آيا وزير ارتباطات به رئيس جمهور شدن مي انديشد؟
دوشنبه 8 بهمن 1397 - 7:29:55 PM
چه خبر - نخستين نشست خبري آنلاين وزير ارتباطات

نخستين نشست خبري آنلاين وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات امروز برگزار شد و محمدجواد آذري جهرمي به صورت آنلاين به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
محمدجواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، در پاسخ به اولين سوال درباره تشکيل نظام مهندسان آي تي، اظهار کرد که در حوزه ICT شاهد تشکيل صنفي با ظرفيت بالا و خروجي مشخص نبوده‌ايم. ضرورت ايجاد يک صنف احساس مي‌شود و معاونت نوآوري و فناوري ما در حال پيگيري اين موضوع است. وي همچنين درباره برنامه‌ها و اقدامات اين وزارتخانه در راستاي حمايت از کسب و کارهاي نوپا اعلام کرد که، قرار است ارديبهشت ماه يک شعبه از پارک سجاد که پارک نوآورانه تجاري است در مشهد مقدس راه‌اندازي شود تا شرکتها با اندازه 500 ميليون تومان، بتوانند وارد آن بشوند. او همچنين به اجرا و پيگيري طرح تکاپو با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي اشاره کرد که در هفت استان پياده سازي شده و نتايج مثبتي داشته و قرار است به همه استانها تسري پيدا کند که در راستاي اصلاح زيست بوم در کوتاه مدت حرکت شود.
آذري جهرمي، درباره تصويب لوايح حقوق سايبري هم تصريح کرد، لايحه که همکاران ما با همکاري پژوهشگاه قوه قضاييه در حوزه فاوا اخيرا تهيه کردند، مراحل اصلاحي را طي مي‌کند و نخستين مواردي که در سال آينده به هيات دولت ارسال خواهيم کرد، همين 5 لايحه است. به گفته او يک تيم از وزارت ارتباطات، نظام صنفي رايانه‌اي و کسب و کارهاي نوپا براي بررسي لايحه نظام مالکيت فکري شکل گرفته است. با سيگنال‌هاي بسيار خوبي که از مجلس دريافت کرديم امکان اصلاح لايحه فعلي وجود دارد و احتمالا نيازي به لايحه جديد نيست.

بهره‌مندي خانوارها از اينترنت 20 مگ

او در بخش ديگري از سخنانش تاکيد کرد: براساس برنامه‌ مصوب ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، تا پايان برنامه ششم، خانوارها بايد از اينترنت 20 مگابيت بهره‌مند شوند. تکنولوژي ما ADSL است و پنج درصد ظرفيت مشترکان ما مي‌توانند 16 مگابيت برثانيه خدمات دريافت کنند. مفهوم 20 مگ اين است که بايد تکنولوژي تغيير کند و به سمت VDSL يا FTTH حرکت کنيم. شرکت‌ها را هم براي استفاده از ظرفيت بورس و جذب سرمايه خارجي جهت سرمايه‌گذاري در اين حوزه تشويق کرده‌ايم. اميدواريم تا پايان سال 97 بيش از 2 ميليون پورت پرسرعت سرويس دهد.
وي درباره اختصاص وام به پيام رسان‌هاي داخلي هم گفت: مرکز ملي فضاي مجازي، پيام‌رسان‌هاي مجاز را به ما اعلام کرده است تا وام‌هايي با سود کم، حداقل تضمين‌هاي لازم و بازپرداخت بلند مدت به پست‌بانک معرفي شوند و از ديد ما مشکلي اکنون در اين حوزه وجود ندارد. حتي ابتدا ضمانت‌نامه ‌هاي مرسوم از آنها خواسته شده بود که ما در دو مرحله اين موضوع را تقليل داديم و به سفته رسيده است. اکنون مشکلات حقوقي براي امضاي سفته‌ها وجود دارد که خود شرکت‌ها اين موضوع را حل کنند. مبالغ آماده پرداخت در پست بانک است.

