مهم ترين دلايل پزشکي کم اشتهايي چيست؟
يکشنبه 28 بهمن 1397 - 1:58:47 PM
چه خبر - بي اشتهايي و دلايل آن

اگر همانند گذشته علاقه اي به غذا خوردن نداشته و با نشانه هاي ديگري مانند احساس خستگيو کاهش وزن بدون دليلي مشخص مواجه هستيد، احتمالا بدن در تلاش است تا به شما هشدار دهد.
دلايل مختلفي مي توانند موجب بي اشتهايي و احساس خستگي شوند که از مسائل جسماني و رواني تا مصرف دارويي خاص را شامل شده و براي تشخيص دقيق شايد به کند و کاو بيشتري نياز داشته باشيد. بي اشتهايي از جمله علائمي است که هرگز نبايد ناديده گرفته شود.

بيشتر بدانيد : دلايل لاغري و کاهش وزن بي دليل

بيشتر بدانيد : بي اشتهايي نوعي بيماري است!

بي اشتهايي بر اثر عوارض جانبي دارو

داروهاي بسياري مي توانند موجب بي اشتهايي شوند که از مقصران اصلي مي توان به داروهاي ضد درد افيوني، برخيآنتي بيوتيک ها، داروهاي فشار خون، و داروهايي که موجب ناراحتي معده و عدم تمايل فرد به غذا خوردن مي شوند، مانند ايبوپروفن، اشاره کرد.

بيشتر بدانيد : همه چيز درباره ژلوفن و ايبوپروفن

بي اشتهايي و سرماخوردگي و آنفلوانزا

بيماري هاي شايع ممکن است موجب بي اشتهايي موقت شوند که از آن جمله مي توان به سرماخوردگي، آنفلوانزا، عفونت هاي دستگاه تنفسي، باکتريايي و ويروسي، مشکلات گوارشي، مانند حالت تهوع يا يبوست و البته مسموميت غذايي اشاره کرد. در اين شرايط افراد ممکن است با کم آبي بدن مواجه شده و تمايلي به غذا خوردن نداشته باشند يا حتي از غذا خوردن هراس داشته باشند.

بيشتر بدانيد : 7 نشانه که مي گويد سرماخوردگي شما جدي تر از آن است که فکر مي کنيد

عدم تعادل تيروئيد
کم کاري تيروئيد0.jpg

پرکاري و کم کاري تيروئيد هر دو مي توانند موجب بي اشتهايي شوند. غده تيروئيد مسئول ترشح هورمون هايي در جريان خون است که سوخت و ساز را تنظيم مي کنند و بروز تغيير در اين روند مي تواند موجب بروز تغيير در اشتها شود.

بيشتر بدانيد : غده تيروئيد و بيماري هاي تيروئيد را بشناسيد، به بهانه هفته جهاني تيروئيد

بيشتر بدانيد : 10 علائم تيروئيد که ممکن است حتي توسط پزشک تان ناديده گرفته شود

کم اشتهايي در دوران بارداري

بسياري از زنان باردار در سه ماه نخست بارداري حالت تهوع را تجربه مي کنند که مي تواند به بي اشتهايي منجر شود. عدم آگاهي از بارداري ممکن است فرد را در تشخيص دليل ناراحتي معده و بي اشتهايي خود سردرگم کند.

سيگار کشيدنو بي اشتهايي

سيگار کشيدن به عنوان يک عامل محرک عمل مي کند. اين عادت مي تواند موجب تحريک معده شود که به احساس بيماري و سرگيجه منجر مي شود. سيگار کشيدن مي تواند تاثير منفي بر دستگاه گوارش انسان داشته و موجب بي اشتهايي شود. افرادي که سيگار را ترک مي کنند، بازگشت اشتهاي خود را نيز احساس خواهند کرد.

بي اشتهايي و سوء مصرف مواد مخدر و الکل

افرادي که نوشيدني هاي الکلي مصرف مي کنند، در واقع کالري خالي دريافت مي کنند. اين افراد با احساس نفخ مواجه شده و همچنين الکل مي تواند موجب تحريک پانکراس و کبد و تجمع مايع در شکم شود. کاهش وزن و بي اشتهايي شرايطي شايع بين افراد معتاد به مواد مخدر محسوب مي شود.

کم شدن اشتها بر اثر استرس

استرس مي تواند موجب بروز تغيير در اشتهاي فرد شود. همچنين، رويدادهاي سخت زندگي و سطوح بالاي استرس مي توانند موجب پرخوري در برخي افراد شوند.

بيشتر بدانيد : کاهش سريع استرس با چند روش ساده و مهم

بيشتر بدانيد : تاثير استرس بر کدام قسمت هاي بدن است؟ + رفع غير دارويي استرس

افسردگي
APPETITE_LOSS.jpg

کاهش انرژي و اشتها بين افراد مبتلا به انواع مختلف افسردگي، مانند اختلال افسردگي مداوم،افسردگي پس از زايمان و اختلال خلقي فصلي شايع هستند. اختلال دو قطبي نيز مي تواند اثري مشابه به همراه داشته باشد.

