اگر در منزلتان باغچه داريد به اين توصيه ها توجه کنيد!
چهارشنبه 24 بهمن 1397 - 4:19:15 PM
چه خبر - باغچه‌داران بخوانند

حسرت داشتن باغچه‌اي زيبا و نشستن كنارش اين روزها در دل خيلي‌ها مانده است؛ آدم‌هايي كه چاره‌اي جز زندگي در آپارتمان‌هاي كوچك ندارند و وقتي دلشان تنگ مي‌شود، نمي‌دانند چه كار كنند و كجا بروند.
در تهران كه تقريبا خانه‌هاي حياط دار هر روز جاي خود را به آپارتمان‌هاي چند واحدي مي‌دهند اما بعضي صاحب‌خانه‌هايي كه حياط و باغچه دارند نيز فوت كوزه‌گري باغچه‌داري را نمي‌دانند و گياهان با نشاط و بي‌نقص در خانه ندارند. ولي نگران نباشيد، با چند توصيه ساده اما مهم مي‌توانيد ايرادات باغچه‌تان را برطرف كنيد.

اگر در منزلتان باغچه داريد به اين توصيه ها توجه کنيد
اگر در منزلتان باغچه داريد به اين توصيه ها توجه کنيد!,نکته هايي براي نگهداري از باغچه

