وجود کوه هاي زياد در زير زمين!
چهارشنبه 1 اسفند 1397 - 2:09:49 AM
چه خبر - زير زمين نيز پر از کوه است!

زمين‌لرزه‌ها و به ويژه بزرگترين آنها، ترس به دل‌ها مي‌اندازد و موجب خرابي‌ها و گرفتن جان‌هاي بسياري مي‌شوند. اما در اين مورد، يک زلزله عظيم باعث کشف جديدي درباره سياره زمين شد.

برخي از ژئوفيزيکدانان دانشگاه پرينستون با همکاري مؤسسه زمين‌سنجي و ژئوفيزيک "سيدائو" در چين اطلاعاتي را از زلزله‌اي به بزرگي 8.2 ريشتر کشف کردند که دومين زمين‌لرزه بزرگي بود که تاکنون ثبت شده است.
اين زمين‌لرزه کشور بوليوي را در سال 1994 لرزاند و اکنون موجب يافتن کوه‌ها و توپوگرافي ديگر در لايه‌اي از زمين در عمق 660 کيلومتري شده است.

دانشمنداني که هسته زمين را مطالعه مي‌کنند اين کار را با استفاده از قوي‌ترين امواجي که بر اثر اين زمين‌لرزه به وجود آمده بود انجام دادند.
در حال حاضر لايه کشف شده از طريق داده‌هاي اين زلزله قديمي توسط محققان به نام "مرز 660 کيلومتري" نامگذاري شده است و بر اساس گفته آنها مرزي فوق‌العاده سخت است. به بيان ديگر توپوگرافي قوي‌تري نسبت به کوه‌هاي راکي يا آپالاچي دارد.
محققان همچنين معتقدند اين کوه‌هاي زيرزميني ممکن است بزرگ‌تر از هر کوه موجود در سطح زمين باشند. علاوه بر اين محققان دريافتند که سختي آنها درست مانند سطح زمين يکسان نيست و داراي انواع ناخالصي و نواحي صاف هستند.

قبل از اينکه اين کشف را به عنوان يک موضوع مضحک يا دانش بي‌فايده بدانيد بايد توجه داشته باشيد که اين کشف جديد تأثيرات مهمي براي درک چگونگي شکل‌گيري سياره زمين دارد.
اين لايه تازه کشف شده، گوشته پاييني را که حدود 84 درصد از حجم زمين را تشکيل مي‌دهد از گوشته بالايي جدا مي‌کند.
سالهاست که دانشمندان علوم زمين بر سر اهميت اين مرز مجادله کرده‌اند. برخي تحقيقات بيان کرده‌اند که گوشته بالايي و پاييني از لحاظ شيميايي متفاوت هستند در حالي که تحقيقات ديگر دريافته‌اند که اين چنين نيست. اين تفاوت قابل توجه است زيرا فرضيه اول اين چنين فرض مي‌کند که لايه‌ها از لحاظ گرمايي يا فيزيکي مخلوط نشده‌اند در حالي که فرضيه دوم خلاف اين را مي‌گويد.
داده‌هاي مطالعه جديد نشان مي‌دهد که هر دو اين فرضيه‌ها ممکن است درست باشد. مناطق نرم‌ترِ مرز 660 کيلومتري ممکن است حکايت از مخلوط شدن داشته باشند، در حالي که مناطق سخت و کوهستاني ممکن است اجازه مخلوط شدن را نداده باشند.

جسيکا اي روينگ، ژئوفيزيکدان پرينستون گفت: آنچه در مورد اين نتايج هيجان‌انگيز است اين است که آنها اطلاعات جديدي را براي درک تاريخچه صفحات زمين‌شناسي باستاني که در گوشته قرار دارند فراهم کرده‌اند.
اين مطالعه در مجله Science منتشر شده است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/153709/وجود کوه هاي زياد در زير زمين!
بستن   چاپ