اعتياد به تلفن همراه و دنياي مجازي را چگونه از بين ببريم؟
دوشنبه 29 بهمن 1397 - 12:31:58 AM
چه خبر -

هر چه بيشتر به سمت دنياي تکنولوژي پيش مي رويم و در اين دهکده جهاني گشت و گذار مي کنيم. عبارت «دنياي مجازي» بيشتر هويت خودش را از دست مي دهد. به اندازه اي که گاه کميت حضور آدم ها در فضاي سايبري از معاشرت در دنياي واقعي پيشي مي گيرد و اين دنياي مجازي است که براي کاربرها رنگ و بوي حقيقي مي گيرد؛ تا جايي که تلفن هاي همراه را مي توان جزء جدانشدني انسان امروز دانست، وسيله اي که انقدر صاحبانش را در خود غرق مي کند که ديگر اجازه و زماني براي ساير فعاليت هاي لازم و روزمره به جا نمي گذارد.

چه طور اعتياد به گوشي را ترک کنيم؟

احتمالا براي بسياري از شما پيش آمده که با خانواده در يک خانه و زير يک سقف باشيد، اما به جاي صدا کردن و گفت و گو با شخص مورد نظرتان در همان خانه و زير همان سقف ترجيح داده ايد تا با فرستادن پيغام در تلگرام و واتس آپ پيامتان را به او منتقل کنيد يعني انقدر به اين وسيله کوچک توي دستتان وابسته شده ايد که ترجيح مي دهيد ساده ترين حرفهاي يوميه را هم در همين شبکه هاي اجتماعي رد و بدل کنيد. اعتياد و وابستگي به گوشي هاي هوشمند در چند سال اخبر به قدري در ميانمان همه گير شده که بخش زيادي از فعاليت هاي مفيد روزانه ما را تحت الشعاع قرار داده است. گوشي هاي هوشمندي که نمي شود آنها را از زندگي حذف کرد ولي با رعايت برخي نکات مي توان از وابستگي به آن کم کرد.

ساعت ها را کوک کنيد

بديهي ترين راهي که در ابتدا به ذهن مي رسد اين است که ساعات زماني اي را که صرف وقت گذراني با گوشي مي کنيد محدود نماييد. يکي از روش هايي که مي شود از آن استفاده کرد اين است که ساعت هشدار گوشي تان را فعال کنيد. به عنوان مثال طي يک قرارداد شخصي، برنامه ريزي روزانه داشته باشيد، سعي کنيد مطابق با آن شبانه روزتان را جلو ببريد و در راستاي آن خودتان را در يک محدوده زماني خاص مجاز به استفاده از گوشي کنيد.

به خودتان هديه دهيد

يکي از روش هايي که در کم کردن وابستگي مي توان از آن استفاده کرد و هميشه جواب گرفت، در نظر گرفتن هديه و جايزه براي خودتان است. اين راهکار روشي است که شايد پيش پا افتاده به نظر برسد؛ اما تاثيرگذار است به طور مثال در ازاي هر تعداد ساعتي که در استفاده از گوشي صرفه جويي مي کنيد مي توانيد خودتان را به يک خريد ساده يا صرف يک وعده غذايي لذيذ مهمان کنيد.

گوشي را به طور کامل حذف نکنيد

سنگ بزرگ هميشه نشانه نزدن است. براي همين اگر عزمتان را جزم کرديد تا کمتر خودتان را در فضاي مجازي غرق کنيد آهسته و پيوسته پيش برويد . اين ضرب المثل را فراموش نکنيد که تب تند زود عرق مي کند؛ پس اين روش را از ذهنتان بيرون کنيد که بخواهيد به طور کلي گوشي را کنار بگذاريد چون مدت زمان زيادي طول نمي کشد که قيد تصميم تان را مي زنيد و دوباره رويه قبلي را پيش مي گيريد. از طرف ديگر اينکه قطع کردن ناگهاني استفاده از گوشي باعث مي شود که ناخودآگاه نگران و مضطرب باشيد. بنابراين بهتر است که رفته رفته زمان استفاده را کم کنيد به عنوان مثال اوايل روزي نيم ساعت، روزهاي بعد روزي يک ساعت و بيشتر

گوشي را دور از خودتان بگذاريد

اگر در محل کار يا در خانه هستيد سعي کنيد موبايل را جايي بگذاريد که جلوي چشم و در معرض ديد شما نباشد يا ترجيحا آن را روي حالت بي صدا بگذاريد تا صداي پيام هاي پرشماري که مدام به تلگرام واتس آپ و ... مي آيد شما را وسوسه و در نهايت حواستان را از کار، مطالعه يا معاشرتي که داريد پرت نکند.

