تأمين اجتماعي: 10 ميليون نفر بسته حمايتي گرفتند
دوشنبه 8 بهمن 1397 - 9:06:28 PM
چه خبر - تأمين اجتماعي: 10 ميليون نفر بسته حمايتي گرفتند

محمدحسن زدا در نشست خبري خود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در آستانه افتتاح پروژه‌هاي تامين اجتماعي به مناسبت چهلمين سالگرد انقلاب اسلامي و دهه فجر، بيمارستان خوي با 50 تختخواب مورد بهره‌برداري قرار خواهد گرفت.

وي با اشاره به اينکه تامين اجتماعي داراي 42 ميليون بيمه شده است گفت: حدود 14 ميليون نفر بيمه شده اصلي هستند و 213 هزار نفر از تامين اجتماعي مقرري بيکاري دريافت مي‌کنند که رقم آن 370 ميليارد تومان است و يک ميليون و 200 هزار کارگر تحت پوشش داريم. ضمن اينکه 556 شعبه در 222 شعبه اقماري و همچنين 219 کارگزاري، خدمات تامين اجتماعي را به بيمه‌شدگان ارائه مي‌کنند. براساس برنامه‌ريزي صورت گرفته ما به اين سمت پيش خواهيم رفت که 65 سرويس سازمان تامين اجتماعي به بيمه‌شدگان را تا دو ماه آتي به صورت غيرحضوري به شهروندان ارائه کنيم.

سرپرست سازمان تامين اجتماعي بيان کرد: با تصميمات صورت گرفته در اين سازمان، رويکرد ما اين است که خدماتي به مردم تقديم کنيم که آثار مثبتي در تصميم‌گيري‌ها و ارکان سازماني داشته باشد که اين موضوع نيز نتيجه زحمات مرحوم دکتر نوربخش در سازمان تامين اجتماعي است. سازمان تامين اجتماعي 371 مرکز درماني ملکي دارد که در قالب 76 بيمارستان، 5 کلينيک، 289 مرکز درماني مي‌باشد که تاکنون در سال جاري 138 ميليون بار مراجعه به مراکز ملکي تامين اجتماعي شده است.

زدا در ادامه نشست خبري با اشاره به مراکز درماني اين سازمان گفت: مراکز درماني تامين اجتماعي 10 هزار تخت فعال دارد و همچنين تامين اجتماعي سهم عمده‌اي در درمان کشور داراست و دومين تامين کننده درمان و اولين خريدار آن در کشور است و 522 هزار عمل جراحي در مراکز تامين اجتماعي صورت گرفته است که 86 هزار از آن اعمال جراحي بزرگ بوده است.

سرپرست سازمان تامين اجتماعي در مقايسه با تامين اجتماعي در سال 75 و سال 96، گفت: در سال 57،‌ افراد تحت پوشش تامين اجتماعي 7 ميليون نفر بودند که در سال 96 به 42 ميليون نفر رسيده است. در آن زمان 19 درصد افراد نسبت به جمعيت کشور بيمه بودند ولي در سال 96، اين نسبت به 53 درصد رسيد و همچنين در سال 57، تعداد بيمه‌شدگان اصلي يک ميليون و 700 هزار نفر بودند و در سال 96 به 14 ميليون نفر رسيد و مستمري بگيران 90 هزار نفر بودند که به 3 ميليون نفر رسيدند و حداقل دريافتي مستمري 630 هزار تومان بود که هم اکنون به يک ميليون و 300 هزار تومان رسيده است.

وي افزود: نسبت پشتيباني براي پرداخت حق بيمه 20 نفر بود که در حال حاضر به 5.14 رسيده است و تعداد کارگاه‌هاي تحت پوشش 180 هزار بوده که به ميليون و 200 هزار کارگاه رسيده است و تعداد بيمارستان‌ها 22 مرکز بوده که هم اکنون به 77 مرکز رسيده است.

زدا در ادامه در خصوص زمان پرداخت عيدي بازنشستگان تامين اجتماعي گفت: دولت در اين خصوص بايد تصميم بگيرد که ميزان عيدي چقدر است ولي ما تمام تلاش خود را خواهيم کرد در صورت اعلام رقم از سوي دولت عيدي بازنشستگان تامين اجتماعي با حقوق بهمن ماه پرداخت شود که البته از قبل تمهيدات لازم انديشيده شده که در اين زمينه مشکلي پيش نيايد.

وي همچنين در خصوص بيمه خبرنگاران گفت: خبرنگاراني که در خبرگزاري‌ها و سايت‌هاي داراي مجوز مشغول فعاليت هستند بايد نسبت به تامين بيمه آنها اقدام شود و خبرنگاران آزاد نيز مي‌توانند از طريق بيمه هنرمندان اقدام به تحت پوشش قرار گرفته بيمه کنند و از سوي ديگر بيمه حرف و بيمه مشاغل آزاد نيز هست که خبرنگاران مي‌توانند در اين خصوص اقدام کنند.

سرپرست سازمان تامين اجتماعي در خصوص بيمه بازنشستگان تامين اجتماعي بيان کرد: با بيمه آتيه‌سازان حافظ قرارداد بيمه تکميلي آنها منعقد شده و مشکلي در اين زمينه وجود ندارد.

زدا در ادامه در خصوص همسان سازي حقوق بازنشستگان گفت: همسان سازي حقوق را براي نخستين بار از کانون بازنشستگان پيگيري کرديم و جلساتي در اين خصوص برگزار شد و گروه‌هاي مختلف نظرات متفاوتي را در اين بخش داشتند و دبيرخانه‌اي در اين خصوص تشکيل شده و بار مالي براي اين اقدام وجود دارد که بايد تامين شود و حدود 12 هزار ميليارد تومان نياز است که اميدواريم هر چه سريعتر بار مالي آن تامين شود.

