دروغ هاي شاخدار عليه يک بانک
شنبه 22 دي 1397 - 11:36:16 AM
چه خبر - دروغ هاي شاخدار عليه يک بانک

محمدرضا سبزعليپور رئيس مرکز تجارت جهاني ايران در واکنش به شايعات منتشر شده در خصوص بانک آينده شديداً واکنش نشان داد و گفت: فعاليت بانکداري در ايران از سابقه‌اي نزديک به يک قرن برخوردار است، بعبارتي بهتر زمانيکه صنعت بانکداري در کشورمان آغاز بکار کرد نه تنها فعاليت بانکداري برخي از کشورهاي پيشرفته و قدرتمند فعلي جهان آغاز نشده بود بلکه بانک در آن کشورها هنوز متولد و يا در عرصه جهاني مطرح نگرديده بود.

وي افزود: انتظارمان بر اين بوده تا کشوري همانند ايران آنهم با سابقه‌اي نزديک به يک قرن بانکداري، بايد اکنون يکي از پرچمداران صنعت بانکداري و الگوئي مناسب و قابل استناد براي ساير کشورهاي جهان باشد اما متأسفانه مشاهده ميکنيم که بانکداري ايراني آنچنان پيشرفت و رتبه قابل قبولي را در بين ساير کشورهاي جهان کسب نکرده و از نظر کمي و کيفي از کشورهاي کم سابقه در امر بانکداري هم عقب ‌مانده است. صنعت بانکداري در عرصه بين‌الملل داراي چارچوب خاصي ميباشد و از اولويتهاي اين صنعت ارتقاء سطح کيفيت خدمات و همچنين افزايش کميت نقدينگي و از همه مهمتر تکريم ارباب و رجوع و رضايت مشتري ميباشد که اين سه مورد جز اهداف مهم و اوليۀ هر بانکي در جوامع پيشرفته تلقي ميگردد.

عليپور اظهار داشت: صنعت بانکداري در ايران به دو دورۀ قبل و بعد از انقلاب اسلامي تقسيم ميشود لکن صحبت از نحوه عملکرد بانکداري در رژيم گذشته حداقل به 40 سال پيش باز ميگردد که خارج از موضوع فعلي ما ميباشد اما مقطع زماني دوم بانکداري به اواخر دهۀ 50 و اوايل سالهاي 60 يعني پس از پيروز انقلاب اسلامي باز ميگردد که بعد از تغيير و تحولات سياسي و بنيادين پس از انقلاب، نوع و نحوه عملکرد، تعداد، اسامي و نام صاحبان و سهامداران بانکهاي ايراني دستخوش تغييرات عمده گرديد که در اين راستا تعدادي از بانکهاي خصوصي و دولتي نيز در هم ادغام شدند.

وي معتقد است: حاصل اين تحولات، ظهور و تولد تعدادي بانک دولتي شد که از آن تاريخ به بعد صنعت بانکداري ايران در انحصار دولت درآمد و بانکداري خصوصي به ورطه فراموشي سپرده شد. لذا جمعيت کم کشور، تحولات اقتصادي بعد از انقلاب، حجم محدود فعاليتهاي اقتصادي، وجود جنگ تحميلي موجب شده بود تا بانکها مشغول فعاليتهاي محدودي در عرصه داخلي باشند و با توجه به وضعيت بحراني کشور هيچکس توقع زيادي از پرسنل و مديريت بانکها نداشت.

اين صاحب نظر اقتصادي با اشاره به آغاز دوران سازندگي پس از پايان جنگ تحميلي اشاره کرد و تصريح نمود: زمانيکه جنگ تحميلي هشت ساله به پايان رسيد رفته رفته وضعيت اقتصادي کشور متحول و در آستانۀ رشد کمي و کيفي قرار گرفت و در همين راستا عمليات بانکي نيز با توجه به آغاز فعاليتهاي اقتصاديِ کشور، از جهش خاصي در عرصه جهاني برخوردار و از يک باجه آب و برق و دريافت و پرداخت پول و واريز حقوق به يک مجموعه بزرگ و منسجم پولي و اعتباري وسيع آنهم با عمليات داخلي و خارجي مبدل گرديد.

