نگاهي روانشناسانه به مدل لباس هاي جنجالي جشنواره فجر 37
چهارشنبه 24 بهمن 1397 - 9:15:51 AM
چه خبر - نظر يک روانشناس در مورد پوشش هاي جنجالي جشنواره فجر 37

همان طور که به احتمال زياد خودتان هم ديده ايد؛ پيج ها و کانال هاي زيادي در شبکه هاي اجتماعي، چندين پست با کنار هم قرار دادن عکس هاي تعدادي از بازيگران جشنواره فجر امسال منتشر کردند و در توضيح اش نوشتند: «خوش پوشي را از که آموختي؟ از هنرمندان ايراني در فرش قرمز جشنواره فجر!». آن چه واضح است اين است که بعضي از بازيگران سعي کردند با لباس هاي عجيب و نامتعارف شان، شش دانگ حواس ها را به نام خودشان جلب و نام شان را در ذهن ها ثبت کنند. لباس هايي که باعث تعجب همگان شد و يک سوال را در ذهن مخاطب شکل داد: «آيا اين همه جلب توجه لازم است و به چه دليل، بازيگران دنبال اين ميزان از جلب توجه هستند؟»

بيشتر بدانيد : مدل مانتو بازيگران در افتتاحيه جشنواره فيلم فجر 97

ميل به ديده شدن طبيعي است اما...

ميل به توجه و ديده شدن، يک نياز طبيعي است که در همه انسان ها وجود دارد اما نکته مهم اين است که يک نياز طبيعي را چگونه برطرف مي کنيد؟ نمي شود انکار کرد که خيلي از بازيگرها، دوست دارند که بيشتر و بيشتر ديده شوند اما اين که خودشان را چطور در کانون توجه ها قرار مي دهند، قابل تامل است. بخشي از شيوه برآورده شدن اين نياز به فضاي فرهنگي جشنواره فيلم فجر مربوط مي شود. اگر پوشش هاي مضحک و ... در بزرگ ترين جشن سينماي ايران تبديل به يک عُرف شود، بعضي بازيگران هم سعي مي کنند طبق همين قاعده پيش بروند و گوي سبقت را از بقيه بربايند تا اين بار خودشان به جاي بقيه، در قاب تصوير عکاسان جا بگيرند و توجه بيشتري را به خودشان جلب کنند.

به اين 3 سوال پاسخ دهيد

با اين حال، به نظر مي رسد که عامل اصلي ديدن چنين پوشش هايي در جشنواره، شخصيت و منش بازيگران است که تعيين مي کند چه انتخابي داشته باشند. قرار نيست شخصيت آن ها را قضاوت کنيم اما لازم است بازيگراني که در اين جشنواره پوشش هاي غير متعارف و پرحاشيه داشتند، به اين سوال ها پاسخ بدهند:

آيا بيشتر اوقات سعي مي کنيد با وضعيت ظاهري تان، جلب توجه کنيد؟
اگر در مرکز توجه نباشيد، احساس ناراحتي مي کنيد؟
معمولاً با جلب توجه، احساس امنيت مي کنيد؟

اگر به هر سه سؤال، پاسخ «بله» مي دهيد، بهتر است از فرصت جشنواره فيلم فجر استفاده کنيد و کمي، خودآگاهي تان را افزايش دهيد و کشف کنيد چرا مايل هستيد به هر قيمتي (حتي با مسخره شدن)، نگاه ها را به سمت خودتان برگردانيد.

وقتي احساس ارزشمندي دروني نداريم

معمولاً بازيگراني که لباس پرحاشيه دارند، در جواب منتقدان مي گويند: «آيا الان مشکل جامعه، لباس هاي ماست؟». خير اما حتماً لباس متظاهرانه بعضي هايتان «بخشي» از مشکل است. هنرمند بايد بتواند استعدادش را در قالب هنري جامعه پسند، نشان بدهد و هر چقدر دستش خالي باشد به راه هاي ساده اي مثل تيپ هاي نامتعارف رو مي آورد. جالب است که گاهي اين لباس ها را بيشتر به تن بازيگراني مي بينيم که تازه وارد هستند و حرف و هنر کمتري براي ارائه دارند. تلاش افراطي براي ديده شدن روي فرش قرمز يک جشنواره، مي تواند ناشي از احساس خود کم بيني، ضعف، چشم و هم چشمي، رقابت با ديگران و ... باشد. توصيه ما به اين بازيگرها، تقويت عزت نفس (احساس ارزشمندي دروني) است تا مجبور نباشند با پوشش هاي خاص، جلب توجه کنند.

لباس ساده «مريلا زارعي» نشان از عزت نفس اوست
مريلا زارعي,جشنواره فجر 97,مريلا زارعي در جشنواره فجر 97,لباس ساده «مريلا زارعي» نشان از عزت نفس اوست

همان طور که بازيگرها با نقش هايشان درباره سليقه و عقيده شان با ما حرف مي زنند، با انتخاب لباس شان هم پيام هايي را به ما منتقل مي کنند. لباس ساده «مريلا زارعي» که با استقبال کاربران شبکه هاي اجتماعي هم رو به رو شد، اين پيام را به مخاطب مي دهد که او نياز ندارد براي ديده شدن به شکل اغراق آميزي، خودي نشان بدهد. «زارعي»، سادگي را ترجيح مي دهد و تلاش نمي کند با تيپ پرزرق و برق، خودش را يک بازيگر خاص معرفي کند. هر چقدر عزت نفس يک بازيگر بيشتر باشد و از درون احساس امنيت بيشتري کند، روي فرش قرمز هم معقول تر و جامعه پسندتر ظاهر مي شود.

بيشتر بدانيد : مدل مانتو در روز دوم و سوم جشنواره فجر 37 ( جشنواره فجر 97 )

بيشتر بدانيد : مدل مانتو بازيگران زن در چهارمين روز جشنواره فجر 37

بيشتر بدانيد : مدل مانتو بازيگران زن در ششمين روز جشنواره فجر 37 ( جشنواره فجر 97 )

بيشتر بدانيد : مدل مانتو در روز هفتم و هشتم جشنواره فجر، پريناز ايزديار تا مهناز افشار


منبع : khorasannews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/153229/نگاهي روانشناسانه به مدل لباس هاي جنجالي جشنواره فجر 37
بستن   چاپ