خطرناک بودن انتخاب وينچنزو مونتلا به عنوان سرمربي ايران
دوشنبه 6 اسفند 1397 - 9:12:56 AM
چه خبر - مذاکرات ايران با وينچنزو مونتلا

وينچنزو مونتلا براي هواداران ايراني آاس رم و سمپدوريا ستاره اي فراموش نشدني است. او در سال 2008 کفش هايش را آويخت و تصميم گرفت خيلي سريع روي نيمکت بنشيند. هدايت تيم هاي پايه گرگ هاي پايتخت ايتاليا، مونتلا را آماده کرد تا پا به سري آ بگذارد و اين اتفاق با پوشيدن کت تيم نخست مردان آاس رم براي او رقم خورد. تجربه نخستين فصل حضور او در ورزشگاه المپيک رم، چندان دلچسب نبود. او در سري آ رتبه اي بهتر از ششم کسب نکرد و در ليگ قهرمانان اروپا هم با شکست مقابل شاختار دونتسک، در همان مرحله يک هشتم نهايي راهي خانه شد. در پايان فصل 11-2010، مونتلا از رم اخراج شد و صندلي او به لوييز انريکه رسيد.

مثل همه فوتباليست هايي که پس از حضور روي نيمکت يک تيم بزرگ با شکست مواجه مي شوند، وينچنزو تصميم گرفت به کاتانيا سفر کند. او در باشگاه سيسيلي، رتبه يازدهم ليگ را به ارمغان آورد اما در مرحله چهارم جام حذفي ايتاليا توسط تيم نوارا حذف شد.با اين حال عملکرد شجاعانه مونتلا در کاتانيا، چشم هاي مديران باشگاه فيورنتينا را به سمت او چرخاند و دو طرف خيلي زود به توافق رسيدند. مونتلا با فسخ قرارداد دو ساله اش با کاتانيا، پس از يک سال حضور در سيسيل راهي فلورانس شد. او در باشگاه جديدش با بحران عجيبي مواجه شد، 17 بازيکن فيورنتينا اين تيم را به مقصد تيم هاي جديد ترک کرده بودند و همه رسانه ها از فشار کاري مونتلا مي نوشتند. در نخستين سال حضور مونتلا در فيورنتينا و در آخرين هفته سري آ، بنفش ها سهميه ليگ قهرمانان اروپاي فصل بعد را به آث ميلان واگذار کردند.

آن ها در شرايطي به جايگاه چهارم ليگ دست پيدا کرده بودند که فصل قبل آن را با رتبه سيزدهم به سرانجام رسانده بودند. در فصل دوم حضور او در فلورانس، بنفش ها در جام حذفي پيشرفت کردند اما شکست 1-3 مقابل ناپولي، مونتلا را باز هم از قهرماني محروم کرد. او در فصل دوم هم جايگاهي بهتر از چهارمي ليگ کسب نکرد تا باز هم راهي ليگ اروپا شود. اما سومين و آخرين فصل حضور او در فيورنتينا، هنوز هم بهترين سال مربيگري او شناخته مي شود.


سرمربي سابق رم و کاتانيا که به نظر نمي رسيد حرف خاصي براي گفتن داشته باشد، فيورنتينا را به نيمه نهايي يورو ليگ رساند. اما آن ها در نيمه نهايي سطح دوم مسابقات قهرماني اروپا با دو شکست مقابل سويا از صعود به فينال بازماندند. شايد وينچنزو در آن روز ها فکرش را هم نمي کرد روزي دوباره به سانچز پيسخوان بازگردد و اين بار روي نيمکت سويا بنشيند.

اتفاقي که در آخرين روز هاي فصل 15-2014 به واقعيت نزديک تر شد. چرا که فيورنتينا براي سومين سال به جايگاه چهارمي ليگ قناعت کرده بود و اين رويه تکراري، براي هنرمندان فلورانس بيش از حد خسته کننده به حساب مي آمد. نيمه نهايي آن فصل بخش تلخ خاطرات مونتلا نام گرفت. او در نيمه نهايي کوپاايتاليا بازنده اعلام شد و نتوانسته بود در سه سال هيچ افتخاري براي فيورنتينا کسب کند.
مونتلا نمي خواست بيکار باشد و کسب تجربه را به هر چيزي ترجيح مي داد. چند روز پس از اخراج از فلورانس، او روي نيمکت سمپدوريا نشست و تا امروز، بدترين آمار دوران مربيگري اش را در اين باشگاه ثبت کرده است. او در سمپدوريا 27 بازي را هدايت کرد که 15 بار شکست خورد. با اين حال تلاش هاي او براي ماندن سمپدوريا در سري آ جواب داد. اوضاع عجيب آث ميلان در آن روز ها، مونتلا را يکي از معدود گزينه هاي در دسترس روسونري ناميده بود و باشگاه ميلاني هم خيلي سريع او را به سن سيرو فراخواند.