سبزعليپور گفت: اما عليرغم انتظار در رشد کيفي خدمات و ارتقاء سطح مشتري مداري، برعکس سياست بانکهاي کشور بر اين شد تا تمام هم و غم خود را در جهت جذب نقدينگي مردم و بازگشايي شعبات متعدد صرف نمايند و اين نوع بانکداري ايراني، آنقدر پيشرفت کرد تا تمامي بانکهاي داخلي در اين شيوه (تاسيس شعبات ريز و درشت و جذب نقدينگي مردم به هر قيمت) به رقابت با هم برخاستند و پس از مجاز شدن تبليغات تلويزيوني، پخش انواع و اقسام تيزرهاي تبليغاتي بانکها با صرف بودجه ‌هاي ميلياردي در جهت جذب نقدينگي مردم آغاز گرديد اما متأسفانه خبري از تکريم ارباب و رجوع و اصول مشتري مداري و رضايت مشتريان در بين نبود.

وي در ادامه اظهار داشت: بمرور زمان ارائه تسهيلات سخت ‌تر، سود تسهيلات بالاتر و نرخ بهره سپرده‌ هاي مردم ثابت‌ تر ميشد و همين امر سودآوري بيش از پيش بانکها را بدنبال داشت اما رفته رفته تحولات جديدي در صنعت بانکداري کشور بوقوع پيوست و آنهم تولد بانکها و مؤسسات پولي و اعتباري خصوصي در برابر بانکداري دولتي بود که با هدف افزايش و ارتقاء سطح کيفي خدمات و احترام به مشتري راه‌اندازي و وارد عرصه فعاليت پولي کشور شدند.

عليپور خاطرنشان کرد: تاسيس و راه‌اندازي بانکهاي خصوصي و ارائه خدمات مطلوب در ابتداي کار شور و شوق و رضايت مردم را بدنبال داشت لذا به همين خاطر مردم بخش اعظمي از نقدينگي خود را وارد سيستم بانکهاي خصوصي کرده و همين امر باعث شد تا رفته رفته بانکهاي خصوصي نيز همانند بانکهاي دولتي چاق و چاق تر از گذشته شوند. ظهور بانکهاي خصوصي موجب تشديد رقابت بين بانکهاي دولتي و خصوصي شد تا با ارائۀ خدمات مطلوب و ارتقاء سطح مشتري مداري، مشتريان و سپرده گذاران بيشتري را جذب بانک خود کنند، پس از همين رو تولد و بلوغ بانکهاي خصوصي موجب رشد کمي و کيفي صنعت بانکداري در ايران شد و رضايت مشتريان را بيش از پيش در پي داشت.

در اين راستا بانکهايي همچون سامان، اقتصاد نوين، پاسارگاد، پارسيان، کارآفرين، سرمايه، سينا، شهر، دي، انصار، آينده، گردشگري، خاورميانه و.... تعداد ديگري از بانکهاي خصوصي يکي پس از ديگري تأسيس و فعاليت بانکداري خود را با صدها هزار سهامدار، دهها ميليون مشتري و هزاران هزار شعبه و در سطح ايران و بعضاً در کشورهاي ديگر آغاز نمودند.

وي تصريح کرد: جداي از اينکه ما به اوضاع اقتصادي کشور و عملکرد سيستم بانکي ايران انتقاد داريم و بعضاً در جهت اصلاح امور، نقد خود را دلسوزانه به سمع و نظر مردم شريف و مسئولين کشوري ميرسانيم اما گهگاه شاهد اين واقعيت هستيم که معاندين و مخالفين نظام اسلامي علي الخصوص خارج نشينان به هر حربه اي متوسل ميشوند تا با نگران کردن ملت و بي اعتماد نمودن مردم نسبت به وضعيت موجود و حاکميت، اوضاع کشور را مغشوش و ايران را متشنج کنند که البته تا به امروز به مقصود خود بطور کامل دست نيافته اند. در اين ارتباط معاندين نظام بخش اقتصاد را هدف گرفته و بيشترين حملۀ خود را متوجه اوضاع اقتصادي ايران و معيشت مردم نموده اند.

