خوراکي هايي که به تدريج شما را مي کشد
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:32:02 AM
چه خبر -

آيا مي‌دانستيد خيلي از چيز‌هايي که هر روز مي‌خوريد تدريجا شما را خواهند کُشت؟ بيشتر ما خيلي از اين غذا‌ها را در منوي هفتگي خود داريم، اما اگر همه‌ي آن‌ها را کنار هم بگذاريم به يک ليست ترکيبي کُشنده‌اي خواهيم رسيد که متقاعدمان مي‌کند بايد از همين امروز تغييراتي را در رژيم غذايي‌مان ايجاد کنيم.
برخي از اين غذا‌ها منجر به افزايش فشار خون، کلسترول، بيماري قلبي، ديابت، آلزايمر و حتي سرطان مي‌شوند. البته چاقي و اضطراب و افسردگي را نيز نبايد از قلم بيندازيد.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : رب گوجه فرنگي کنسرو شده

رب گوجه فرنگي

رب گوجه فرنگي کنسرو شده يک قاتل مخفي است، چون منبعي پنهان از قند بوده و هرگز به ذهن‌تان هم خطور نمي‌کند باعث چاقي، ديابت، بيماري قلبي و حتي پوسيدگي دندانهاي‌تان بشود. بهتر است خودتان با گوجه فرنگي‌هاي تازه رب درست کنيد يا دست کم از برند‌هايي استفاده کنيد که محتواي قند و سديم‌شان کمتر است.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : نوشابه‌ي گازدار

نوشابه‌هاي گازدار يکي از بدترين دشمنان شما هستند. اين نوشابه‌ها مي‌توانند روي همه چيز اثر بد بگذارند، از پوست و قند خون‌تان گرفته تا هورمون‌ها و خلق و خوي‌تان. تبليغات و برچسب‌هاي روي محصولات را که قصد دارند قانع‌تان کنند اين نوشابه‌ها براي‌تان مفيدند يا حاوي مواد مغذي و ويتامين‌ها هستند به طور کل فراموش کنيد. نوشابه‌ي گازدار تمام چيزي که دارد يک مشت قند و رگ خوراکي و نگهدارنده است. نوشابه‌هاي بدون قند نيز هيچ مزيتي نسبت به نوشابه‌هاي معمولي ندارند، زيرا پُر از شيرين کننده‌هاي مضر مصنوعي‌اند. آبميوه‌هايي که خودتان در خانه تهيه مي‌کنيد بهترين نوشيدني‌ها هستند. اگر عاشق اين هستيد که نوشيدني شما حباب دار باشد مي‌توانيد کمي آب گازدار به آبميوه‌تان اضافه کنيد.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : قند

قند

اگر عاشق شيريني هستيد راه‌هاي بسيار بهتري هم براي لذت بردن از شيريني داريد. قند فوق العاده اعتيادآور است و علاوه بر افزايش قند خون و تجمع چربي در بدن، منجر به بيماري قلبي نيز مي‌شود. تا جايي که مي‌توانيد از مصرف قند و شکر پرهيز کنيد تا ريسک ابتلا به ديابت و سرطان و چاقي و بيماري قلبي‌تان را پايين بياوريد. به جاي قند از عسل و ميوه‌هاي شيرين استفاده کنيد.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : گوشت‌هاي آماده

گوشت‌هاي آماده يا فرآوري شده پُر از نيترات و سديم و نگهدارنده و افزودني‌اند. تمام اين مواد مي‌توانند ريسک سرطان، بيماري قلبي، ديابت و حتي مشکلات رفتاري و اختلال‌هاي يادگيري در کودکان را افزايش بدهند. گوشت را به صورت تازه تهيه کنيد و با يک برنامه ريزي مناسب، خودتان سرفرصت در خانه غذاي‌تان را تهيه کنيد.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : روغن‌هاي گياهي

روغن‌هاي گياهي بخشي از پخت و پز ما هستند وحتي نمي‌توانيم فکرش را بکنيم که در آشپزخانه‌هاي‌مام حضور نداشته باشند. اما برخي از اين روغن‌ها واقعا مضرند و نمي‌توانيد تصور کنيد چه عوارض بلند مدتي روي سلامتي دارند. روغن‌هاي گياهي حاوي چربي‌هاي ترانس هستند که بسيار خطرناک بوده و عامل بيماري‌هاي قلبي، چاقي، سرطان و آلزايمر محسوب مي‌شوند. برچسب روي محصول را چک کنيد تا دست کم نوع بدون ترانس آن را انتخاب کنيد. روغن زيتون، روغن نارگيل و يا روغن آووکادو انتخاب‌هاي سالمي‌اند.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : مارگارين

