ماجراي تلگرام ويروسي چه بود؟
دوشنبه 8 بهمن 1397 - 7:30:01 PM
چه خبر - ماجراهاي جديدي در مورد تلگرام ويروسي

با استفاده روزافزون از تلفن‌هاي هوشمند و متصل شدن عموم افراد جامعه به اينترنت، هر روز شاهد حضور تعداد زيادي از بدافزارها، تحت عناوين مختلف هستيم. متاسفانه به دليل آگاهي کم افراد نسبت به موارد امنيتي، قربانيان اين بدافزارها تعداد قابل ملاحظه‌اي هستند؛ يکي از نمونه‌هاي اين بدافزارها برنامه‌اي به نام سرويس تماس صوتي و تصويري تلگرام بود که اخيرا نسخه‌اي از آن شناسايي شده و دسترسي به آن محدود شده است.
اوايل بهمن ماه 1396، نسخه‌اي از نرم‌افزار اندرويدي تلگرام از طريق پيام‌هاي تلگرامي ناخواسته در همين نرم‌افزار در مقياس گسترده در کشور انتشار يافت. در پيام‌هاي دريافت‌شده، لينکي به يک وب‌سايت فيشينگ با دامنه‌ و ظاهري شبيه دامنه و وب‌سايت تلگرام قرار داده شده بود و کاربر را تشويق به دريافت و نصب نسخه‌اي جديد از نرم‌افزار با قابليت‌هاي بيشتر مي‌کرد. اين لينک که در گروه‌هاي تلگرامي منتشر شده بود، کاربران را به دانلود سرويس تماس صوتي و تصويري تلگرام دعوت مي‌کرد.
اين برنامه با ايجاد تغيير کوچکي در لينک دانلود و تبديل TELEGRAM بهTELGRAM ، افراد زيادي را فريب داده و توانسته است با ارسال تبليغ خود به مخاطبان قرباني، شبکه قربانيان را گسترش دهد.
بر اساس شواهد به‌دست‌آمده، نسخه شناسايي‌شده، يازدهمين نسخه از اين بدافزار است. در ضمن بررسي‌ها نشان داده است اين بدافزار به جز پاک کردن کاربر از گروه و کانال‌هايي که فرد سازنده کانال يا مدير آن گروه نيست و ارسال پيغام به ليست مخاطبان قرباني، کار ديگري انجام نداده است.
با توجه به انتشار وسيع اين اپليکيشن، بررسي فني دقيقي برروي آن صورت گرفت و جزييات فعاليت آن مشخص شد. بر مبناي گزارش منتشرشده در وب‌سايت مرکز ماهر (مديريت امداد و هماهنگي رخدادهاي رايانه‌اي)، مي‌توان دريافت اين بدافزار اقدامات مخرب محدودي انجام داده و قابليت‌هاي سرقت و يا از بين بردن اطلاعات در آن پياده‌سازي نشده است.
با وجود اين، گستردگي انتشار آن نشان مي‌دهد کاربران تا چه حد در برابر حملات مشابه آسيب‌پذير هستند و لازم است به هيچ عنوان از منابع غير از بازارهاي رسمي اپليکيشن، نرم‌افزاري دانلود نکنند.
از آنجا که تلگرام برنامه‌اي متن باز است و هر روز چندين نسخه غيررسمي از آن ايجاد مي‌شود و از طرفي شناسايي و بررسي همه اين نسخه‌ها کار مشکلي است، لذا توصيه مي‌شود کاربران از نصب هرگونه نسخه غيررسمي و تاييد نشده تلگرام خودداري کنند. علاوه بر اين، کاربران به‌روزرساني برنامه‌ها را نيز از فروشگاه‌هاي اپليکيشن معتبر دريافت کرده و به تبليغات فريبنده توجه نکنند.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/152554/ماجراي تلگرام ويروسي چه بود؟
بستن   چاپ