اين اقتصاددان به موضوع جديدي پرداخت و گفت: چند روزي است که يکي از رسانه هاي معاند خارج نشين، صنعت بانکداري ايران را هدف گرفته و اخبار نادرست و مغرضانه اي را در خصوص يکي از بانکهاي خصوصي کشور منتشر نموده تا با نگران کردن و مشوش نمودن سهامداران و سپرده گذاران اين بانک خصوصي، اوضاع اقتصادي کشور را بيش از پيش ملتهب و متشنج تر کنند که با نگاهي اجمالي به گزارش منتشره، دقيقاً در مي يابيم که اطلاعات انتشار يافته عاري از حقيقت و کاملاً مغرضانه تهيه شده است.!!

بانکي که مورد هجمه قرار گرفته "بانک آينده" ميباشد که اين بانک تا دو سه روز پيش بخوبي در حال فعاليت و ارائه خدمات مطلوب بانکي به مشتريان خود بود اما با انتشار اين گزارش کذب، متأسفانه جمعي از سپرده گذاراني که غالباً به قوانين بانکداري آشنايي ندارد نگران شده و به شعبات بانک آينده مراجعه نموده اند و نکته تعجب برانگيز ديگر اين است که جمعي از مردم خودمان هم سهواً و يا عمداً آتش بيار معرکه شده و با باز نشر اخبار کذب معاندين، بر نگراني و استرس سپرده گذاران بانک آينده افزوده اند.!!

جهت رفع ابهام و شفاف شدن ذهن مردم شريف و سپرده گذاران محترم بانک آينده، مجبورم تا اطلاعات مختصري در خصوص اين بانک ارائه دهم تا جهت آرامش مردم و رفع نگراني و استرس سپرده گذاران مفيد به فايده باشد.

عليپور تشريح کرد: بانک آينده در سال سال 1391در پي ادغام بانک تات، مؤسسه مالي و اعتباري صالحين و مؤسسه مالي و اعتباري آتي تأسيس شد. بانک آينده با هزاران سهامدار، ميليونها مشتري و سپرده گذار و صدها شعبۀ بزرگ در سراسر ايران فعاليت بانکداري خود را آغاز کرد و تا به امروز خدمات پولي و بانکي مطلوبي را مشتريانش ارائه ميدهد.

بخشي از دروغ هاي شاخداري که در گزارش آن سايت معاند منتشر شده به شرح زير ميباشد:

* اولاً سهامدار عمده بانک آينده (علي انصاري) از کشور متواري شده است!!

* ثانياً وي مبلغ 140 هزار ميليارد تومان اختلاس و اين مبلغ را به خارج منتقل کرده است!!

* ثالثاً انصاري پولهاي بانک آينده را اختلاس کرده است!!

و اطلاعات نادرستي از اين دست منتشر شده است که براي روشن شدن موضوع بايد توضيحات مختصري را در خصوص هر يک از آنها ارائه دهم تا صحت با عدم صحت اطلاعات منتشره بخوبي مشخص شود.

* در ارتباط با خبر متواري شدن علي انصاري بايد عرض کنم که نامبرده نه تنها از ايران خارج نشده بلکه کمافي السابق در محل کار خود مستقر ميباشد.

* اختلاس عدد 140 هزار ميليارد تومان خنده دار و غير واقعي ميباشد زيرا کسانيکه اين اعداد را اعلام کرده اند قطعاً نميدانند که اين عدد اصلاً چندتا صفر دارد!! براي درک بهتر موضوع و حجم اين مقدار پول بايد عرض کنم که کل حجم نقدينگي ايران مبلغي حدود 1700 هزار ميليارد تومان ميباشد و عدد 140 هزار ميليارد تومان يعني چيزي نزديک به10% حجم نقدينگي ايران ميباشد.

