ترامپ به ايران سفر مي‌کند؟
سه شنبه 30 بهمن 1397 - 2:08:04 PM
چه خبر - ترامپ به ايران سفر مي‌کند؟

يک عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: پيشنهاد سفر به تهران ترامپ باتوجه به شخصيتي که وي دارد دور از ذهن نبود.

اردشير نوريان درباره پيشنهاد ترامپ براي سفر به تهران و مذاکره مستقيم با تصميم‌گيران و دست اندکاران گفت:‌ بايد يک نکته ضروري را در نظر داشته باشيم؛ ترامپ در اين مدتي که رياست جمهوري ايالت متحده را برعهده دارد نشان داده که يک شخصيت خاص است.

وي ادامه داد: در واقع مي‌توان گفت ترامپ نقش اول سناريو مرد ديوانه‌اي است که ايده اوليه‌اش را امثال کسينجر به برخي از تصميم‌گيران دادند. شخصيت رئيس‌جمهور فعلي آمريکا کاملا پيچده، ملتهب، متناقض، پارادوکسيکال، عملگرا و منفعت‌گرا است؛ بنابراين طرح چنين پيشنهادي از سوي وي دور از ذهن نبود.

اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با تاکيد بر اينکه نبايد وجود شخصيتي مانند ترامپ را در رأس تصميم‌گيران ايالات متحده ناديده گرفت، بيان کرد: ترامپ از روزي که رياست‌جمهوري آمريکا را بر عهده گرفته دست به اقداماتي عجيبي مانند خروج از پيمان‌هاي مهم چندجانبه بين‌المللي و منطقه‌اي، نقض حقوق رژيم‌هاي مورد احترام و برهم زدن پروتکل‌هاي ديپلماتيک زده است.

وي ادامه داد: با توجه به رفتارهايي که تا امروز از ترامپ مشاهده کرده‌ايم، مي‌تواند چنين پيشنهادهايي را هم ارائه دهد.

نماينده مردم شهرکرد خاطرنشان کرد: البته معتقدم پيشنهادهاي وي لحظه‌اي و اقتضايي نيست، ترامپ طرح، برنامه و پيش‌بيني‌هاي دقيقي براي اين کار دارد و همواره بر راهبرد «تحريک کن، جا خالي بده و ضربه بزن» که در آمريکا در حال پيگيري است، تاکيد دارد.

وي با اشاره به برگزاري نشست ورشو گفت:‌ کنفرانس لهستان از چند جهت اهميت داشت؛ نخست اين‌که اين کشور در اتحاديه اروپا داراي جايگاه و موقعيت ژئوپلتيک و استراتژيک خاصي بود که نقش مهمي در روابط شرق و غرب چه در دوران جنگ سرد و چه در دوران فعلي دارد و براي روسيه نقش بسيار مهمي را در اتحاديه اروپا بازي مي‌کند.

نوريان گفت: همه کشورهاي منطقه به استثناي ايران، لبنان و عراق به کنفرانسي دعوت شدند که کشورهاي اروپايي و آمريکايي آن را صحنه گرداني مي‌کنند.

وي ادامه داد: کنفرانس ورشو بر خلاف آنچه که لهستان عنوان مي‌کرد تلاش کرد ضد ايران باشد اما اين اتفاق نيفتاد.

عضو کميسيون امنيت ملي افزود: آمريکا از يک سو چنين اقداماتي را انجام مي‌دهد و از سوي ديگر برخي کشورهاي عربي منطقه که خصومت سنگين، ديرينه، تاريخي، سياسي و عميقي با اسرائيل دارند را در قالب اين کنفرانس کنار هم مي‌نشاند و فشار را هم بر ايران حداکثري مي‌کند و تحريم‌هاي لغو شده بر اساس برجام را دوباره بازمي‌گرداند و از آن طرف پيشنهاد سفر به تهران را مطرح مي‌کند.

اين نماينده دهمين مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: هر دو جنبه اين اقدامات به منزله دو تيغه يک قيچي هستند؛ آمريکا و کشورهاي همسو مي‌خواهند يک مفهوم کليدي را قطع کنند، آنان قصد دارند جمهوري اسلامي ايران را از جايگاه و نقش اصلي و کليدي‌اش در منطقه و جهان اسلام که تنظيم مبادلات قدرت را برعهده دارد پائين بکشند.

وي اظهار داشت: هر دوي اين اقدامات چه پيشنهاد به ظاهر مترقي و نوآورانه سفر به تهران و چه اقدام لخت، عريان و خصمانه‌اي که در جهت بسيج کردن کشورهاي منطقه عليه ايران انجام مي‌دهند، يک هدف دارد و آن اين است که جايگاه جمهوري اسلامي ايران را در تحولات منطقه ناديده بگيرند و راه نفوذي به داخل پيدا کنند.

نوريان درخصوص اين‌که برخي از مسئولان اعلام کردند که مي‌توان با آمريکا به مذاکره نشست بيان کرد: نفس گفت‌وگو و مذاکره در جاي خود بدون پيش‌شرط و تحميل نظر در يک وضعيت متقابل و برابر توأم با روابط احترام‌آميز و اثبات نيت صادقانه مي‌تواند بي‌اشکال باشد.

وي ادامه داد: تمامي موارد ذکر شده کليدي هستند؛ اثبات نيت صادقانه يعني اينکه آمريکا دارايي بلوکه شده ايران را آزاد کند، حرفي که بارها و بارها مقام‌هاي کشور زدند يا اين رفتار خلاف عرف و حقوق بين‌الملل که در برجام انجام داد را برگرداند و تحريم‌هايي که بر اثر خروج از برجام اعمال کرد را بردارد.

اين عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: يک زماني شعار قشنگي داده مي‌شود مبني بر اينکه مگر مذاکره بد است؟ هيچ کسي نمي‌گويد مذاکره بد است و جنگ خوب است اما مهم اين است که مشخص شود مذاکره با چه شرايط، مقصود و عملي صورت مي‌گيرد.

وي خاطرنشان کرد: هنگامي که يک طرف در مذاکره براي خودش دست بالا را مي‌گيرد و شرط مي‌گذارد و رفتار صادقانه ندارد، در اين شرايط مذاکره عبس و بيهوده است.

منبع: ilna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/153683/ترامپ به ايران سفر مي‌کند؟
بستن   چاپ