مارگارين

در بازار تجارت باور‌هاي اشتباهي را در مورد مارگارين جا انداخته‌اند که ابدا واقعيت ندارد. مارگارين يکي از ناسالم‌ترين خوردني‌هايي است که مي‌تواند در يک رژيم غذايي وجود داشته باشد. پس کاملا از آن صرفنظر کنيد! مارگارين، نوع بسيار بي‌کيفيت کره است که از روغن‌هاي گياهي هيدروژنه تهيه شده و غيرطبيعي‌تر از آن است که فکر کنيد. چربي‌هاي ترانس موجود در مارگارين مي‌تواند به قلب و رگهاي‌تان آسيب بزنند و سطح کلسترول‌تان را بالا ببرند. کره جايگزين بهتري براي مارگارين است. ساير جايگزين‌هاي سالم شامل روغن زيتون و روغن آووکادو مي‌شوند.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : هات داگ

هات داگ و گوشت‌هاي دودي و نمکي مشابه حاوي مقدار زيادي نگهدارنده‌اند و براي سلامتي فوق العاده مضر محسوب مي‌شوند. دانشمندان، تاثيرات خوردن هات داگ را با تاثيرات کشيدن سيگار مقايسه کردند عوارض هر دو را به يک اندازه يافتند. اگر هنوز هم متقاعد نشديد بايد بدانيد هات داگ بسيار پُر سديم و سمي بوده و ريسک سرطان را بالا مي‌برد. اگر بازهم نمي‌توانيد از هات داگ دست بکشيد حداقل از فروشگاه‌هايي خريد کنيد که محصولات ارگانيک ارائه مي‌دهند.

خوراکي هايي که شما را مي کشد : چيپس سيب زميني

تمام سيب زميني‌هايي که با حرارت بالا سرخ مي‌شوند حاوي ماده‌ي خطرناکي به نام آکريلاميد هستند. چيپس سيب زميني هم مستثني نيست. آکريلاميد، ريسک سرطان کولون، سرطان سينه، سرطان پروستات و سرطان مقعد را افزايش مي‌دهد. خودتان در خانه چيپس سيب زميني درست کنيد. روي برش‌هاي سيب زميني کمي روغن زيتون بريزيد، کمي نمک بپاشيد و در فر بپزيد. به شما قول مي‌دهيم طعم بي‌نظيري خواهد داشت!

خوراکي هايي که شما را مي کشد: سس آماده‌ي سالاد

سس‌هاي آماده‌ي سالاد پُر از قند، رنگ‌هاي مصنوعي و شيره ذرت با فروکتوز بالا هستند. وقتي روي سالادتان از اين نوع سس‌ها مي‌ريزيد درست مثل اين است که يک بسته چيپس سيب زميني يا يک هات داگ بخوريد. از آبليمو، سرکه سيب يا سرکه بالزاميک و روغن زيتون به عنوان چاشني سالادتان استفاده کنيد.

شيرين کننده‌هاي مصنوعي

شيرين کننده‌هاي مصنوعي برخلاف تصور خيلي‌ها بهتر از قند و شکر نيستند، در واقع بدتر هم هستند. آسپاراتام، نئوتام، آسه سولفام پتاسيم و ... شيرين کننده‌هاي مصنوعي هستند که شايد کالري کمتري داشته باشند، اما همچنان ريسک ديابت، فشار خون بالا، بيماري قلبي و سندروم متابوليک را افزايش مي‌دهند. شايد متوجه نشويد، اما خيلي از آدامس‌هاي بدون قند حاوي آسپاراتام هستند که خطرناک‌ترين ماده در دنياست.

الکل

شايد خيلي‌ها مخالف اين واقعيت باشند، اما الکل هيچ فايده‌اي براي سلامتي ندارد. الکل بينهايت پُرکالري است و مي‌تواند بدن را دهيدراته کند، به کبد آسيب بزند، وزن‌تان را بالا ببرد، افسرده‌تان کند و مشکلات پوستي براي‌تان ايجاد کند. پس اگر نمي‌خواهيد به تمام سيستم‌هاي بدن‌تان آسيب بزنيد، فريب بازار و تبليغات را نخوريد و از مصرف الکل اجتناب کنيد.

نان سفيد و آرد تصفيه شده

نان سفيد


غلات مفيدند، اينطور نيست؟ پس نان هم بايد خوب باشد؟ اگر نان با آرد تصفيه شده تهيه شده باشد مفيد نيست. آرد سفيد، تمام فيبر غذايي، املاح و ويتامين‌هايش را از دست داده است و چيزي که از آن به شما مي‌رسد ضايعات غلاتي است که با مواد شيميايي ترکيب شده تا سفيد رنگ ديده شود. مصرف چنين آرد‌هايي خطر افزايش وزن، آسيب به تيروئيد و ساير ارگان‌ها را به دنبال دارد. غلات را به صورت کامل مصرف کنيد.