به کوه و کمر بزنيد

يکي ديگر از کارهايي که مي توان براي ترک اعتياد به موبايل انجام داد رفتن به کوه و کمر براي پيک نيک است. يعني مکان ها و مناطقي که به خاطر بکر بودنشان سرويس هاي مخابراتي و اينترنت جواب گو نيست براي همين هم خواه ناخواه استفاده از گوشي امکان پذير نيست. اما اگر به سراغ اين روش رفتيد براي اينکه ساير دوستان و آشناها را از نگراني در بياوريد بد نيست که پيش از سفر در همان شبکه هاي اجتماعي که عضو هستيد به آنها اطلاع رساني کنيد تا همگي باهم آسوده خاطر باشيد.

افکارتان را عوض کنيد

تغيير فکر شما باعث تغيير احساسات و رفتارهاي شما مي شود. به عبارت ديگر اگر تفکر خودتان را در مورد استفاده از تلفن همراه عوض کنيد مي توانيد احساس راحتي کنيد و کمتر از آن استفاده کنيد. براي همين هر بار وقتي اين فکر به سرتان زد که بيشتر از حد مجاز موبايل چک کنيد، پيش از اينکه وارد عمل شويد اين را در نظر داشته باشيد که آيا واقعا چک کردن پيام هاي فان يک کانال تلگرامي يا يک صفحه در اينستاگرام در فاصله هاي زماني کوتاه تا چه اندازه ضروري است؟ يا اگر کمي ديرتر به سراغ آنها برويد چه اتفاق خاصي در دنياي شما خواهد افتاد؟

به فکر گزينه هاي جايگزين باشيد

اولين کاري که در اين مرحله بايد انجام دهيد اين است که محرکها را بشناسيد، يعني چيزهايي که شما را به اين موضوع سوق مي دهند تا مدام زمان خود را با گوشي سپري کنيد. وقتي اين محرکها را شناختيد به فکر گزينه هاي جايگزين باشيد يعني چيزهايي که مي تواند همان نيازها را براي شما برطرف کند. به عنوان مثال اگر زمان زيادي را در گروه هاي مختلف مجازي مي گذرانيد چون تمايل بيشتري براي داشتن ارتباط اجتماعي داريد؛ بهتر است اين زمان را صرف رابطه ها و گپ وگفت هاي حضوري و چهره به چهر کنيد.

هزينه فرصت هاي از دست رفته را حساب کنيد

وقتي شما زمان زيادي از وقت خود را صرف گشت و گذار در پيج هاي مختلف اينستاگرام مي کنيد يا مدام پيام هاي کانال هاي تلگرامي را از يک گروه به گروه ديگر مي فرستيد به اين فکر کنيد که در ازاي صرف کردن اين زمان چه کارهاي ديگر مي توانستيد انجام بدهيد. از گپ و گفت با اعضاي خانواده گرفته تا لذت ديدن يک فيلم خوب يا رفتن به يک کلاس هنري

عادت هاي جديد را کشف کنيد

آدم ها به دلايل مختلفي سراغ گوشي مي روند که مي تواند شامل بازي کردن، پيام فرستادن يا تماس هاي تلفني باشد که در اين ميان بعضي از آنها عادت هاي ضروري است؛ مثل رد و بدل کردن ايميل ها و تماس هاي کاري اما در اين بين مي شود عادت هايي را پيدا کرد که چندان ضروري نيست و مي شود براي آن جايگزين در نظرگرفت؛ مثل بازي هاي موبايلي که براي جايگزين آنها مي شود سراغ بازي هاي روميزي و دست جمعي رفت.


منبع : mehrnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/153566/اعتياد به تلفن همراه و دنياي مجازي را چگونه از بين ببريم؟
بستن   چاپ