مصرف شلغم براي چه افرادي مضر است
جمعه 5 بهمن 1397 - 11:02:19 AM
چه خبر - مضرات زياده روي در مصرف شلغم

شلغم گياهي ريشه اي است که عمدتا در آب و هواي معتدل سراسر جهان رشد مي کند. آن ها متنوع در دسترس هستند که براي مصرف انسان و همچنين دام ها مورد استفاده قرار مي گيرند. عمدتا شلغم سفيد در دسترس است اما شلغم سبز مشهور و مغذي تر است . شلغم منبع بسيار خوبي از مواد غذايي نظير ويتامين ها، مواد معدني، آنتي اکسيدان ها، مواد غذايي و غيره هستند که مزاياي براي سلامتي و زيبايي دارند.

1) آنتي اکسيدان زياد براي ما بد است

خوردن شلغم به طور منظم و متوسط براي کاهش خطر چندين نوع سرطان مثل سرطان روده، سرطان معده، سرطان سينه، سرطان سينه، سرطان ريه و غيره بسيار مفيد است. اين مزيت شلغم عمدتا به خاطر حضور آنتي اکسيدان ها و ترکيبات مربوطه در آن ها است.
اگرچه آنتي اکسيدان ها موجود در شلغم مزايايي دارند، توصيه مي شود که به طور متوسط مصرف شوند. اين به خاطر اين است که خيلي از آنتي اکسيدان ها در سيستم ما مي توانند خطر سرطان مختلف را افزايش دهند. اين عيب به خاطر اين واقعيت است که در مقدار زياد، آنتي اکسيدان ها شروع به هدف قرار دادن نه تنها راديکال هاي آزاد، بلکه حتي سلول هاي سالم دربدن مي کنند.
مطالعه اي که در سال 1996 در ژورنال موسسه سرطان منتشر شد، مشخص شد که سيگاري ها که مقادير بالايي بتا کاروتوئن را طولاني مدت مصرف مي کنند، احتمال بيشتري دارد که سرطان ريه را در مقايسه با آن هايي که مصرف زياد بتا کاراتوئن نداشتند، بگيرند.
بنابراين بهتر است که مصرف آنتي اکسيدان ها را محدود کنيم.

2) شلغم براي بيماران ديابتي خوب نيست

خوردن شلغم همراه با سطح بالا پروتئين بطور منظم و متوسط براي بيماران ديابتي و يا کساني که در معرض خطر ديابت قرار دارند بسيار مفيد است. اين فايده شلغم عمدتا به خاطر مقدار گليسميک کم آن است، که 1 است. اگرچه شاخص گليسميک 62 است که به عنوان گليسميک متوسط در نظر گرفته مي شود، جفت کردن آن ها با پروتئين مي تواند خاصيت گليسميک را کاهش دهد.
شاخص گليسميک معياري است که ميزان جذب شکر در سيستم را تعيين مي کند. موارد غذايي با شاخص گليسميک پايين قند را با سرعت کند در خون حل مي کند که از افزايش ناگهاني در سطح قند خون جلوگيري مي کند و در نتيجه به کنترل ديابت کمک مي کند.
خوردن بيش از حد شلغم مي تواند وضعيت بيمار ديابتي را بدتر کند. اين به اين دليل است که ممکن است ميزان جذب شکر در سيستم افزايش يابد.
علاوه بر اين، اگر بيمار مبتلا به ديابت هستيد و هم اکنون دارو مصرف مي کنيد، بهتر است که مصرف شلغم را کنترل کنيد. علت اين امر اين است که ميزان بالاي شلغم مي تواند با دارو تداخل داشته باشد.