بيشتر بدانيد : افسردگي چيست؟

زوال عقل

در نتيجه از دست دادن حافظه و سردرگمي، افراد مبتلا به بيماري آلزايمر و ديگر انواع زوال عقل ممکن است فراموش کنند که بايد غذا بخورند و همچنين ممکن است در مديريت وظايف روزانه مانند خريد و آماده کردن غذا با مشکل مواجه شوند. افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است به افسردگي نيز مبتلا باشند که شرايط را وخيم‌تر مي سازد.

کم آبي بدن

زماني که به ميزان کافي مايعات مصرف نمي کنيد، ممکن است با احساس بيماري مواجه شويد. کم آبي بدن مي تواند بر اشتهاي انسان تاثيرگذار باشد. اين شرايط به ويژه بين افراد پير رايج است زيرا با افزايش سن، کمتر احساس تشنگي مي کنيم.

بيشتر بدانيد : تاثيرات وحشتناک کم آبي بر مغز

بيماري هاي گوارشي

سندرم روده تحريک پذير، بيماري کرون، کوليت اولسراتيو، و ديگر بيماري هاي گوارشي مي توانند موجب کاهش اشتها شوند. اين بيماري ها موجب حالت تهوع، درد، يبوست يا اسهال شده که کاهش تمايل فرد براي غذا خوردن را در پي دارد. افراد مبتلا به سندرم روده تحريک پذير ممکن است با بروز زخم هايي در دهان خود مواجه شوند که مي تواند غذا خوردن را دشوار و دردناک سازد.

بيشتر بدانيد : بيماري کرون چيست و چه علائمي دارد؟ + انواع کرون

بازگشت اسيد معده

بيماري بازگشت اسيد معده به مري يکي ديگر از مشکلات گوارشي است که مي تواند به کاهش اشتها منجر شود. افراد مبتلا به اين بيماري، سوزش سردل مداوم را تجربه مي کنند. آنها ممکن است در ميانه هاي شب با احساس مزه‌ اي ترش در دهان خود از خواب بيدار شوند که تمايل آنها براي غذا خوردن را کاهش مي دهد. همچنين، بازگشت اسيد معده به مري مي تواند موجب تحريک گلوي اين افراد شود.

بيشتر بدانيد : رفلاکس معده | علت رفلاکس معده و درمان آن

بيماري مزمن انسدادي ريه
lung-disease.jpg

بيماري مزمن انسدادي ريه (COPD) چند نوع از بيماري هاي ريه شامل آمفيزم، برونشيت مزمن، و آسم شديد را در بر مي گيرد. اين شرايط مي تواند موجب سرکوب اشتها شده و به سوء تغذيه منجر شود. افت عملکرد ريه مي تواند سطح فعاليت فرد را کاهش دهد که اين شرايط نيز کاهش اشتها را در پي دارد. همچنين، افراد مبتلا به اين بيماري ممکن است با افسردگي مواجه باشند که خود از دلايل بي اشتهايي محسوب مي شود.

بيشتر بدانيد : بيماري‌هاي انسدادي مزمن ريه

سرطان

از جمله شايع‌ترين سرطان هايي که موجب بي اشتهايي مي شوند مي توان به تخمدان، معده، کلورکتال، پانکراس، و مثانه اشاره کرد. بي اشتهايي مي تواند از تغييرات متابوليک ناشي از سرطان يا درمان سرطان سرچشمه بگيرد. تشخيص زودهنگام سرطان، شانس درمان موفقيت آميز را افزايش مي دهد، از اين رو، نشانه هاي ابتلا به اين بيماري از جمله بي اشتهايي را ناديده نگيريد.

درمان سرطان

برخي روش هاي درمان سرطان، مانند شيمي درماني،پرتودرماني و ايمني درماني مي توانند به بي اشتهايي منجر شوند. از جمله عوارض جانبي اين روش هاي درماني مي توان به خشکي دهان، حالت تهوع، و درد دهان اشاره کرد که تمايل بيمار براي غذا خوردن را کاهش مي دهد. پزشک مي تواند گزينه هايي را براي کمک به بهبود اين عوارض جانبي و بي اشتهايي توصيه کند.

مقابله با بي اشتهايي

رويکرد مقابله با بي اشتهايي بر اساس دليلي که در پس اين شرايط قرار دارد، تنظيم مي شود. اگر فرد با حالت تهوع مواجه است، درمان اين شرايط بايد مد نظر قرار بگيرد. به عنوان مثال، چاي زنجبيلمي تواند به بهبود آن کمک کند. اگر يک مشکل گوارشي موجب بي اشتهايي شده، مصرف برخي ميوه ها و سبزي ها مي تواند مفيد باشد. همچنين، ماست و غذاهاي تخمير شده، مانند کيمچي، حاوي باکتري هاي طبيعي مفيد هستند که به افزايش جميعت باکتري هاي خوب در بدن فرد کمک مي کنند. نوشيدن آب به ميزان کافي را نيز هيچگاه فراموش نکنيد.

بيشتر بدانيد : کاهش اشتها با مصرف اين ويتامين ها و مواد معدني

بيشتر بدانيد : با بي اشتهايي عصبي آشنا شويد

بيشتر بدانيد : موثر در بهبود بي اشتهايي و دردهاي قاعدگي

بيشتر بدانيد : بي اشتهايي خداحافظ!!


منبع : asriran.com

http://www.CheKhabar.ir/News/153431/مهم ترين دلايل پزشکي کم اشتهايي چيست؟
بستن   چاپ