داغ شدن بدن نشانه چيست؟ چرا هميشه بدنم گرم است؟
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:11:26 AM
چه خبر - علت داغي بدن يکي از عوامل زير است

برخي افراد اکثر اوقات احساس گرما مي کنند و به عبارتي پوست و بدن آنها گرم است. گاهي علت گرماي بدن با گرماي هوا ارتباط مستقيم دارد و گاهي بيماري هاي مزمن باعث گرم شدن و داغ شدن بدن مي شود که در ادامه به مهم ترين علل آنها اشاره مي شود.

داغي بدن بر اثر پرکاري تيروئيد
غده تيروئيد

در پرکاري تيروئيد hyperthyroidism، غده تيروئيد مقدار زيادي هورمون تيروئيد توليد مي کند. اين هورمون سرعت سوخت و ساز بدن، يعني سرعت تبديل سوخت به انرژي، را بالا مي برد و در نتيجه باعث مي شود احساس گرما کنيد. در اين شرايط بيشتر احساس تشنگي و گرسنگي مي کنيد، زياد عرق مي کنيد و قلبتان سريع تر مي تپد. به علاوه پرکاري تيروئيد منجر به اسهال يا بروز جوش هاي پوستي همراه با خارش مي شود. خانم هايي که مبتلا به پرکاري تيروئيد هستند، پريودهاي نامنظم دارند و يا در بارداري دچار مشکل مي شوند.

بيشتر بدانيد : غده تيروئيد و بيماري هاي تيروئيد را بشناسيد

يائسگي
يائسگي

يائسگيزماني است که پريود خانم ها متوقف مي شود و معمولا حدود سن 50 سالگي رخ مي دهد. يائسگي باعث گر گرفتن مي شود. گر گرفتگي شامل افزايش ناگهاني و کوتاه مدت دماي بدن است. يائسگي ممکن است منجر به تعريق شديد، سرگيجه و افزايش ضربان قلب شود.
علائم يائسگي معمولا قبل از آخرين قاعدگي شروع شده و ممکن است چند سال طول بکشند. اگر اين علائم شديد باشند، پزشک روش جايگزيني هورمون يا دارو تجويز خواهد کرد تا علائم بهبود پيدا کنند. برخي تغييرات در سبک زندگي نيز به بهبود علائم کمک مي کنند.

بيشتر بدانيد : يائسگي زودرس به اين 5 علت رخ مي دهد

نارسايي اوليه تخمدان Primary Ovarian Insufficiency
نارسايي تخمدان ها

اين مشکل زماني رخ مي دهد که تخمدان هاي يک خانم به ميزان کافي و طبيعي هورمون استروژن توليد نمي کنند و يا به ميزان کافي تخمک آزاد نمي کنند. در اين شرايط حامله شدن سخت خواهد بود و فرد ممکن است دچار گر گرفتگي يا تعريق هاي شبانه شود، که علائمي مشابه دوران يائسگي هستند. در صورت مشاهده علائم ياد شده و هر يک از علائم زير بلافاصله به پزشک مراجعه کنيد:

پريود نامنظم
کاهش ميل جنسي
خشکي واژن
تب و داغي بدن
تب کردن

بدن شما زماني که در دماي 37 درجه سانتيگراد باشد، در بهترين شرايط است و عملکرد خوبي دارد، بالاتر از اين دما در حقيقت شما دچار تب شده ايد، بدن داغ شده و عرق مي کند. تب زماني رخ مي دهد که بدن سعي مي کند با عوامل بيروني مانند ويروس ها و باکتري ها مبارزه کند. نوشيدن مايعات، استراحت و مصرف برخي داروهاي بدون نسخه به بهبود شرايط کمک خواهند کرد.
اگر دچار تب 39.5 درجه سانتيگراد يا بالاتر از آن شده ايد و بهبود پيدا نمي کنيد، بلافاصله به پزشک اطلاع دهيد. در صورت شاهده علائم ديگري مانند سردرد، سفتي گردن، آشفتگي و تشنج حتما به اورژانس اطلاع دهيد.

