6 فيلم کلاسيک سينما که تماشا کردنشان ممنوع اعلام شد!!
يکشنبه 21 بهمن 1397 - 10:55:43 PM
چه خبر - فيلم هاي کلاسيک ممنوعه از پرتقال کوکي تا زن شگفت انگيز

اين روزها با وجود تنوع ساخت فيلم در موضوعات مختلف برايمان عجيب است که تماشاي فيلم خاصي ممنوع باشد. اما در طول تاريخ سينما هميشه اينگونه نبوده است؛ بلکه پخش برخي از فيلم ها در يک کشور يا منطقه ممنوع اعلام مي شد.
در زمان هاي قديم قبل از ورود دستگاه هاي دي وي دي پخش فيلم در خانه ها با ممنوع شدن اکران يک فيلم عملا تماشاي آن براي مردم يک منطقه غير ممکن مي شد. مگر اينکه به کشور ديگري سفر مي کردند تا از ممنوعيت بيرون بيايند!
اگرچه امروزه ممنوعيت تماشاي يک فيلم خاص خيلي کمتر شده، اما در بخي از کشورها (خصوصا کشورهايي که دسترسي محدودي به اينترنت دارند) محدوديت تماشاي برخي از فيلم ها براي بينندگان اعمال مي شود.
معمولا فيلم هاي با موضوعات سياسي و مذهبي از سوي حاکمان سياسي جامعه يا پيشوايان مذهبي آن کشور ممنوع اعلام مي شدند. و به فيلم برچسب توطئه اور و اهانت انگيز زده مي شد.
در موارد ديگر برخي از فيلم هاي به خاطر مضاميني مثل برهنگي، خشونت و ترويج فساد ممنوع اعلام شدند. البته نه به خاطر اينکه بينندگان به خاطر تماشاي اين صحنه ها مشکلات روحي پيدا نکنند، بلکه به خاطر جلوگيري از تقليد مجرمان از خشونت هاي نشان داده شده در فيلم ها.
واضح است که استوديو ها دلشان نمي خواهد زير بار اين ممنوعيت ها بروند و از نظر مالي شکست بخورند. امروزه در اغلب موارد استوديو ها سعي مي کنند به جاي قبول کردن ممنوعيت به مصالحه برسند.

بيشتر بدانيد : جنجال برانگيزترين فيلم‌هاي تاريخ سينما!! (+عکس)


براي مثال چندين فيلم امريکايي از جمله جانگو آزاد شده براي نمايش در کشور چين قبول کردند قسمت هاي از فيلم را حذف کنند.
نمايش اين 6 فيلم کلاسيک به دلايل مختلف در سينماهاي برخي از کشورها اجازه اکران نداشتند:

در جبهه غرب خبري نيست (1930)
اين فيلم اقتباسي از رمان مشهور اريک ماريا رمارک است که موفقيت هاي زيادي از جمله 2 جايزه اسکار بدست آورد.
اما همه کشورها هم نمايش اين فيلم درباره جنگ جهاني اول را بر پرده سينما را تحسين نکردند. ارتش آلمان نازي اعتقاد داشت اين فيلم ضد آلماني بوده و نمايش ان در آلمان ممنوع اعلام شد.
فيلم در جبهه غرب خبري نيست همچنين در Austria و ايتاليا به خاطر ضد فاشسيت بودن ممنوع اعلام شد و در نيوزيلند و استراليا نيز به دليل ضدجنگ بودن ممنوع اعلام شد.
عجيب اينکه اين فيلم در هلند هم ممنوع شد- به خاطر اينکه فيلم را مدافع آلماني ها مي دانستند.
البته بعدها تمام اين ممنوعيت ها برداشته شد.

فيلم جنجالي,فيلم ممنوعه,در جبهه غرب خبري نيست

فيلم در جبهه غرب خبري نيست

فيلم سوپ اردک 1933
برادران مارکس بارها به خاطر فيلم هاي با مضامين آنارشيست تحت عنوان کمدي متهم شدند- براي مثال سال 1931 فيلم شغل ميمون به خاطر مضمون ان که ترويج کننده آنارشيست بود در ايرلند ممنوع اعلام شد. بعدها در دهه 30 نيز فيلم هاي برادران مارکس به خاطر يهودي بودنشان ممنوعيت عمومي در آلمان داشتند.
اما مهم ترين ممنوعيت اين برادران در سال 1933 و مربوط به شاهکاري کمدي شان سوپ اردک بود. در اين فيلم گراچو مارکس (Groucho Marx ) به عنوان رهبر يک کشور کوچک به نام «فريدونيا» (Freedonia) منصوب مي شود و اما رژيم وحشيانه اش به زودي او را از نظر عجيب بودن در رديف سيلوانيا قرار مي دهد.
بنيتو موسوليني ديکتاتور ايتاليا اعتقاد داشت که فيلم « سوپ اردک» حمله اي به رژيم او محسوب شده و اين فيلم را در ايتاليا ممنوع کرد. و البته اين حقيقت نيز وجود داشت که برادران مارکس قصد داشتند با به سخره کشيدن رژيم هاي حکومتي فاشيست مثل موسوليني را نقد کنند و از اين کار لذت مي بردند.