3) شلغم ممکن است ريسک فشار خون را افزايش دهد

فشار خون بالا بيماري است که بر ميليونها نفر در سراسر دنيا تاثير مي گذارد و همچنين علت اصلي بيماري هاي قلبي - عروقي مانند حمله قلبي، سکته قلبي، ضربان قلب نامنظم است.
اگرچه پتاسيم موجود در شلغم مزايايي دارد اما بهتر است آن ها را به طور متوسط بخوريد. اين امر به اين دليل است که سطح بالايي از پتاسيم در سيستم بد مي تواند فشار خون را به طورخطرناکي کاهش دهد و ممکن است ريسک فشار خون را افزايش دهد. شرايطي است که فشار خون در آن به سطح بسيار پايين افت مي کند. برخي علايم فشار خون خستگي، تهوع، پوست مرطوب، افسردگي،تاري ديد و غيره هستند.
علاوه بر اين، اگر در حال حاضر براي کنترل فشار خون بالا دارو مصرف مي کنيد، پس از آن مصرف شلغم مي تواند وضعيت را بدتر کند چون ممکن است با دارو تداخل پيدا کند.

4) فيبر بالاي شلغم براي شکم بد است

اگرچه فيبرها مزاياي زيادي براي سلامتي دارند اما توصيه مي شود در طولاني مدت از خوردن بيش از حد شلغم اجتناب کنيد. اين امر به اين دليل است که مصرف بيش از حد فيبر رژيمي مي تواند موجب افزايش مشکلات هاضمه مثل ، گاز روده، انسداد روده اي، اسهال و غيره شود.

5) شلغم براي مادران باردار خوب نيست

شلغم

بارداري مرحله مهم در زندگي هر زن است و در اين زمان براي هر زني مهم است مراقب خودش باشد. اين به اين دليل است که الگوي تغذيه او نه تنها سلامتي او را تعيين مي کند بلکه سلامت و رشد جنين در رحم را نيز تعيين مي کند. منبع خوبي از بسياري از مواد مغذي مثل ويتامين ها، مواد معدني، آنتي اکسيدان ها و غيره هستند و مزاياي زيادي دارد.
با اين حال، وقتي نوبت به بارداري مي رسد، بهتر است قبل از هر چيزي در رژيم غذايي خود با پزشک مشورت کنيد. ديده شده که شلغم در طول دوران بارداري خوب است، تا زماني که زياد آن را نخوريد. با اين حال، اگر به سبزيجات مانند ، ، کلم وگل کلم حساسيت داريد، احتمالا نسبت به شلغم هم حساسيت داريد.
مادران شيرده نيز بايد اطمينان حاصل کنند که بيش از حد شلغم نخورند چون ممکن است موجب مشکلات هاضمه در نوزادان شود.

6)برخي افراد ممکن است به شلغم آلرژي داشته باشند

اگرچه شلغم منبع خوبي از مواد غذايي مختلف مثل ويتامين ها، مواد معدني، آنتي اکسيدان ها، و غيره هستند و مزاياي براي سلامتي دارد. مشخص شده است که برخي افراد ممکن است نسبت به شلغم آلرژي داشته باشند و ممکن است علائمي چون آبريزش بيني، آبريزش چشم ، تورم لب ها، آسم ، ورم لب ها،سرفه داشته باشند .
احتياط براي کساني که بهتر است شلغم نخورند
شلغم ضدتب، ضدسرماخوردگي، ضدگلودرد، مدر و از بين برنده ميکروب هاي بدن است اما مصرف آن براي افرادي که از ناراحتي هاي گوارشي به ويژه نفخ رنج مي برند، توصيه نمي شود.

بيشتر بدانيد : اين که مي‌گويند شلغم براي سرماخوردگي مفيد است تا چه ميزان صحت دارد؟

بيشتر بدانيد : فوايد شلغم در تقويت قواي جنسي + طرز تهيه ترشي شلغم

بيشتر بدانيد : شلغم پخته را با پوست بخوريم و يا بدون پوست؟


منبع :behdasht.news

http://www.CheKhabar.ir/News/151388/مصرف شلغم براي چه افرادي مضر است
بستن   چاپ