بيشتر بدانيد : 4 گياه مقاوم که مي توانيد در آپارتمان نگهداري کنيد

يكي از اين راه‌ها تلاش براي نگهداري مواد معدني خاك است. مقدار كود لازم براي گياه در خاك مهم است تا آنجا كه زياد بودن كود باعث تشنگي بيش از حد گياه شده و در طول روز بيشتر به آب نياز پيدا مي‌كند. پس بهتر است در تابستان كنترل دقيقي روي كود گياهان داشته باشيد يا حتي كوددهي را قطع كنيد.
نكته ديگر مربوط به هرس گياهان است؛ همان كاري كه خيلي‌ها از آن سررشته ندارند و با انجام آن گياهانشان را خشك مي‌كنند. پس براي اين‌كه اين اتفاق نيفتد به ياد داشته باشيد كه هيچ‌گاه برگ‌هاي پاييني گياه را قطع نكنيد. معمولا 5 سانتيمتري بالاي زمين، حالت مطلوب هوا را براي گياه ايجاد مي‌كند.
اما صرفه‌جويي در مصرف آب نكته‌اي كليدي است كه هر باغچه‌داري بايد آن را رعايت كند. اين موضوع با يك ترفند ساده حل خواهد شد؛ فرو كردن چند سنگ در باغ به كاهش مصرف آب كمك مي‌كند. با يك تكه سنگ مي‌توان آب را به آرامي به سمت ريشه‌هاي گياه هدايت كرد. در مدت زماني طولاني سنگ‌ها مانند كوه‌هاي كوچكي عمل كرده و از تبخير سريع آب جلوگيري مي‌كنند. در زمان بارندگي نيز آب به سوي سنگ‌ها هدايت مي‌شود و آب بين آنها جلوه‌اي از رود كوچك در باغچه ايجاد مي‌كند.
پس از كاشت سنگ‌ها لازم است شيوه درست آبياري را نيز رعايت كنيد و زمان آب‌‌دهي به گل‌ها را مشخص كنيد. بهترين موقع آبياري زماني است كه خورشيد غروب كرده يا هنوز طلوع نكرده است، ولي هوا رو به روشني مي‌زند. آبياري بي‌موقع هنگام ظهر كه خورشيد وسط آسمان است، موجب تبخير آب و هدر دادن آن مي‌شود.
البته به شيوه‌اي ديگر هم مي‌توان در مصرف آب صرفه‌جويي كرد، به شرط آن‌كه صرفه‌جويي يكي از موازين اخلاقي‌ ما باشد. روزانه مقدار زيادي آب‌ تميز و سالم را هدر مي‌دهيم در حالي كه به جاي تبديل كردن آنها به فاضلاب مي‌توانيم استفاده‌اي بهينه از آنها داشته باشيم. مثلا آب آبكشي ظروف يا لباس‌ها، آب ته ليوان يا پارچ، ظرف آب حيوانات خانگي مانند پرنده‌ها، آب آكواريوم، يخ يا برفك‌هاي زائد يخچال و فريزر و... را مي‌توان با طرح و برنامه درستي براي باغچه و گلدان استفاده كرد كه هم در مصرف آب صرفه‌جويي شود و هم از ايجاد فاضلاب بيشتر جلوگيري كنيم.
در مناطق خنك، معتدل و مرطوب بهتر است گياهان را در فواصل طولاني آبياري كنيد، زيرا خاك اين مناطق آب را در خود نگه مي‌دارند و بادهاي موسمي موجب خنك نگه داشتن گياهان مي‌شود. البته نبايد گياه حساس به آب را در باغچه نگه داريد، زيرا زود صدمه مي‌بيند. اين آبياري براي درختان و بوته‌هاي مقاوم، مثل خانواده‌ كاكتوس‌ها مناسب است در حالي كه بوته‌هايي مثل خيار و گوجه‌ فرنگي، قلمه‌هاي تازه و درختچه‌هاي جوان بسيار آسيب پذيرند.
اما اگر در مناطق گرم و خشك زندگي مي‌كنيد، بهتر است فواصل آب‌‌دهي كوتاه و مقدار آب براي آبياري كم باشد. در باغ‌هايي با اين نوع آب و هوا بهتر است از سيستم آبياري قطره‌اي استفاده كنيد.
علاوه بر آبياري قطره‌اي، آبياري نقطه‌اي هم روش بسيار كارآمدي است. گاهي اوقات پيش مي‌آيد كه گياهي را قلمه زده‌ايد يا نهالي تازه كاشته‌‌ايد و از ياد مي‌بريد كه اين نقطه از باغچه نسبت به بقيه قسمت‌ها به آب بيشتري نياز دارد. براي اين كار مي‌توانيد بطري نوشابه‌اي را پر از آب كنيد، اما در آن را كامل نبنديد. سپس آن را سر و ته كرده و اطراف اين گياه تازه، در خاك فرو كنيد.
استفاده از گياهاني كه آب را در خود نگه مي‌دارند نيز روش خوبي براي استفاده بهينه از آب است. گياهاني مثل خزه و جلبك موجب ديرتر از بين رفتن گياه مي‌شوند، زيرا در مواقع خشكي آب را به بيرون پس داده و محيط اطراف را مرطوب و خنك نگه مي‌دارند. پس به كاشت خزه و جلبك در باغچه‌تان هم فكر كنيد.
جمع‌آوري آب هم كاري است كه حتما بايد آن را جدي‌ بگيريد. شما مي‌توانيد باغچه را طوري طراحي كنيد كه آب حاصل از آبياري يا باران، كمتر به هدر رود. به اين ترتيب كه ابتدا باغچه را يك تا 2 متر بكنيد، در زير باغچه خاك نسبتا سخت بريزيد و بعد با سنگريزه و شن و خاك روي آن را بپوشانيد. همچنين مي‌توانيد محدوده‌اي خاص را با خاك‌هاي سخت و غيرقابل نفوذ پر كنيد تا درياچه‌اي كوچك ايجاد شود. اطراف باغچه را هم خوب تعمير كرده و با كار گذاشتن سنگ و موزائيك از هدر رفتن آب جلوگيري كنيد.

بيشتر بدانيد : کاشت خيار ارگانيک در خانه، آموزش مراحل مختلف پرورش گياه

بيشتر بدانيد : 5 گياه خانگي که آرامش را به خانه تان مي آورند

بيشتر بدانيد : تصفيه هوا با گياهان آپارتماني که ناسا معرفي کرد

بيشتر بدانيد : گل هاي آپارتماني را با اين ايده ها زيبا و متفاوت بچينيد!!


منبع:jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/153264/اگر در منزلتان باغچه داريد به اين توصيه ها توجه کنيد!
بستن   چاپ