شوراي عالي فضاي مجازي فصل‌الخطاب است

او همچنين بابيان اينکه در کشور ما وقتي دولت پاسخ برخي شبهات را نمي‌دهد و در فضاي رسانه‌اي حضور ندارد، گفت: انتقاد مي‌کنند که سيستم اطلاع‌رساني دولت مناسب نيست. وقتي در عرصه‌اي مانند فناوري اطلاعات بناي‌ يک وزير، هدايت جريان اقتصادي و حرکتي بخش خودش است و نمي‌خواهد در اتاق بسته تصميم‌بگيرد و به دنبال هم‌گرايي است، عده‌اي ايجاد حاشيه مي‌کنند. رياست‌جمهوري نياز به يک سري فعاليت سياسي دارد و از دل گروه‌هاي سياسي بيرون مي‌آيد. من يک فرد فني هستم و به دنبال پيشبرد فعاليت‌هاي فني خودم هستم. اين شايعات را افرادي دامن مي‌زنند که دنبال ايجاد حاشيه در کشور هستند.

نمي‌خواهم رييس جمهور شوم

آذري جهرمي ادامه داد: مصوبات شوراي عالي فضاي مجازي فصل‌الخطاب تکاليف دستگاه‌هاست. مثلا، در حوزه پيام‌ رسان بومي عده‌اي علاقه‌مندند بگويند کار وزارت ارتباطات است. اما وظيفه ما صرفا ايجاد زيرساخت است و اعتمادسازي و کاربرد و ترويج وظيفه ما نيست و معلوم است وظيفه کيست. وقتي مي‌گوييم ديگران وظايف‌شان را انجام دهند، مي‌گويد مي‌خواهد رييس جمهور شود. نه تا به حال به رياست جمهوري فکر کرده‌ام، نه ايده‌اي براي رياست جمهوري دارم. دربي قبلي هم ورزشگاه بودم، چون پسرانم علاقه‌مندند. حالا چون رييس فيفا آمده است مي‌گويند رفته است که ديده شود.
وزير ارتباطات درباره ارز ديجيتالي يا ارز رمز نگاري شده ملي، توضيح داد: بحث ارز، موضوع بانک مرکزي است، اما وقتي ديجيتالي شد، بعد تکنولوژيکي پيدا مي‌کند که در حوزه فناوري اطلاعات است. ما بارها اعلام کرديم در فضاي مجازي، سطح دانش مردم بعضا از سطح دانش مسوولان در اين حوزه بيشتر است و ما عقب افتادگي آگاهي در ميان مسوولان دست اندرکار در حوزه فضاي مجازي مشاهده مي کنيم.

