اگر گوشي موبايل کار کرده خريديد حتما با اين کد, مالکيت آن را تغيير دهيد!
شنبه 27 بهمن 1397 - 8:55:58 AM
چه خبر - چند دليل براي لزوم تغيير مالکيت گوشي هاي دست دوم

کساني که به خريد گوشي‌هاي دست‌دوم اقدام مي‌کنند، لازم است با مراجعه به سامانه‌ي همتا، مالکيت دستگاه را به‌نام خود تغيير دهند تا بتوانند از سيم‌کارت جديد استفاده کنند، در غير اين صورت، تلفن همراه برروي سيم‌کارت جديد فقط به مدت 30 روز قابل استفاده خواهد بود.

با اجراي طرح رجيستري (ثبت شماره گوشي‌هاي همراه) و مشمول شدن تمامي برندهاي گوشي از ابتداي ارديبهشت‌ماه، صرفاً گوشي‌هايي که از مبادي قانوني وارد شده‌اند، در شبکه اپراتوري ايران فعال خواهند شد. در راستاي اجراي آخرين مرحله طرح احراز اصالت تجهيزات داراي سيم‌کارت (رجيستري)، به تمامي گوشي‌هايي که پيامک مبني بر غيرقانوني بودن گوشي دريافت کردند، از سوي سازمان تنظيم مقررات ارتباطات راديويي، 31 روز مهلت استفاده داده و اعلام شد پس از آن ديگر از شبکه سرويس نخواهند گرفت.
از طرف ديگر، در حالي که گوشي‌هايي که تا پيش از اجراي رجيستري، سيم‌کارتي در آن‌ها قرار گرفته و از آن‌ها استفاده شده باشد، به رجيستري مجدد نياز ندارند و به‌طور خودکار در شبکه موبايلي ثبت مي‌شوند، اما از آنجا که پس از فعال‌سازي، تلفن همراه فقط روي سيم‌کارت فعال‌شده قابليت استفاده از شبکه را خواهد داشت، در صورتي که دارنده گوشي يا دستگاه ديگر بخواهد از سيم‌کارت ديگري استفاده کند، بايد فرآيند انتقال مالکيت را انجام دهد.
بر اين اساس، با توجه به اين‌که در اين روش براي رجيستري گوشي‌ها، از ترکيب دو شناسه گوشي (IMEI) و سيم‌کارت به‌صورت همزمان، استفاده شده که ميزان تخلفات از طريق فني به صفر برسد، شبکه فقط به زوج معتبر سيم‌کارت و گوشي سرويس مي‌دهد. بنابراين فرآيند انتقال مالکيت براي کساني که بخواهند گوشي دست‌دوم بخرند هم صدق مي‌کند، زيرا در صورت خريد گوشي دست دوم، خريدار از سيم‌کارت ديگري به غير از شماره‌اي که دستگاه با آن در سيستم ثبت شده، استفاده خواهد کرد.
اما يکي از راه‌هاي انجام فرايند انتقال مالکيت، استفاده از کد دستوري #7777* و ارسال عدد مربوط به گزينه انتقال بهره‌بردار است که پس از آن و با فرستادن رمز همتا (مربوط به سيم‌کارت)، انتخاب شناسه IMEI دستگاه موردنظر و ارسال عدد مربوط به آن و سپس شماره سيم‌کارت فردي که قصد انتقال مالکيت تلفن همراه به وي وجود دارد، انجام مي‌شود.

براي تغيير مالکيت گوشي و استفاده از سامانه‌ي همتا، کاربر پس از ورود به اين سامانه، جهت انتقال مالکيت دستگاه تحت مالکيت خود، عدد مربوط به گزينه «انتقال مالکيت» دستگاه را ارسال مي‌کند. سپس سامانه همتا، پيامي براي فرد ارسال و از فرد سؤال مي‌کند که «آيا قصد انتقال مالکيت براي دستگاه تحت مالکيت همين شماره‌اي که با آن تماس گرفته‌ايد را داريد؟» اگر فرد قصد همين کار را داشته باشد، بايد عدد مربوط به گزينه «تأييد» را ارسال يا شماره‌گيري کند.
در غير اين صورت، يعني زماني که کاربر قصد انتقال مالکيت براي دستگاه تحت مالکيت شماره سيم‌کارت ديگري را دارد، پس از دريافت پيام مذکور ابتدا عدد مربوط به گزينه «شماره سيم‌کارت جديد»، سپس شماره سيم‌کارت جديد را ارسال مي‌کند.

يکي ديگر از راه‌هاي انتقال مالکيت، استفاده از کد دستوري کد دستوري (USSD) يا تلفن گويا (IVR) سامانه همتاست. بدين ترتيب، جهت انتقال مالکيت غيرمستقيم دستگاه تحت مالکيت خود، عدد مربوط به گزينه «توليد کدفعال‌سازي» دستگاه را شماره‌گيري مي‌کند. سپس سامانه همتا پيامي براي فرد ارسال و از فرد سؤال مي‌کند که «آيا قصد توليد کد فعال‌سازي براي دستگاه تحت مالکيت همين شماره‌اي که با آن تماس گرفته‌ايد را داريد؟»
اگر فرد قصد همين کار داشته باشد، بايد عدد مربوط به گزينه «تأييد» را ارسال کند و در غيراين صورت، يعني زماني که قصد توليد کد فعال‌سازي براي دستگاه تحت مالکيت شماره تلفن همراه ديگري را دارد، پس از دريافت پيام مذکور، ابتدا عدد مربوط به گزينه «شماره تلفن همراه جديد»، سپس شماره سيم‌کارت جديد را ارسال کند.

درنهايت با توجه به اين‌که پس از فعال‌سازي، تلفن همراه فقط روي سيم‌کارت فعال‌شده، قابليت استفاده از شبکه را خواهد داشت، دارندگان گوشي تلفن همراه درصورت تغيير سيم‌کارت، بايد فرآيند انتقال بهره‌بردار را انجام دهند که بتوانند از خدمات شبکه اپراتوري استفاده کنند.


منبع: شفاآنلاين

http://www.CheKhabar.ir/News/153358/اگر گوشي موبايل کار کرده خريديد حتما با اين کد, مالکيت آن را تغيير دهيد!
بستن   چاپ