آيا يک شخص آنهم در کشور 80 ميليوني ايران ميتواند 10% نقدينگي کل کشور را اختلاس و از ايران خارج کرده باشد؟ اصلي و ابدا چنين عدد و رقمي صحيح نمي باشد.

* اينکه 140 هزار ميليارد تومان مدعي شده پولهاي مردم و سپرده هاي بانک آينده بوده، بايد گفت که مگر کل سرمايه بانک چقدر است و جمع سپرده گذاري مردم در اين بانک چه مقدار ميباشد؟ تا آنجايي که اينجانب اطلاع دارم، سرمايه ثبتي بانک آينده حدود800 ميليارد تومان ميباشد و کل سپرده هاي مردم در اين بانک عددي معادل چند هزار ميليار تومان است.

* پس اولاً مبلغ 140 هزار ميليارد تومان چندين برابر کل سپرده هاي مردم در بانک آينده است فلذا طرح چنين عدد و رقمي از پايه و اساس نادرست ميباشد. ثانياً نه تنها بانک آينده بلکه تمامي بانکهاي کشور، هرگز پولهاي بانک را پيش خود نگه نميدارند و تمامي پولهاي بانک را نزد بانک مرکزي سپرده گذاري ميکنند و چنانچه مسئولين بانک مرکزي متوجه شوند که هر يک از بانکهاي کشور ارقام کلاني از سپرده هايش را از بانک مرکزي خارج ميکنند، سريعاً واکنش نشان داده و جلوي اين کار را ميگيرند، پس دسترسي به نقدينگي و سپردهاي مردم نزد بانکها چندان هم ساده و مجاز نيست.

* ضمناً بانک آينده قريب به 17 هزار سهامدار دارد که شخص "علي انصاري" هم يکي از همين سهامداران ميباشد البته با اين تفاوت که وي سهامدار کلاني است و سهم بيشتري در اختيار دارد. اما قرار نيست که هر کس سهامدار خرد يا کلان بانکي باشد به سپرده هاي مردم و پولهاي بانک دسترسي داشته باشد. در ضمن اگر شخص علي انصاري کل سهام خود را از بانک آينده خارج کند باز هم آب از آب تکان نميخورد و سرمايه اين شخص در برابر کل پولهاي بانک اصلاً به چشم نمي آيد. پس ملاحظه ميفرمائيد که اعداد و ارقام و اطلاعات ارائه در گزارش آن سايت معاند چقدر بي پايه و اساس ميباشد.

سبزعليپور در ادامه تأکيد کرد: مردم شريف ايران هيچگاه پولهاي خود را به اعتبار نام بانکهاي دولتي و خصوصي در آن بانکها سپرده گذاري نميکنند بلکه مردم به اعتبار مجوزي که بانک مرکزي به نمايندگي از طرف دولت به اين بانکها داده اطمينان ميکنند و با خيال راحت پولهايشان را در بانکها به امانت ميگذارند. در اصل دولت با مجوزي که به بانکها داده، پشت چک بانکهاي دولتي و خصوصي را دو امضا زده و دو قبضه کرده است و با ارائه مجوز خود به بانکها، در پسِ پرده بنوعي مسئوليت بانکهاي کشور را پذيرفته و عملکرد بانکها را نظارت ميکند، زيرا چنانچه بانکي در ايران چه دولتي و چه خصوصي دچار بحران و يا ورشکست شود، دولت موظف ميباشد تا مبلغ سپرده گذاران را تمام و کمال باز پرداخت نمايد. پس نه تنها دولت مسئوليت بانک آينده را برعهده دارد بلکه دولت مسئول تمامي بانکهاي مجوزدار دولتي و خصوصي ميباشد، و هيچ فرقي بين بانکهاي ملي و سپه با آينده و پاسارگاد و اقتصاد نوين و غيره وجود ندارد پس مردم اصلاً به شايعات توجه نکنند و هرگز نگران آينده و سپرده هاي خود نزد بانکهاي کشور نباشند.

