بهترين روغن مصرفي براي بيماران روماتيسمي
جمعه 19 بهمن 1397 - 3:04:56 PM
چه خبر - بهترين روغن براي بيماران روماتيسمي

اسيدهاي چرب غيراشباع توسط بدن ساخته نمي شوند. اين مواد که نقش مهمي در حفظ سلامت بدن بازي مي کنند، مي توانند از منابع حيواني و يا گياهي وارد بدن شوند.گاهي اين اشتباه پيش مي آيد که اسيد چرب امگا-3 موجود در روغن هاي گياهي، مشابه اسيد چرب روغن ماهي است، درحاليکه اسيدهاي چرب امگا-3 موجود در روغن ماهي ايکوزاپنتاانوئيک اسيد (EPA) و دکوز اهگزا انوئيک اسيد (DHA) مي باشند که به نسبت اسيدهاي چرب امگا-3 مشتق از گياهان (لينولنيک اسيد و استئاريدونيک اسيد) زنجيره کربن طولاني تري دارند و بيشتر غيراشباع محسوب مي شوند و بنظر مي رسد که بافت حاوي EPA و DHA مسوول اثرات مفيد روغن ماهي خوراکي است. از طرفي EPA و DHA بافتي نه تنها از طريق مصرف امگا-3 موجود در روغن ماهي افزايش مي يابند، بلکه اسيدهاي چرب غيراشباع گياهي (SDA , ALA) نيز اين قدرت را دارند که در بافت به نوع EPA و DHA تبديل شوند، اگرچه براي اين منظور بايد به مقدار بسيار بيشتري نسبت به روغن ماهي مصرف شوند.
از طرفي آنچه در فروشگاه هاي مواد غذايي به نام روغن هاي خوراکي غيراشباع فروخته مي شود شامل روغن بادام زميني، روغن سويا، روغن آفتابگردان و کره نباتي هستند که همگي حاوي اسيد چرب امگا-6 لينولئيک هستند که همولوگ اسيد آراشيدونيک بوده و با مهار رقابتي روي روغن هاي گياهي، متابوليسم آنها را کاهش داده و در نتيجه مقادير EPA و DHA بافتي کاهش مي يابد. حداقل چهارده مقاله اثرات مفيد روغن ماهي را در بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد بررسي کرده اند که به خصوص کاهش درد مفاصل، کاهش مدت خشکي صبحگاهي، کاهش نياز به مصرف NSAIDs از اثرات مثبت اين اسيد چرب است.

بيشتر بدانيد : روماتيسم مفصلي يا آرتريت روماتوئيد چيست؟

oil.jpg

به نظر مي رسد EPA و DHA با مهار رقابتي متابوليت هاي اسيد آراشيدونيک التهاب را کاهش مي دهند، همچنين مهار توليد پپتيد و مهار TNF و IL1β نيز در اين مطالعات نشان داده شده است که البته مکانيسم آنها هنوز مشخص نيست. اگرچه در يک مطالعه معيارهاي فعاليت بيماري لوپوس با روغن ماهي کاهش نشان داد. اما با اين حال اثرات ضد التهابي روغن ماهي در SLE ثابت نشده است.
مقدار لازم EPA و DHA براي ايجاد اثرات ضدالتهابي ، 3 تا 5 گرم در روز گزارش شده است که مي توان از 10 تا 25 سي سي روغن ماهي مخلوط شده با همين مقدار آب ميوه استفاده کرد.
منابع ديگر اسيد چرب امگا-3 شامل گوشت ماهي، روغن هاي گياهي حاوي امگا-3 مثل کانولا هستند.
در عين حال توصيه مي شود از مصرف روغن آفتابگردان، روغن بادام زميني، روغن دانه کتان و سويا خودداري شود.

بيشتر بدانيد : رابطه جنسي در مبتلايان به آرتروز و روماتيسم با چه مشکلاتي همراه است؟

بيشتر بدانيد : مسکن هاي طبيعي براي روماتيسم


منبع : asrkhabar.com

http://www.CheKhabar.ir/News/153059/بهترين روغن مصرفي براي بيماران روماتيسمي
بستن   چاپ