زدا درباره آخرين وضعيت توزيع بسته‌هاي حمايتي به بيمه‌شدگان تامين اجتماعي گفت: براساس ليست تهيه شده 2 ميليون و 600 هزار بازنشسته و 6 ميليون و 150 هزار بيمه شده بسته حمايتي خود را دريافت کردند. ضمن اينکه از آمار بيمه‌شدگان تامين اجتماعي که بالغ بر 13 ميليون نفر هستند افرادي که واجد شرايط بودند انتخاب و طي يک همپوشاني در نهايت 6 ميليون و 150 هزار نفر بسته حمايتي خود را دريافت کردند.

وي در ادامه با اشاره به اعلام سامانه و شماره‌ تلفن براي پيگيري بسته‌هاي حمايتي و همچنين اعتراضات گفت: ما جمعا به حدود 10 ميليون نفر بسته حمايتي داديم و در مقابل به همين تعداد هم از ما سوال شده است که چرا بسته حمايتي دريافت نکرده‌اند که کار مشکلي است و چنانچه افرادي در اين پروسه دچار زحمت شدند عذرخواهي مي‌کنيم و اين در حاليست که تعداد تماس‌هاي صورت گرفته در روزهاي اخير بسيار زياد بوده است.

زدا در خصوص پروژه‌هايي که در چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي به بهره‌برداري خواهند رسيد گفت: افتتاح فاز سوم پالايشگاه خليج فارس از مهمترين برنامه‌هاي ما است چرا که 49 درصد از سهام پالايشگاه را سازمان تامين اجتماعي دارد و ظرفيت توليد آن به بيش از 40 ميليون ليتر مي‌رسد و بيش از 4 ميليارد يورو در اين بخش سرمايه‌گذاري شده است.

سرپرست سازمان تامين اجتماعي در ادامه با اشاره به معوقات داروخانه‌ها و مراکز درماني بيان کرد: درباره داروخانه‌ها تصميم جدي گرفتيم که ديگر مبالغ را از ستاد ترخيص ندهيم و در واقع پول را در اختيار استان‌ها قرار بدهيم و مدير استان تصميم بگيرد که براي داروخانه و مراکز خصوصي پرداخت‌ها انجام شود.

وي در ادامه با اشاره به بدهي‌هاي دولت به تامين اجتماعي گفت: اصل بدهي‌ دولت تا سال 94 حدود 80 هزار ميليارد تومان بوده است و صحبت‌هايي مطرح شد بابت سود اين پول که چگونه پرداخت شود و در ادامه تفاسير مختلفي صورت گرفته و قرار بر اين شده که در کميسيون تلفيق کارگروهي تشکيل شود و درباره نحوه بازپرداخت بدهي تا پايان آذر 98 تصميم‌گيري شود و اگر ميزان بدهي طبق مدل محاسباتي ما باشد حداقل 150 هزار ميليارد تومان مطالبات ما وجود دارد و بايد در آن کارگروه به اين موضوع رسيدگي شود.

زدا در خصوص ميزان مطالبات داروخانه‌ها از مراکز درماني طرف قرارداد نيز بيان کرد: مکانيزم پرداخت را تغيير داديم و پول را در اختيار استان‌ها قرار داديم و از اين بابت ارقام هر استان از طريق هر استان پرداخت مي‌شود.

سرپرست سازمان تامين اجتماعي با اشاره به اينکه کارفرمايان حدود 12 ميليارد تومان به سازمان تامين اجتماعي بدهکار هستند گفت: مايل به اجراي هر ساله قانون بخشودگي جرايم نيستيم زيرا کارفرمايان ديگر پول جاري را پرداخت نمي‌کنند.

وي درباره اختلافات با وزارت بهداشت و مباحثي که بر سر اتمام بخش درمان مطرح شده است گفت: اختلافي وجود نداشته و نظر سازمان اين است که بايد مکانيزم‌هاي کنترل هزينه داشته باشيم تا به طرح تحول کمک کنيم. وقتي دفترچه ما به چک سفيد امضا تبديل مي‌شود و کنترل هزينه‌اي وجود ندارد قاعدتا مشکلاتي بوجود مي‌آيد و مطالبه ما از وزير بهداشت اين بود که اول مکانيزم‌ها را مشخص کند تا به عنوان تامين اجتماعي بيشتر حمايت کنيم. در حال حاضر تمهيدات لازم فراهم شده است و در چند استان از جمله استان مازندران کار در حال انجام است و هزار و 200 ميليارد تومان بابت پزشک خانواده پرداخت کرده‌ايم و اوج آرزوي ما در اين بخش همين نظام ارجاع است.

زدا همچنين در خصوص ادامه طرح تحول سلامت نيز گفت: ما در اين زمينه همانند گذشته با وزارت بهداشت همکاري خواهيم داشت.

سرپرست سازمان تامين اجتماعي در خصوص فرآيند توزيع بسته‌هاي حمايتي در آينده گفت: در اين زمينه دولت اگر به ما اعتبار بدهد آن را اجرا خواهيم کرد.

وي در پاسخ به سوالي درباره فساد در سازمان تامين اجتماعي گفت: از فساد سازمان يافته در تامين اجتماعي بي اطلاعم و آن را تکذيب مي‌کنم. فساد سازمان يافته نداريم و ادله ما تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي است و هم اکنون سازمان بازرسي کل کشور و ديوان محاسبات براي رصد اين مسائل در تامين اجتماعي مستقر شده‌اند.

منبع: bartarinha.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/152587/تأمين اجتماعي- 10 ميليون نفر بسته حمايتي گرفتند
بستن   چاپ