چگونه بفهميم ديسک کمر داريم؟
پنجشنبه 18 بهمن 1397 - 12:56:44 AM
چه خبر - ديسک کمر را چطور درمان کنيم؟

دکتر ليلا بيدکي با اشاره به اينکه بيرون زدگي و فتق ديسک بين مهره‌هاي کمري معمولا با احساس درد همراه است، گفت: اين درد مي تواند به طور ناگهاني و شديد شروع شود و يا در بعضي از موارد دردي است که به طور مزمن و تدريجي شدت آن افزايش پيدا مي‌کند. وي گفت: معمولا اين درد همراه با احساس خشکي در ناحيه کمر است و در بعضي از موارد با اسپاسم عضلات اطراف کمر هم ممکن است همراه باشد.

بيشتر بدانيد : همه چيز درباره ديسک کمر

اين متخصص طب فيزيکي و توانبخشي گفت: درصورتي که فتق ديسک بين مهره‌هاي کمري باعث وارد شدن فشار و آسيب به رشته‌هاي عصبي نخاع در ناحيه کمر شود اين بيماري مي‌تواند همراه با احساس درد تير کشنده به ناحيه باسن، پشت ران‌ها، پشت ساق و حتي کف پاها بروز کند.
دکتر بيدکي گفت: در بعضي از موارد اين دردها مي توانند همراه با احساس گزگز، بي‌حسي و خواب رفتگي در ناحيه پا باشند و در مواردي که آسيب به رشته هاي عصبي شديد باشد، مي تواند احساس ضعف و کاهش قدرت در عضلات پاها و يا اختلال در راه رفتن همراه اين علائم مشاهده شود.
اين متخصص طب فيزيکي و توانبخشي در خصوص درمان هاي فتق ديسک کمر گفت: درمان براساس شدت بيماري ديسک کمر فرق مي کند. در موارد شديد که بيرون زدگي ديسک بزرگ است و سبب فلج اندام هاي تحتاني و يا بي اختياري در دفع ادرار يا مدفوع مي شود، جراحي بايد به سرعت انجام شود.
وي همچنين افزود: در مواردي که با فتق ديسک کمر فلج مختصري ايجاد شده است، اما به تدريج ميزان فلج رو به افزايش است نيز بايد فوري جراحي صورت گيرد. در ساير موارد بيماران ديسک کمر، معمولا با استراحت نسبي به مدت يک هفته تا 10 روز، بهبودي حاصل مي شود.

راه رفتن در قسمت کم عمق استخر، موجب بهبودي ديسک کمر مي‌شود
کمردرد

اين متخصص طب فيزيکي و توانبخشي يادآور شد: طي اين مدت بيمار بايد حتي الامکان از نشستن پرهيز کند و از خم و راست شدن و برداشتن اشياي سنگين يا رانندگي نيز دوري کند. طي اين مدت براي بيمار داروهاي مسکن تجويز مي شود.
دکتر بيدکي گفت: اغلب بيماران مبتلا به ديسک کمر طي اين مدت 10 روزه، بهبود قابل توجهي پيدا مي کنند. بيمار مي تواند پس از 10 تا 14 روز از زمان شروع بيماري ديسک کمر، ورزش هاي مخصوصي مانند آب درماني و راه رفتن در آب در قسمت کم عمق استخر را انجام دهد، انجام نرمش‌هاي کششي براي عضلات کمر و شکم نيز براي بيماران مبتلا به ديسک کمر مفيد است.
وي افزود: بر اساس تجويز پزشک معالج، فيزيوتراپي نيز در بيماران مبتلا به فتق ديسک کمر سودمند است. تأثير روش هاي درماني نظير طب سوزني، حجامت، استفاده از زالو و داغ کردن ثابت نشده است.
دکتر بيدکي در خاتمه خاطرنشان کرد: روش هاي درماني "کايروپراکتيک" يا "درمان به وسيله دست" در ديسک کمر ممکن است خطرناک باشد و در تعداد کمي از بيماران ممکن است سبب تشديد علايم شود. اگر 4 تا 6 هفته از درمان بيمار مبتلا به فتق ديسک کمر بگذرد و بيمار همچنان درد شديدي بخصوص در پاها احساس کند يا فلج خفيف، اما پايداري در اندام تحتاني وجود داشته باشد به طوري که بيمار نتواند فعاليت‌هاي روزمره خود را به خوبي انجام دهد، انجام جراحي توصيه مي‌شود.

بيشتر بدانيد : فتق ديسک کمر؛ علل و راه حل

بيشتر بدانيد : انواع کمر درد و نشانه هاي کمر درد خطرناک

بيشتر بدانيد : براي درمان کمر درد بايد به کدام متخصص مراجعه کنيد؟


منبع : isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/152992/چگونه بفهميم ديسک کمر داريم؟
بستن   چاپ