مبتلايان به آلرژي چه غذاهايي بخورند و چه غذاهايي نخورند؟
پنجشنبه 4 بهمن 1397 - 3:59:18 PM
چه خبر - غذاهاي مفيد و مضر براي مبتلايان به آلرژي

عوامل آلرژي زا بسيار متنوعند. دربرخي مناطق گرده افشاني گياهان در اوايل بهار صورت مي گيرد، بنابراين در اين مناطق، آلرژي فصلي نيز در همان زمان آغاز مي شود. ممکن است در برخي مناطق به دليل آب و هواي منطقه و نوع گياهان محيط، در پاييز علايم آلرژي بروز کند. آلرژي فصلي اغلب با آبريزش بيني و چشم، تنگي نفس، عطسه، سرفه، قرمزي چشم ها، خارش، کهير و علايم ديگر همراه است.
آلرژي در واقع عکس العمل شديد سيستم ايمني، هنگام ورود يک ماده خارجي به بدن است. ورود مواد آلرژن به بدن موجب افزايش ترشح هيستامين مي شود. هيستامين ماده ترشحي درون ريزي است که با تحريک اعصاب، پيام را در سراسر بدن منتشر کرده و موجب تحريک و برانگيختگي سيستم ايمني مي شود.
تنها راه درمان آلرژي دوري از ماده آلرژي زاست. درمان هاي دارويي تنها علايم آلرژي را کنترل کرده و درمان قطعي به شمار نمي روند.
در ادامه اين مطلب به ارتباط آلرژي هاي فصلي با غذا مي پردازيم. خوب است بدانيد که بسياري از غذاها ممکن است فقط تشديد کننده آلرژي باشند نه ايجاد کننده آن، يا اينکه برعکس برخي مواد غذايي باعث کاهش علايم آلرژي فصلي شوند نه درمان آن.

غذاهايي که آلرژي را تشديد مي کنند

افراد مبتلا به آلرژي گرده گل ها و گياهان ممکن است با مصرف ميوه و سبزي تازه، دچار خارش و تورم در ناحيه لب ها، زبان، گلو و سقف دهان شوند. شدت علايم در افراد مختلف متغير است و معمولاً خطرناک نيست، اما ممکن است به ندرت واکنش هاي آنافيلاکسي (علايم شديد آلرژي که مي تواند منجر به مرگ گردد) را باعث شود. معمولاً ميوه ها و سبزيجات پخته توسط اين افراد بهتر تحمل مي شوند.
از جمله ميوه و سبزي هايي که ممکن است آلرژي فصلي را در اين افراد تشديد کنند و باعث خارش و تورم دهاني شوند عبارتند از سيب، هويج، کرفس، گوجه فرنگي، فندق، خربزه، موز، گيلاس، زردآلو و هلو. عدم مصرف يا مصرف کمتر اين مواد شرايط بيمار را بهبود مي بخشد.

غذاهاي ضد آلرژي

مصرف برخي از مواد غذايي باعث تقويت و بهبود عملکرد سيستم ايمني در مقابل آلرژي فصلي مي شود.

غذاهاي پر فيبر و ماست بخوريد

طبق يافته هاي محققان دانشگاه ميشيگان حفظ تعادل ميکروبي روده افراد را در مقابل آلرژي فصلي و آسم محفاظت مي کند. براي حفظ تعادل ميکروبي دستگاه گوارش از غذاهاي غني از فيبر نظير ميوه ها، سبزيجات، غلات سبوس دار و مغزها استفاده کنيد. ماست يکي ديگر از مواد غذايي مفيد بر عليه آلرژي است.
مطالعه بر روي 120 فرد بزرگسال توسط محققان دانشگاه کاليفرنيا نشان داد که مصرف 180 گرم ماست در روز، تعداد روزهايي که افراد دچار تب يونجه مي شدند را کاهش داد، همچنين اين افراد علايم آلرژيک کمتري را تجربه کردند.

چاي سبز بنوشيد

طبق يافته هاي محققان ژاپني، چاي سبز به دليل داشتن متيلات اپي گالوکاتچين گالات (EGCG) مي تواند خواص ضد آلرژيک داشته باشد، لذا مصرف روزانه آن توسط محققان توصيه شده است.

بيشتر بدانيد : خواص درماني چاي سبز

بيشتر بدانيد : چاي سبز براي چه افرادي مضر است ؟

اسيدهاي چرب اُمگا-3 مصرف کنيد

مطالعات نشان داده است که مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 مي تواند بدن را عليه توليد بالاي برخي آنتي بادي هايي که آلرژي را تشديد مي کنند، محافظت نمايد. علاوه بر اين، امگا-3 خواص ضد التهابي نيز دارد که شدت علائم آلرژيک را کاهش مي دهد. ماهي به خصوص انواع چرب آن، منبع غني اسيدهاي چرب امگا-3 است. علاوه بر ماهي هاي چرب، گردو و تخم کتان هم از منابع خوب، امگا 3 هستند.

بيشتر بدانيد : همه چيز درباره مصرف امگا 3 و تاثير آن بر سلامت بدن

بيشتر بدانيد : درمان طبيعي آلرژي بهاري و تابستان با 15 خوراکي

بيشتر بدانيد : آلرژي يا حساسيت چيست؟

بيشتر بدانيد : حساسيت فصلي باعث درد مفاصل و کمر درد مي شود؟


منبع: سيمرغ

http://www.CheKhabar.ir/News/151375/مبتلايان به آلرژي چه غذاهايي بخورند و چه غذاهايي نخورند؟
بستن   چاپ