وي گفت: ضمناً در اينجا ضروري ميدانم تا توضيح کوتاهي هم درخصوص صندوق ضمانت سپرده هاي بانکي ارائه نمايم. بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران در سال 92 و در راستاي طراحي و ايجاد نظام ضمانت سپرده ‌ها در ايران و همچنين در اجراي بند (د) ماده (95) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه، ((اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها)) را با بهره‌ گيري از تجارب ساير کشورها و استانداردهاي ارائه شده تدوين و راه اندازي نمود. البته شايان ذکر است که اينگونه صندوقها در غالب کشورهاي پيشرفته جهان از دير باز فعال بوده و سپرده هاي مردم نزد بانکهاي عضو خود را ضمانت ميکنند ودر ايران نيز تا چهار پنج سال پيش، خلاء نبود اين صندوق را بيمه ها پر ميکردند و سپرده هاي مردم از جانب برخي از بانکها نزد شرکتهاي بيمه کشور بيمه ميشد.

هرچند که وجود صندوق ضمانت سپرده ها امري واجب و ضروري ميباشد و تأسيس آن قدمي درست و قابل تقدير بوده و جاي دارد تا در همين جا از جناب آقاي توحيدي مقدم (که بنوعي يکي از پيران و پيشکسوتان صنعت بانکداري ايران بحساب مي آيد) قدرداني نمايم که براي تأسيس و راه اندازي اين صندوق زحمات زياد و غيرقابل وصفي کشيدند. درکل صندوق ضمانت سپرده ها بنوعي نماينده سپرده گذاران در بانک ها و تأمين کننده منافع آنهاست چرا که بيش از 90 درصد از منابع بانکها و مؤسسات اعتباري مجاز از محل مبالغ سپرده گذاران تشکيل شده و آنها حق دارند در خصوص سپرده هاي خود اطمينان پيدا کنند. اما پس از گذشت حدود 5 سال و قريب به40 بانک و مؤسسه مالي اعتباري خصوصي و دولتي عضو، صندوق فوق الذکر هنوز در ابتداي راه ميباشد و مشکلات بسياري پيش روي خود دارد و مهمترين مشکل صندوق، عدم پرداخت بموقع حق عضويت و درصد سپرده ها از جانب بانکهاي عضو ميباشد که اميدوارم مشکلات اين صندوق هم بزودي مرتفع شود تا ديگر هيچ سپرده گذاري نگران ورشکستگي بانکها و نابودي سرمايه اش نباشد.

رئيس مرکز تجارت جهاني ايران در پايان اظهاراتش به دو مورد ديگر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه بانک آينده داراي مديرعاملي باتجربه، متخصص، کاربلد، بدون حاشيه و باشخصيت ميباشد که وجود ايشان در رأس اين بانک به فعاليت قوي و مطلوب، همچنين اخلاق مدار و گسترده در اين بانک کمک ميکند و قطعاً وجود شخصي همچون "آقاي رسول اف" در رأس هر بانکي موجب ميشود تا سايۀ بحران و ورشکستگي از سر آن بانک دور شود. اما انتقادي که به مسئولين بانک آينده وارد ميباشد اين است که اين بانک سود بالايي به سپرده هاي مردم پرداخت ميکند و همين امر موجب شده تا برخي از مسئولين بانکهاي کشور از اين عملکرد مسئولين بانک آينده مکدر و تنشي بين بانکهاي کشور و بانک آينده بوجود آيد که همين تنشها بعضاً ميتواند سر منشاء برخي مشکلات براي بانک آينده باشد.!! پس به قول قديمي ها که گفته اند صد دوست کم است و يک دشمن زياد، از مسئولين "بانک آينده" توقع داريم تا با تدبير و درايت خود نسبت به رفع تنشِ پيش آمده با ساير بانکها اقدام نمايند تا با همکاري و کمک مسئولين ساير بانکها نيز مشکلات پيش آمده طي چند روز گذشته براي بانک آينده هم سريعاً مرتفع و آرامش به خانوادۀ سهامداران، سپرده گذاران، مسئولين و کارکنان بانک آينده باز گردد.

منبع: tasnimnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/149887/دروغ هاي شاخدار عليه يک بانک
بستن   چاپ