکل کرده است. ما از دولت و بانک مرکزي تقاضا داريم با تک‌نرخي کردن ارز هرچه سريع‌تر شرايط رانت و فساد را از بين ببرد.

خوانساري تاکيد کرد: دولت بايد هرچه سريع‌تر در مورد حامل‌هاي انرژي و بنزين تصميم‌گيري کند و از هدر رفت منابع کشور جلوگيري کند.

در ادامه اين جلسه، پدرام سلطاني نايب رئيس اتاق بازرگاني ايران با اشاره به انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني سراسر کشور گفت: من اميدوارم دوره نهم اتاق شاهد اصلاح حکمراني اقتصادي در کشور باشيم و حکمراني عمومي در کشور نهادينه شود.

وي ادامه داد: ما هرچقدر تلاش کنيم يک بخشنامه و آيين‌نامه را اصلاح کنيم وضع ما بهتر نمي‌شود زيرا 10 بخشنامه ديگر توليد خواهد شد. پس بايد روش و رويکرد خود را اصلاح کنيم. آنچه در اتاق هشتم به اندازه مينياتوري آن را به نمايش گذاشتيم بايد در سطح نهادهاي جامعه تکثير شود و اين گفتمان قدرت بگيرد.

وي افزود: ما کساني هستيم که به اندازه خودمان تاثيرگذار بوديم و حالا بايد اين را به ساير قسمت‌هاي جامعه پيوند بزنيم تا بتوان از پيچ‌هاي تند عبور کنيم. ما بايد از فرصت نقدشوندگي استفاده کنيم و بدانيم آن افرادي که به کشور خدمت مي‌کنند مسائل و مشکلات را مي‌بينند، دلسوزانه، آشکارا و صريح بيان مي‌کنند زيرا از نگفتن مشکلات سودي نخواهيم برد به جز آنکه در حاشيه امن قرار خواهيم گرفت.

سلطاني در خصوص ميزان تحمل نقدپذيري گفت: نقدنگاري و نقدگويي در سال‌هاي اخير افزايش يافته و افراد با بيان صريح‌تر مسائل و مشکلات را بيان مي‌کنند و مداراي بيشتري در رابطه با گفته شدن نقد در جامعه وجود دارد اما هنوز نتوانستيم به مرحله نقدشوندگي و نقدپذيري برسيم اين يعني جامعه ما نقد را بيان مي‌کند و رسانه‌ها آن را مي‌نويسد اما دستگاه مربوطه، دولت و ساير قواي مستقر در کشور گويا کمتر آن را مي‌شنوند و اثر نقد در عملکرد، حتي کمتر از ميزان شنيده شدن است و اين يک آسيب و آفتي است که به جان جامعه ما افتاده است.

منبع: ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/154705/زمزمه کمک 30 هزار ميلياردي دولت به خودروسازان
بستن   چاپ