داغي بدن بر اثر مصرف کافئين
قهوه,کافئين

قهوه هاي حاوي کافئين باعث هوشياري و کم خوابي مي شوند. مصرف کافئين بيش از حد منجر به افزايش فشار خون، قند خون و افزايش اسيد معده مي شود و مشکلات خواب را در پي دارد. مراقب ميزان مصرف کافئين خود باشيد کشف کنيد چه ميزان کافئين براي شما زياد است.

بيشتر بدانيد : کافئين چه تاثيري بر بدن مي گذارد و چه افرادي نبايدکافئين مصرف کنند

غذاهاي پر از ادويه و داغ شدن بدن
غذاي تند

شايد متوجه شده باشيد زماني که غذاهاي تند و پر از ادويه مي خوريد، بدن از درون گرم مي شود. به نظر مر سد غذاهاي حاوي ادويه دماي هسته بدن را افزايش داده و حتي مي توانند منجر به تعريق شوند، اما اين امر نگران کننده نيست. برخي بررسي ها نشان داده اند که ادويه براي سلامت شما خوب است، اما در مصرف آن زياده روي نکنيد، به ويژه اگر ادويه باعث ايجاد حس بد در شما مي شود.

بيشتر بدانيد : خواص بي نظير ادويه ها از ديدگاه طب سنتي

ورزش
ورزش کردن

هر چه سخت تر ورزش کنيد، بدن سوخت بيشتري را مي سوزاند و اين امر گرماي بيشتري توليد مي کند. بدن سعي مي کند خون گرم شده را به نزديک پوست بفرسند و با تعريق بدن خون را خنک کرده و به اين ترتيب از شر گرماي به وجود آمده خلاص شود.
اما گاهي بدن نمي تواند به سرعت اين گرما را از خود دور کند و دماي هسته بدن افزايش پيدا مي کند. اين اتفاق در هواي گرم و مرطوب راحت تر رخ مي دهد و ممکن است منجر به بروز گرمازدگيشود. گمازدگي شرايط خطرناکي است که نياز به اقدامات اورژانسي دارد.

هواي گرم
هواي گرم

بدن سعي مي کند بدون توجه به هواي محيط دماي خود را در حالت طبيعي حفظ کند. وقتي هوا گرم و مرطوب باشد، بدن خون را به نزديک پوست مي فرستد و آن را از طريق تعريق خنک مي کند. اما اين اتفاق بلافاصله رخ نمي دهد و کمي طول مي کشد تا بدن به دماي طبيعي خود برسد و به گرما غلبه کند. اين مدت زمان بسته به سن و سال شما، شرايط جسمي و سلامتي و ميزان امادگي متفاوت خواهد بود، اما زماني که بدن سعي مي کند خود را خنک کند، ممکن است احساس گرما کنيد.

ديابت (نوع يک و دو)
ديابت

در صورت ابتلا به ديابتعروق خوني انطور که بايد گشاد نمي شوند و اين مسئله رسيدن خون به سمت پوست را دشوار مي کند و در نتيجه رهايي از گرما براي بدن سخت مي شود. به علاوه غدد عرق که بايد بدن را خنک کنند به خوبي کار نمي کنند. اين مسئله بازگشت دماي بدن به حالت طبيعي را سخت مي کند.

بيشتر بدانيد : تفاوت ديابت نوع 1 و ديابت نوع 2 در چيست؟ + علائم ديابت

بيشتر بدانيد : نشانه هاي ديابت ، آشکارترين و اولين نشانه ها

سن و سال
افزايش سن و گرما

با افزايش سن سيستم خنک کننده بدن به خوبي کار نمي کند. اگر هوا گرم باشد، قلب بايد خون بيشتري را به سمت پوست پمپاژ کند تا بدن احساس خنکي کند. با افزايش سن قلب هم آنقدر قدرتمند نيست، بنابراين کار براي قلب هم سخت تر مي شود. آنچه وضعيت را بدتر مي کند اين است که رگ هاي خوني هم مانند قبل گشاد نمي شوند، بنابراين خون به اندازه کافي به سطح پوست نمي رسد.