تعامل براي راه‌اندازي ارز ديجيتالي

او ادامه داد: بانک مرکزي تلاش‌ خوبي براي حمايت از فين‌تک‌ها داشته است. اما نظام بانکي ما جدا از بانک مرکزي و دستگاه‌هاي نظام مالي، لازم است نسبت به تحولات فين‌تک ‌ها و ارز ديجيتال آگاهي داشته باشند. تعاملاتي با پست بانک و پژوهشگاه پولي و بانکي داشته‌ايم تا نمونه‌اي از ارز ديجيتال را پياده‌سازي کرده و براي مسوولان کشور آن را معرفي کنيم تا با چابکي بيشتر، بانک مرکزي در اين حوزه عمل کند. مفاهيم قانوني و فقهي و نظام مبادلات را در اين نمونه خواهيم ديد. فراخوان اوليه منتشر شده، و در ابتداي سال 97 کساني که مي‌توانند به ما در اين حوزه کمک کنند، انتخاب خواهند شد.
به گفته او سابق بر اين تمام ارتباطات اينترنت کشور از جنوب کشور بود و وقتي قطع مي‌شد، کل ارتباطات ما تحت تاثير قرار مي‌گرفت. اکنون چگالي ارتباطات را در 13 نقطه مرزي تقسيم کرده‌ايم تا حتي در صورت قطعي چند مسير، به مشکلي بر نخوريم.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به سوالي درباره وضعيت توسعه فيبر نوري، تاکيد کرد: شرکت MTN براي سرمايه‌گذاري در اپراتور چهارم اظهار تمايل کرده است. تفاهم‌نامه اوليه، انجام شده و شروط ضمن عقد قرارداد توافق شده است. شرکت MTN مکاتبه‌اي داشته است که تغيير تعرفه‌ها و تغيير نرخ ارز سبب شده تا بيزينس مدل آنها با مشکل مواجه شود و خواستار مذاکره در اين حوزه هستند. ما اين موضوع را نپذيرفتيم چرا که افزايش نرخ ارز در مرحله سرمايه‌گذاري اتفاقا به نفع آنهاست. در حوزه تعرفه‌ها هم استدلالشان را نپذيرفتيم و قرار شد در اين باره گزارش مدوني بدهند. ما از سرمايه‌گذار خارجي استقبال مي‌کنيم اما تفاوتي ميان MTN و شرکت‌هاي داخلي قائل نخواهيم شد.
به گفته آذري جهرمي، برگزاري مناقصه براي تامين پهناي باند کشور از سمت زيرساخت از گذشته انجام شده است. هم اکنون هم همه خريدها از طريق استعلام قيمت است. در گذشته بين زيرساخت و تامين کنندگان پهناي باند خارجي، واسطه‌هايي وجود داشتند که قيمت خريد پهناي باند را با لابي و رانت 10 برابر مي‌کردند. در يک سال و نيم گذشته همه اين شبکه دلالي را حذف کرديم و قيمت‌ها به طور قابل قبولي کاهش يافته است.

انحصار زيرساخت براي تامين پهناي باند داخلي

او ادامه داد: انحصار زيرساخت براي تامين پهناي باند داخلي براساس مباحث حقوقي و فني است. اما به اين سمت حرکت مي‌کنيم که يک روزي انحصار اقتصادي در اين حوزه کنار گذاشته شود و صرفا نقش حاکميتي خود را ايفا کند. وي در ادامه درباره مشکلات Servco ها با بيان اينکه اين مشکلات حل مي‌شود و سرمايه‌گذاري FCP ها کافي نبوده است، تصريح کرد: هدف ما در تجميع مجوزها و ارايه دو مجوز FCP و Servco اين بود که مشوق‌هاي لازم براي ادغام شرکت‌ها و سرمايه‌گذاري بيشتر در اين حوزه انجام گيرد و بخش ثابت کشور رشد بيشتري داشته باشد.
برداشت روز اول ما اين بود که بازار کشور بيش از شش اپراتور FCP نياز ندارد. اما چون نمي‌خواستيم مانع رقابت شويم هر 17 شرکت متقاضي اين پروانه، پذيرش شدند. طبيعتا سرمايه‌گذاري همه اين 17 شرکت ظرفيت بازگشت سرمايه را ندارد. همه چيز هم با زور قوانين و مقررات نمي‌شود و خودشان بايد از نظر اقتصادي به اين درک برسند که با هم ادغام شوند.
وي با بيان اينکه کسب و کارهايي که به صورت خرد وجود داشتند در قالب پروانه Servco فعال شدند، گفت: اما فعالان اين حوزه اعلام کرده‌اند که حق امتياز پروانه، محدوديتي براي فعاليتشان ايجاد کرده است و سبب شده فعاليت در اين عرصه برايشان مقرون به صرفه نباشد. اين حرف قابل بررسي است و در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات هم اين موضوع مطرح و قرار شد سازمان تنظيم مقررات ارتباطات گزارش دقيقي دهد که فعاليت Servco ها چيست و چگونه مشکلات آنها را برطرف کنيم.
فعاليت FCP ها موفق بوده و سرمايه‌گذاري خوبي هم کرده‌اند. البته سرمايه‌گذاري به اندازه کافي نبوده و بايد بيش از اين باشد. نمي‌توان به صورت فرمايشي خواستار سرمايه‌گذاري در اين حوزه شد و خودشان از نظر اقتصادي بايد به اين نتيجه برسند که بايد سرمايه‌گذاري بيشتري صورت دهند.

