دانش آموختگان فارغ التحصيل فني بدون آزمون به دانشگاه مي روند
دوشنبه 8 بهمن 1397 - 7:28:45 PM
چه خبر - تاسيس هنرستان‌ در کنار دانشگاه

علي زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در مراسم انعقاد تفاهم نامه معاونت آموزش متوسطه با دانشگاه فني و حرفه‌اي با بيان اينکه آمارهاي وزارت کار نشان مي‌دهد سرمايه گذاري در مقاطع پايين‌تر از ديپلم به نحوي که منجر به شغل شود اثربخشتر است گفت: اکنون 75 درصد شاغلين داراي مدرک ديپلم‌اند و تنها 25 درصد داراي مدرک دانشگاهي هستند.
در برنامه ششم، توسعه کمي و کيفي آموزش هاي مهارتي به عنوان يک تکليف قانوني مورد تاکيد قرار گرفته و بر اين اساس بايد 50 درصد دانش آموزان مقطع متوسطه در دو شاخه فني و کاردانش مشغول به تحصيل شوند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه در قوانين توسعه، آموزش‌هاي کيفي نيز مورد توجه قرار گرفته است گفت: در برنامه ششم بندهاي متعددي در اين خصوص وجود دارد. امروز بر اساس قانون برنامه پنجم و ششم توسعه تاکيد شده است که وزارت علوم بايد موضوع کارداني پيوسته را دنبال کند و هنرستانيها طي دوره پنج ساله مدرک کارداني دريافت کرده و وارد کار شوند.
فضاي خوبي در اين زمينه وجود دارد. در شوراي پذيرش دانشجو نيز بحث کارداني پيوسته را براي کنکور 98 پيشنهاد کرديم و زمينه خوبي وجود دارد که دانش آموزان از سال 98 به بعد در يک برنامه 5 ساله تحصيل کنند.
وي با اشاره به تشکيل کارگروه مشترکي با دانشگاه فني و حرفه‌اي گفت: اميد است ظرف يکسالي که فرصت داريم برنامه‌هاي درسي را بازنگري کنيم و با مساعدت دانشگاه اين زمينه را فراهم کنيم. بايد در سطح ستاد و مديران استاني نيز همکاري نزديکي وجود داشته باشد تا کارداني پيوسته را اجرا کنيم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه برنامه درسي، اجراي دوره کارداني پيوسته و اجراي دوره‌هاي تربيت هنرآموز از جمله محورهاي تفاهم نامه با دانشگاه فني و حرفه‌اي هستند گفت: طبق مصوبه شوراي پذيرش دانشجو در کنکور 97 فارغ‌التحصيلان فني مي‌توانند بدون آزمون وارد دانشگاه فني شوند و براي سال 98 هم اينگونه خواهد بود و استمرار مييابد.
ظرفيتهاي خوبي در دانشگاه فني و حرفه‌اي وجود دارد. از جمله اين ظرفيتها، تربيت نيروي انساني در آموزش و پرورش است. امسال 15 هزار رديف استخدامي داريم و اميد است از ظرفيت دانشگاه براي تربيت هنرآموز استفاده کنيم. اين تفاهم نامه را به فال نيک مي‌گيريم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بيان اينکه يکي از بندهاي اين تفاهم نامه تاسيس هنرستان‌هاي همجوار دانشگاه است گفت: اکثر بندهاي اين تفاهم نامه مربوط به دانش آموزان است و فقط يک بند آن به تربيت استادکار و هنرآموز برمي‌گردد. اين همکاري پيوند آموزش‌هاي هنرستاني و دانشگاهي را به دنبال دارد و مي‌تواند الگويي براي ساير بخش ها باشد.
به گفته زرافشان انعقاد اين تفاهم نامه با اجراي مصوبه مجلس در تشکيل شوراي سياست گذاري آموزشهاي مهارتي همزمان شده و قرار است اين شورا زير نظر معاون اول رئيس جمهور تشکيل شود. مصوبات اين شورا لازم الاجراست. اکنون آيين نامه اين شورا تنظيم و براي نظرخواهي به دستگاهها ارسال شده است.
صالحي عمران، رئيس دانشگاه فني و حرفه‌اي نيز در اين مراسم با بيان اينکه دانشگاه فني و حرفه‌اي از بزرگترين دانشگاه‌هاست که بالغ بر 200هزار دانشجو، 1200 کارگاه و 170دانشکده دارد اظهار کرد: توانمندسازي نيروي انساني از ضرورت هاي فعلي کشور است.
توانمندي مهارتي مي‌تواند به توسعه اقتصادي و سياسي و اجتماعي کشور بيانجامد و حتي قشر محروم را با آموزشهاي مهارتي به جامعه برگرداند. کار خود را امتداد کار آموزش و پرورش مي‌دانيم و آموزش عالي پيشرو ارائه آموزش‌هاي مهارتي پيشرفته است.
صالحي عمران با اشاره به اينکه نيازمند برقراري ارتباط عملي با آموزش و پرورش بوديم و بلافاصله تيم‌هاي مشترکي تشکيل داديم و امروز نيز تفاهم نامه اي منعقد مي‌شود گفت: يکي از محورهاي تفاهم نامه تربيت کادر فني و استادکاران است زيرا تربيت مربي و هنرآموز از شروط آموزش‌هاي مهارتي است. البته مولفه هاي بسياري در آموزش‌هاي مهارتي موثرند و بايد روي تک‌تک آنها برنامه ريزي کرد.
رئيس دانشگاه فني و حرفه‌اي اضافه کرد: آماده‌ايم با ساير بخ‌هاي دولتي و خصوصي که به تکنيسين نياز دارند همکاري و اين نياز را مرتفع کنيم. نبايد در اتاق در بسته محتواي درسي را بنويسيم بلکه آنها بايد به سمت ما بيايند. محتواي دروس در دانشگاه فني و حرفه اي منعطف است.


منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/152536/دانش آموختگان فارغ التحصيل فني بدون آزمون به دانشگاه مي روند
بستن   چاپ