بيماري قلبي و عروقي
رگ هاي قلب

اگر به بيماري قلبي و عروقي مبتلا باشيد، رگ هاي خوني آنطور که بايد گشاد نمي شوند و سيستم خنک کنندگي بدن که براسا تعريق کار مي کرد، به خوبي عمل نمي کند. اين مسئله باعث مي شود بدن نتواند به خوبي خود را خنک کند. اين مسئله ممکن است خطرناک نيز باشد. قلب ضعيف در ارسال خون به بخش هاي مختلف بدن دچار مشکل مي شود و اين امر مي تواند منجر به حمله قلبي شود.

ننوشيدن آب به مقدار کافي
قمقمه آب

اگر به اندازه کافي به بدن خود آبرساني نکنيد، بدن به اندازه کافي عرق نمي کند و در نتيجه فرايند خنک شدن بدن به خوبي انجام نمي شود. اگر فکر مي کنيد به اندازه کافي آب نمي نوشيد، يک قمقمه يا بطري هميشه همراه خود داشته باشيد و در شرايط نياز حتما کمي آب بنوشيد.

شکل بدن شما از حالت درست و مناسب خارج شده است
ورزش کردن

زماني که بدن متناسبي داريد، خنک شدن بدن نيز به درستي انجام مي شود. بررسي ها نشان داده اند افرادي که بيشتر ورزش ايروبيک انجام مي دهند – ورزش هايي که باعث مي شوند قلب خون بيشتري پمپاژ کند - در گرما راحت تر مي توانند خود را خنک کنند که علت آن دقيق مشخص نيست. به علاوه اين نوع ورزش ها براي قلب، وزن و حتي خلق و خوي شما مناسب است.

به هواي گرم عادت نداريد
دماسنج

هر چه بيشتر در محيط بيرون و در هواي گرم باشيد، عادت کردن به گرما براي بدن راحت تر خواهد شد. براي يک فرد سالم دو هفته طول مي کشد تا به آب و هواي جديد عادت کند، اگر بيمار يا پير باشيد، اين مدت بيشتر خواهد بود. زماني که بدن به هواي جديد عادت کرده باشد، احساس خنکي بيشتري مي کنيد و در صورت کار کردن نيز بدن کمتر دچار مشکل خواهد شد. بهتر است دماي محيط خانه بيشتر از 10 ذدرجه با دماي بيرون تفاوت نداشته باشد.

چاقي و اضافه وزن
وزن کردن,ترازو

اافرادي که لاغر هستند، راحت تر از افرادي که دچار اضافه وزن هستند، احساس خنکي مي کنند. هر چه وزن شما بيشتر باشد، به ازاري هر کيلو گرم از وزن خود، پوست سطحي کمتري داريد، در نتجه قدرت بدن براي خنک کردن خود کمتر مي شود. اگر لازم است وزن کم کنيد، حتما به پزشک مراجعه کنيد.

بيشتر بدانيد : وقتي که گرگرفتگي به دليل يائسگي نيست

بيشتر بدانيد : علت گل انداختن و سرخ شدن گونه ها در زمان استرس و درمان آن

بيشتر بدانيد : عطش و 7 دليل پنهاني که چرا شما هميشه تشنه هستيد؟

بيشتر بدانيد : علت داغي کف پا و روش درمان و پيشگيري آن


اختصاصي سلامت

http://www.CheKhabar.ir/News/154481/داغ شدن بدن نشانه چيست؟ چرا هميشه بدنم گرم است؟
بستن   چاپ