چگونه طول عمرمان را مثل يک ورزشکار افزايش دهيم
جمعه 3 اسفند 1397 - 10:59:06 PM
چه خبر - چگونه طول عمر و سلامتمان را مثل يک ورزشکار بالا ببريم

متوسط طول عمر جهاني طي قرن اخير تقريبا دو برابر شده است و با توسعه امکانات بهداشت و درمان، انتظار مي رود که اين روند صعودي همچنان ادامه داشته باشد؛ به عنوان مثال فردي که هم اکنون 50 سال سن دارد، مي تواند انتظار داشته باشد که تا 83 سالگي عمر کند يا کودکي که در سال 2007 در آمريکا، کانادا، انگليس، ژاپن، ايتاليا، آلمان يا فرانسه متولد شده است، 50 درصد شانس بيشتري براي رسيدن به سن 100 سالگي دارد.
اين احتمال وجود دارد که بتوانيم بيش از هر نسل ديگري کار و زندگي کنيم؛ اما افزايش سن مردم، با تبعاتي از جمله افزايش هزينه هاي اجتماعي همراه است، از همين رو بسياري از کشورها در حال افزايش سن بازنشستگي هستند.
اين تغييرات با تأثيرات اقتصادي، اجتماعي و رواني قابل توجهي همراه خواهد بود، اما يکي از سوالات کليدي در اين زمينه، نگراني درخصوص کيفيت زندگي پيش رو است.
فعاليت بدني مستمر و منظم مانند ورزشکاران، تأثير مثبتي بر کاهش خطر ابتلا به بيماري ها و افزايش کيفيت زندگي دارد.

طول عمر يا طول سلامت

بخش هاي مختلف بدن و مغز با سرعت هاي متفاوتي روند پيري را طي مي کنند، بنابراين مشخص کردن "سن اوج" انسان کمي دشوار است. بسياري از افراد تصور مي کنند که پيري يک فرآيند ثابت است که پس از رسيدن به سن اوج، آغاز مي شود.
برخي افراد ترجيح مي دهند که به جاي داشتن عمر طولاني در شرايط بيماري، در سنين پايين تر بميرند؛ از اين جهت، طول سلامت (health span) بيش از طول عمر (life span) حائز اهميت است.

مطالعه پيري و نقش ورزش

مسابقه دو

بررسي فرآيند پيري يک چالش بزرگ است، چراکه با افزايش سن، تعداد عوامل مداخله گر در اين فرآيند نيز افزايش پيدا مي کنند. هرچه بيشتر عمر کنيم، با تنوع گسترده تري از عوامل محيطي، تنش زا و محرک روبرو خواهيم بود و اين عوامل، نتايج مطالعه فرآيند طبيعي سالمندي را دستخوش تغيير مي کنند.
ورزش اما مانند آزمايشگاهي است که مي تواند نقش تحرک را بر سلامت انسان مشخص کند. نداشتن فعاليت بدني يکي از علل اصلي ابتلا به بيماري هاي مزمن در ميان جمعيت سالمند جهان محسوب مي شود.
در هنگام ورزش کردن، سيستم قلبي - عروقي، تنفسي، عصبي و عضلاني، و حتي سيستم شناختي بايد به صورت جداگانه فعاليت کنند تا بدن در بهترين وضعيت کاري خود قرار بگيرد.
اگر شما کمتر از 35 سال سن داريد، هنوز براي به حداکثر رساندن "نقطه اوج سلامت و تناسب اندام" زمان در اختيار داريد؛ با اين حال، حتي اگر سن شما بيش از 35 سال نيز باشد، پيشرفت هاي قابل توجه براي بهبود کيفيت زندگي و سلامت امکان پذير است.
براي تغيير مسير و بهبود سبک زندگي هيچوقت دير نيست؛ مطالعات نشان داده اند که حتي افراد 90 ساله نيز مي توانند توان و قدرت بدني خود را با رعايت رژيم هاي مناسب و دوز نسبتا کم فعاليت هاي بدني بطور قابل توجهي افزايش دهند.

فعاليت بدني منظم و مستمر

مطالعه صورت گرفته در سال 2009 بر روي 17013 فرد 18 تا 90 سال نشان داد که ارتباط خاصي ميان مدت زمان نشستن و مرگ افراد وجود دارد. بر اين اساس، هرچه مدت زمان نشستن طولاني تر باشد، خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن افزايش پيدا مي کند. نشستن بيش از 11 ساعت در طول روز، افراد را در معرض بالاترين حد خطر قرار مي دهد و ميزان فعاليت بدني تأثير چنداني بر کاهش اين خطر ندارد.
تماشاي طولاني مدت تلويزيون در منزل يا اعتياد به استفاده از رسانه هاي ديجيتال در محيط کار به معناي افزايش ساعات نشستن است که خطر بروز بيماري هاي قلبي – عروقي، چاقي يا ديابت را افزايش مي دهند.
افزايش سطح فعاليت بدني يکي از معدود مداخلاتي است که اثرگذاري مثبتي بر طول سلامت فرد دارد. فعاليت بدني مستمر، عملکرد بدن و مغز را بهبود بخشيده و خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي – عروقي، اختلالات متابوليک و اضطراب را کاهش داده و ميزان تمرکز و توجه را بطور قابل توجهي افزايش مي دهند.
با کاهش مدت زمان فعاليت بدني در طول هفته، خطر مرگ ناگهاني به طور قابل توجهي افزايش پيدا مي کند. برعکس، فعاليت بدني مستمر و منظم مانند ورزشکاران، تأثير مثبتي بر کاهش خطر ابتلا به بيماري ها و افزايش کيفيت زندگي دارد.

بيشتر بدانيد : راز طول عمر در رعايت اين 15 نکته آسان است!!

بيشتر بدانيد : افزايش طول عمر با 14 توصيه از زبان پزشک 104 ساله ژاپني

بيشتر بدانيد : افزايش طول عمر با 5 عادت ساده


منبع : sinapress.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/153893/چگونه طول عمرمان را مثل يک ورزشکار افزايش دهيم
بستن   چاپ