لبنيات

بله شير اولين غذايي است که با قدم گذاشتن به اين دنيا مي‌خوريم، اما شير مادر تفاوت بسيار زيادي با شير گاو دارد. ضمنا با افزايش سن، تا حدودي دچار عدم تحمل لاکتوز مي‌شويم. محصولات لبني باعث مي‌شوند جذب مواد مغذي در بدن به خوبي صورت نگيرد، و دچار ميگرن و آرتروز و سرطان و آلرژي و آسم شويد. پس باز هم گول تبليغات را نخوريد و سراغ شير بادام يا شير نارگيل برويد، هم طعم خوبي دارند و هم ضرري به شما نمي‌رسانند.

گوشت‌هاي کباب شده

وسوسه نشدن در برابر بويي که از باربکيو بلند مي‌شود کار سختي است، اما لطفا سعي‌تان را بکنيد! مواد شيميايي که طي پروسه‌ي کباب شدن وارد گوشت مي‌شوند باعث سرطان لوزالمعده و سينه خواهند شد. اگر نمي‌توانيد مقاومت کنيد، حداقل مصرف آن را محدود کنيد و به گوشت کبابي‌تان کمي رزماري اضافه کنيد تا از مقدار مواد سرطانزاي آن بکاهيد.

شکلات بار

شکلات بار

شايد خوردن شکلات بار‌هاي انرژي‌زا براي ورزشکاراني که نياز به انرژي فوري دارند لازم باشد، اما اگر ورزشکار نيستيد بهتر است از خوردن اين خوراکي صرفنظر کنيد. شکلات بار‌ها حاوي قند فراوان و شيره ذرت با فروکتوز بالا، نگهدارنده و چربي‌هاي ترانس هستند.

فست فود

بله فست فود بدون شک طعم بسيار خوبي دارد و قيمتش نيز نسبتا خوب است و ضمنا همه جا هست. اما چه چيزي باعث طعم خوشايند آن مي‌شود؟ همان چيزي که آرام آرم شما را مي‌کُشد: چربي‌هاي ترانس، نمک، نگهدارنده، افزودني‌ها، رنگ‌هاي شيميايي و ساير مواد مضري که طعم و ظاهرشان را تقويت مي‌کنند. فست فود مي‌تواند ريسک ديابت، بيماري قلبي، سرطان، اختلالات خلقي، افزايش وزن، اختلالات متابوليکي و ... را افزايش بدهد.

گندم

گندم حاوي کربوهيدراتي است که ناگهان و به ميزان زياد، قند خون‌تان را بالا مي‌برد، در نتيجه انسولين زيادي در خون‌تان ترشح شده و وزن اضافه خواهيد کرد. به مرور زمان، لوزالمعده‌تان در اثر کار زياد نسبت به انسولين مقاوم شده و سپس ديابت مي‌گيريد. بالا بودن قند خون، توليد ترکيباتي را که پروسه‌ي پيري را سرعت مي‌دهند افزايش مي‌دهد؛ بنابراين زودتر از سن واقعي‌تان پير مي‌شويد که اين خودش به تنهايي واقعا مسئله‌ي بزرگي است!

غلات صبحانه

اين هم يک ترفند تبليغاتي ديگر! غلات صبحانه آنچنان که فکر مي‌کنيد مفيد و بي‌ضرر نيست، چون حاوي قند، رنگ‌هاي مصنوعي، نگهدارنده و ... بوده و طي فرآوري بيشتر مواد مغذي آن از دست رفته است. در عوض، از جو دوسر همراه با ميوه‌هاي تازه يا خشک شده استفاده کنيد که هم طعم بي‌نظيري دارد و هم براي‌تان مفيد است.

آبميوه‌هاي صنعتي

آبميوه صنعتي

گول برچسب‌هاي جذاب روي پاکت‌هاي آبميوه را نخوريد که سعي دارند بگويند صد در صد طبيعيست. اين آبميوه‌ها اغلب حاوي قند اضافي، رنگ‌هاي مصنوعي و نگهدارنده بوده و هيچ ارزش غذايي ندارند، چون طي فرايند پاستوريزاسيون، مواد مغذي خود را از دست داده‌اند.

نمک

نمک نقش مهمي در تنظيم فشار خون دارد. اگر زياد نمک بخوريد فشار خون‌تان بالا خواهد رفت و در معرض بيماري‌هاي قلبي و عروقي خواهيد بود که يکي از دلايل عمده‌ي مرگ و مير در دنياست. بدن شما به نمک نياز دارد، اما به اندازه! حواس‌تان به سديم پنهان در غذا‌هاي فرآوري شده باشد. تنها 3.75 گرم سديم در روز براي شما کافيست.

بيشتر بدانيد : افزايش طول عمر با اين ورزش ها

بيشتر بدانيد : افزايش طول عمر با 14 توصيه از زبان پزشک 104 ساله ژاپني

بيشتر بدانيد : چگونه طول عمرمان را مثل يک ورزشکار افزايش دهيم


منبع : bartarinha.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/154596/خوراکي هايي که به تدريج شما را مي کشد
بستن   چاپ