کشف نحوه محافظت مغز از خاطرات
دوشنبه 15 بهمن 1397 - 9:57:44 AM
چه خبر - مغز چگونه از خاطرات محافظت مي‌کند؟

پژوهشگران "دانشگاه آکسفورد"(University of Oxford) موفق شدند مکانيسم دقيق نورون‌هايي که يادآوري خاطرات را ممکن مي‌سازند، مشخص کنند.

در اين بررسي به شرکت‌کنندگان، وظايفي مربوط به حافظه واگذار شد. هر شرکت‌کننده بايد در عرض دو روز، دو خاطره داراي اشتراک اما جداگانه را به خاطر مي‌سپرد. پژوهشگران در روز سوم، ارتباط ميان دو خاطره را با کمک يک اسکنر ام‌. آر. آي بررسي کردند.
يافته‌هاي اين پژوهش نشان مي‌دهند حداقل دو ناحيه از مغز، در اصلاح ارتباط حافظه نقش دارند. نخستين ناحيه، هيپوکامپ است. هيپوکامپ، با آن دسته از عملکردهاي مغز که در سطح بالاتري قرار دارند، در ارتباط است و خاطرات مشترک را با کمک اطلاعات مفهومي جدا مي‌کند.

پژوهشگران در مرحله دوم و اواسط اسکن، از تحريک مغزي استفاده کردند تا تراکم "گاما آمينوبوتيريک اسيد"(GABA) را در مغز کاهش دهند. گاما آمينوبوتيريک اسيد، يک ناقل عصبي در مغز است که فعاليت نورون‌هاي ديگر را کاهش مي‌دهد و ارتباط ميان سلول‌هاي مغز را تنظيم مي‌کند. پژوهشگران دريافتند که با کاهش گاما آمينوبوتيريک اسيد، دخالت حافظه عصبي افزايش مي‌يابد. اين موضوع نشان مي‌دهد که علاوه بر هيپوکامپ، مهار حافظه عصبي هم مي‌تواند از همکاري ميان خاطرات مشترک پيشگيري کند.
دکتر "هلن بارون"(Helen Barron)، سرپرست اين پژوهش گفت: توانايي مغز ما در به خاطر سپردن رخدادهاي گوناگون زندگي روزمره، باورنکردني است. ما مي‌توانيم بين روزهاي گوناگون، تمايز قائل شويم و جزئيات مهمي مانند محل پارک کردن دوچرخه خود در هر روز را به صورت جداگانه به خاطر بياوريم. درک نحوه انطباق خاطرات با يکديگر و به ياد آوردن آنها به صورت جداگانه، مي‌تواند به ابداع روش‌هايي براي درمان بيماري‌هايي مانند آلزايمر يا اسکيزوفرني کمک کند.

پژوهشگران در نظر دارند اين بررسي را روي بيماران مبتلا به اسکيزوفرني و اوتيسم انجام دهند. آنها در جستجويداوطلباني هستند تا با بررسي آنها، اطلاعات بيشتري در مورد مکانيسم‌هايي که از مغز در برابر تداخل حافظه محافظت مي‌کنند، به دست بياورند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/152857/کشف نحوه محافظت مغز از خاطرات
بستن   چاپ