بررسي رفع فيلتر توييتر

او با تاکيد بر اينکه فهرست سايت‌هايي که ترافيک آنها به صورت نيم‌بها محاسبه مي‌شود، بايد شفاف شود و شرکت‌ها به صورت سليقه‌اي در اين حوزه عمل نکنند، درباره بحث رفع فيلتر توييتر، گفت: اين موضوع در مرکز ملي فضاي مجازي در حال بررسي است و نياز به تصميم مشترک هر سه قوه دارد.
او همچنين درباره به کارگيري دهه شصتي ها در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، خاطر نشان کرد: سن مديريتي در وزارت ارتباطات را 10 سال کاهش داده‌ايم و پنج سال ديگر هم اين سن کاهش خواهد يافت. همچنين مدير کل تحول اداري وزارت ارتباطات و دستيار وزير جوانان دهه شصتي هستند و طبق دستورالعملي اعلام کرده‌اند که از ظرفيت جوانان استفاده شود و از با تجربه‌ها نيز بيشتر در حوزه‌هاي مشورتي استفاده مي‌شود.
او درباره آخرين وضعيت تحول دولت الکترونيک نيز اظهار کرد: وزارت ارتباطات اقدامات فني لازم را انجام داده است. اما بحث چرخه و فرآيند اين دولت الکترونيک، در سازمان‌هاي دولتي ايرادهايي دارد. اينکه هر سازمان يک لينک را در پنجره دولت الکترونيک قرار دهد، نمي‌تواند مفهوم دولت الکترونيکي را محقق کند. آن چيزي که بايد انجام شود اين است که زنجيره خدمات در ادارات تعريف شود تا مردم دچار سرگرداني در ادارات نشوند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات همچنين درباره نحوه محاسبه هزينه اينترنت نيز توضيح داد: براي محاسبه هزينه اينترنت دو مدل وجود دارد؛ يکي مدل محاسبه قيمتي و ديگري مدل برگشت سرمايه است که هر دو هم در دنيا رواج دارند. جايي که رقابت وجود داشته باشد، بايد تعرفه‌ها را برداريم. مانند حوزه ارتباطات سيار که مقاومت خوبي هم وجود دارد، اما در حوزه ثابت، ما يک انحصار ذاتي توسط مخابرات داريم که در راستاي اجراي مصوبه 266 رشد اينترنت در اين حوزه 20 درصد و در حوزه سرويس‌هاي فناوري اطلاعات، 60 درصد بوده است. البته هنوز موانعي براي رشد سرويس‌هاي داخلي داريم و سازمان تنظيم مقررات ارتباطات بايد کار بيشتري در اين حوزه انجام دهد.
جهرمي با اشاره به راه‌اندازي نرم‌افزار دولت همراه در آينده‌اي نزديک، اظهار کرد: در اين ابزار تلاش کرده‌ايم تا مردم با دولت الکترونيکي ارتباط برقرار کرده و احتياج‌هاي خود را در اين بستر به صورت الکترونيکي برطرف کنند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به سوالي درباره راه‌اندازي ارز ديجيتال تلگرام، هم گفت: زماني در عرصه تلگرام مسئولان امنيتي به اين نتيجه رسيدند که وجود سرويس صوتي در اين شبکه مي‌تواند مخاطراتي داشته باشد که ما آن را فيلتر کرديم. اگر بانک مرکزي به اين نتيجه برسد فعاليت ارز مجازي تلگرام مخرب باشد، با تمام وجود دستور قانوني را اجرا خواهيم کرد و اغماضي در اين حوزه نمي‌کنيم. بانک مرکزي بايد نظر تخصصي در اين حوزه بدهد و نظرش را به کارگروه تعيين مصاديق مجرمانه يا شوراي عالي امنيت ملي ارجاع دهد و ما هم دستورات آنها را حتما اجرا مي‌کنيم.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/152553/آيا وزير ارتباطات به رئيس جمهور شدن مي انديشد؟
بستن   چاپ