فيلم جنجالي,فيلم ممنوعه,سوپ اردک

فيلم سوپ اردک

بعضي ها داغشو دوست دارند (1959)
ممنوعيت در ايالت متحده اغلب اوقات معمولا از روي بيننده هاي محلي يک شهر يا ايالت اداره مي شود. در نتيجه اغلب اوقات فيلمي که که در جامعه کاملا معقول دانسته مي شود، امکان در کشورهاي ديگه قابل اعتراض و مشکل دار باشد.
مثل مورد فيلم بعضي داغشو دوست دارند، فيلم کمدي کلاسيک با هنرنمايي توني کرتيس، جک لمون و مريلين مونرو. در صحنه هاي زيادي از فيلم جک لمون و توني کرتيس بعد از شاهد بودن ماجراي بمب گذاري و قتل عام مردم براي فرار از دست گانگسترها لباس زنانه مي پوشيدند.
اما پوشيدن لباس هاي زنانه توسط مردان در شهر کانزاس ظاهر خوبي نداشت و مورد قبول مردم واقع نمي شد. اين فيلم به دليل مخرب بودند در کانزاس ممنوع اعلام شد.

فيلم جنجالي,فيلم ممنوعه,بعضي ها داغشو دوست دارند,مريلين مونرو

فيلم بعضي ها داغشو دوست دارند

پرتقال کوکي (1971)
فيلم سينمايي شاهکاري استنلي کوبريک که بر اساس رماني از آنتوني برگس که در سال 1962 نوشته بود، ساخته شد. تمرکز اين فيلم بر روي نوجوانان خلافکاري است که گرفتار خوشي ها و قانون شکني هاي جنسي و همچنين خشونت فيزيکي هستند که با درمان هاي فيزيکي شديد قابل درمان خواهد بود.
خشونت و برهنگي در فيلم باعث ممنوعيت در چندين فيلم مثل ايرلند، سنگاپور، آفريقاي جنوبي، کره جنوبي شد.
قسمت عجيب ماجرا اين است که فيلم پرتغال کوکي بين سال هاي 1973 تا 2000در انگليس نمايش داده نشد. درصورتيکه فيلم هيچ وقت به صورت رسمي در انگليس ممنوع اعلام نشده بود!
اما کوبريک خودش بعد از انجام چند مورد جرم و خلاف به تقليد از فيلم بعد از نمايش داخلي قانون ممنوعيت پخش فيلمش را در انگليس قرار دارد. در آن دوران کوبريک و خانواده اش چندين مورد رفتارهاي خشونت آميز الهام گرفته از اين فيلم دريافت کردند، بنابراين کوبريک به خاطر امنيت خود و خانواده اش با سانسور پرتقال کوکي موافقت کرد. و اين فيلم بالاخره در سال 1999 بعد از مرگ کوبريک از ممنوعيت خارج شد.

فيلم جنجالي,فيلم ممنوعه,فيلم پرتقال کوکي,استنلي کوبريک,جنجالي,خشونت,برهنگي

فيلم پرتقال کوکي

زندگي برايان (1979)
فيلم مذهبي طنزي که با بازيگران مشهور Monty Python ساخته شود هميشه جنجالي بوده، اما فيلم زندگي برايان در مورد مردي است که خودش را مسيح مي داند. اين فيلم در کشورهاي زيادي خشم و عصبانيت مردم مذهبي را برانگيخت. اگرچه در اين فيلم تصوير خوبي از مسيح نشان مي داد، اما از نظر حضار جنبه طنز و شوخي فيلم براي يک فيلم با موضوع مذهب زياده از حد بود.
فيلم زندگي برايان در ايرلند، مالزي، نروژ، سنگاپور، آفريقاي جنوبي، و برخي از شهرها انگليس ممنوع اعلام شد. حتي در نروژ گفته شد فيلم بيش از اندازه خنده دار است و صلاحيت اکران ندارد!

فيلم جنجالي,فيلم ممنوعه,جنجال برانگيز,فيلم زندگي برايان

فيلم زندگي برايان

زن شگفت انگيز (2017)
اگرچه فيلم زن شگفت انگيز آنقدر قديمي نيست که در دسته فيلم هاي کلاسيک واقعي قرار بگيرد (اما طرفداران اين فيلم آنرا جزو فيلم هاي قهرماني مدرن کلاسيک مي دانند)، اين فيلم صابت مي کند که هنوز در قرن 21 مردم از تماشاي فيلم هايي که مطابق با اصول و عقايد اوليه شان نباشد اجتناب مي کنند.
زن شگفت انگيز محصول سال 2017 بالغ بر 800 ميليون دلار در سراسر جهان فروش داشت و يکي از موفق ترين فيلم هاي آن سال بود. با اين وجود مردم لبنان، قطر و تانزانيا جزو باکس آفيس و فروش جهاني اين فيلم به حساب نمي آيند؛ چون نمايش فيلم در اين کشورها ممنوع اعلام شد.
دليل اوليه اين ممنوعيت دلايل سياسي بود. ستاره فيلم Gal Gadot اسرائيلي بود و قبل از بازي در اين فيلم در ارتش اسرائيل فعاليت مي کرد. تماشاچيان به خاطر اختلاف هاي سياسي مهم بين اين سه کشور با اسرائيل، نمي خواستند فيلمي را تماشا کنند که بازيگرش رابطه مستقيمي با اسرائيل و جنگ هاي آن داشته است.

فيلم جنجالي,فيلم ممنوعه,جنجال برانگيز,زن شگفت انگيز

فيلم زن شگفت انگيز

بيشتر بدانيد : ده فيلم جنجالي و بحث برانگيز تاريخ سينما + تصاوير

بيشتر بدانيد : 5 فيلمي كه فيلمبرداري آنها که در کشورهاي خارجي جنجال برانگيز شد

بيشتر بدانيد : 12 پوستر ترسناک و خشن سينماي هاليوود که نمايششان ممنوع شد!!

بيشتر بدانيد : فيلم ترسناکي که اکران آن ممنوع شد!


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/153131/6 فيلم کلاسيک سينما که تماشا کردنشان ممنوع اعلام شد!!
بستن   چاپ