ميلاني ها براي جذب مونتلا هزينه زيادي کردند. پانصد هزار يورو حق فسخ او را به سمپدوريا پرداختند و سالانه 2.3 ميليون يورو حقوق هم براي مونتلا تعيين شد. او در آخرين روز هاي سال 2016، ميلان را پس از پنج سال به يک عنوان قهرماني (قهرماني سوپرجام ايتاليا) رساند. هر چند ميلان در نخستين فصل حضور او به جايگاه ششم سري آ دست پيدا کرد اما هديه ارزشمند او به روسونري در فصل دوم حضورش رقم خورد. جايي که ميلان پس از سه سال به رقابت هاي اروپايي يوفا راه پيدا کرد. عملکرد قابل قبول او در ميلان، قرارداد او را تا سال 2019 تمديد کرد و بودجه اي 200 ميليون يورويي در اختيار او قرار داد. اما ادامه فصل براي مرد ايتاليايي نااميدکننده بود؛ تنها شش پيروزي در 14 رقابت ابتدايي ليگ، مونتلا را براي سومين بار از نيمکت يک تيم فوتبال اخراج کرد.
با وجود نتايج سينوسي سرمربي سابق ميلان، هنوز هم تيم هايي بودند که خواهان جذب او باشند. در شرايطي که او مي توانست سالانه بيش از چهار ميليون يورو از روسونري دريافت کند، به پيشنهاد هاي جديد فکر مي کرد. سويا که پس از خروج اوناي امري، هنوز جانشين مناسبي براي تيم نخست شهر سويل پيدا نکرده بود، وينچنزو را به اسپانيا دعوت کرد. سرمربي سابق کاتانيا به جز حضوري کوتاه در فولام، هرگز پايش را براي تجربه هاي فوتبالي خارج از ايتاليا نگذاشته بود و تحمل فضاي فوتبال اسپانيا براي مرد ايتاليايي سخت به نظر مي رسيد.

قرارداد تا سال 2019 او در ميلان به سرانجام نرسيد و اين تاريخ پايان قرارداد مونتلا در سويا تعيين شد. سويا در کمتر از يک فصل هدايت مونتلا، در مرحله يک چهارم نهايي ليگ قهرمانان اروپا توسط بايرن مونيخ حذف شد. البته که آن ها براي نخستين بار در تاريخشان با مونتلا به اين مرحله ليگ قهرمانان اروپا صعود کرده بودند. شکست تحقيرآميز 0-5 مقابل بارسلونا در فينال کوپادل‌ري، حکم اخراج مونتلا را براي چهارمين بار (دو بار پياپي در يک سال) هم امضا کرد تا سرمربي ايتاليايي از 28 آوريل 2018 تا امروز بيکار باشد.
کارنامه مونتلا در تيم هاي مختلف بدون حاشيه هاي خارج از زمين هم نبوده است. او که معمولا با سبک ١-١-٥-٣ و ٤-٢-٤ تيم هايش را به درون زمين مي فرستد، هميشه جنجال هاي خاصي هم با بازيکنانش داشته است. بعضي بازيکنان ميلان به سبک تمرينات او اعتراض داشتند.

مونتلا کمتر هدايت يک تيم درجه يک را برعهده گرفته و سابقه کار با هيچ ستاره اي را ندارد. در فضاي فوتبال ايران که جنجال ها هميشه حرف مهمي براي گفتن دارند، شايد مونتلا گزينه اي منطقي نباشد. ا

و براي حقوقي بيش از يک ميليون يورو در سال از فدراسيون فوتبال ايران مهلت گرفته و اگر پيشنهاد تيم ملي ايران را بپذيرد، براي نخستين بار هدايت يک تيم ملي را برعهده گرفته است. قبول هدايت تيم هاي فوتبال در آسيا، هرگز اولويت سرمربي هاي خواهان پيشرفت اروپايي نبوده و شايد پذيرفتن هدايت تيم نخست فوتبال آسيا براي مونتلا کت گشادي باشد که پنجمين نامه اخراج او را به دستش بسپارد.


منبع: khabaronline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/154016/خطرناک بودن انتخاب وينچنزو مونتلا به عنوان سرمربي ايران
بستن   چاپ