علت گريه کردن کودکان در هواپيما + راه حل رفع مشکل
سه شنبه 30 بهمن 1397 - 2:57:53 PM
چه خبر - چرا بچه‌ها در هواپيما گريه مي کنند؟

گريه‌ي کودک در هواپيما خيلي اذيت کننده است، چه شما خودتان پدر و مادر اين کودک گريان باشيد و چه از شانس بد، کنار صندلي اين کودک گريان و بيقرار نشسته باشيد. همه‌ي ما تجربه‌اش را داريم؛ با کم و زياد شدن ارتفاع پرواز، کودک از احساس گرفتگي در گوش‌هايش مي‌ترسد و ترسش را با جيغ و فريادهاي وحشتناک اعلام مي‌کند.

البته گريه کودک در هواپيما دلايل زيادي مي‌تواند داشته باشد: احساس ناراحتي، خستگي، گرسنگي، تنهايي، حوصله سررفتگي، عصبانيت، درد و يک بيقراري کلي همگي مي‌توانند با گريه‌ و شيون بروز داده شوند. اما معمولا فشاري که به دليل پرواز در ارتفاع بوجود مي‌آيد، مخصوصا براي بچه‌ها و کودکان نوپا سخت و آزاردهنده است. آناتومي گوش کودکان با گوش بزرگسالان يک تفاوت اساسي دارد.

مطمئنا يکي از علت‌هاي اصلي گريه و بيقراري بچه‌ها در هواپيما اين است که گوش مياني آنها نمي‌تواند فشار را به خوبي تعديل کند، زيرا شيپور استاش گوش بچه‌ها به طور کلي مانند بزرگ‌تر ها خوب عمل نمي‌کند.
شيپور استاش، کانالي است که گوش مياني را به نازوفارنکس (داخل حلق و بيني) متصل مي‌کند. شيپور استاش، فشار داخل گوش مياني را کنترل کرده و با فشار هواي بيرون بدن به تعادل مي‌رساند.

بيشتر اوقات شيپور استاش بسته است و تنها براي فعاليت‌هايي چون خميازه کشيدن و جويدن و بلعيدن باز مي‌شود تا اجازه دهد هوا از ميان گوش مياني و نازوفارنکس عبور کند. وقتي فشار اتمسفر به سرعت تغيير مي‌کند، موجب يک احساس گرفتگي ناگهاني در گوش مي‌شود (مانند آنچه در يک سفر هوايي تجربه مي‌کنيد)، و بيشتر افراد بزرگسال، خميازه مي‌کشند يا آب دهان را قورت مي‌دهند تا شيپور استاش را باز کنند و فشار داخل گوش را به تعديل نمايند.
تغييرات فشار مخصوصا در زمان فرود، بسيار ناراحت کننده است زيرا تعديل فشار زماني که از فشار اتمسفري کم به فشار اتمسفري نسبتا بيشتري مي‌رويد سخت‌تر مي‌شود و اين اتفاقي است که هنگام فرود هواپيما روي مي‌دهد.
البته اين مشکل در زمان اوج گرفتن هواپيما نيز مي‌تواند بيفتد زيرا نحوه‌ي عملکرد شيپور استاش جوري است که از فشار بيشتر به فشار کمتر، خودش را بهتر تطبيق مي‌دهد و اين اتفاقي است که وقتي به ارتفاع مي‌رويم روي مي‌دهد. البته هواپيماهاي مدرن تا حدودي تنظيم فشار شده‌اند اما همچنان تغييرات فشار داخل هواپيما، از فشار روي زمين تا فشار پرواز در ارتفاع 30000 پا (9100 متر) قابل توجه است.

اما راههايي براي تسکين اين شرايط ناخوشايند در کودک وجود دارد. يکي از راههاي تراز کردن تفاوت فشار در گوش مياني، مانور والسالواي معروف است: دهان را ببنديد و بيني را با انگشت بگيريد، سپس سعي کنيد از طريق بيني‌تان هوا را بيرون بدهيد.

توصيه‌هاي ديگر
يکي اينکه هنگام بلند شدن و نشستن هواپيما کودک را بيدار نگه داريد، دوم اينکه در اين زمانها کودک را مشغول مکيدن پستانک يا شيشه پستانک نگه داريد (يا از شير خودتان به او بدهيد) و سوم هم اينکه، زماني که کودک دچار عفونتي در دستگاه تنفسي است، راه هوايي را براي سفر انتخاب نکنيد.


منبع: parsine.com

http://www.CheKhabar.ir/News/153686/علت گريه کردن کودکان در هواپيما - راه حل رفع مشکل
بستن   چاپ