ترفندهاي درست کردن يک کباب کوبيده اصيل را بدانيد!!
25 دي 1394 - 11:03:20 ق.ظ
نکاتي براي درست کردن يک کباب کوبيده تمام عيار ايراني

کباب کوبيده يکي از غذاهاي سنتي ايراني هاست که 4 نوع اصلي دارد؛ کباب کوبيده ساده، کباب کوبيده لقمه اي، کباب نگيني (که روي گوشت به سيخ کشيده شده، تکه هاي کوچک جوجه کباب گذاشته مي شود) و کباب کوبيده زعفراني.

براي آماده سازي و طبخ کباب کوبيده ساده بايد 9 نکته را رعايت کرد

_ مهم ترين نکته هنگام تهيه کباب کوبيده، آب پياز است که حتما بايد کاملا گرفته و فقط پياز رنده شده به گوشت اضافه شود.

_ براي گرفتن آب پياز مي توانيد پياز رنده شده را در تنظيفي تميز بريزيد و آب آن را بگيريد. به طوري که حتي قطره اي آب باقي نماند. يادتان باشد که زياده روي در مصرف پياز باعث وارفتن کباب و ايجاد بوي بد در غذا مي شود.

_ گوشت مورد استفاده در کباب کوبيده بهتر است از دو بخش چرب و خشک تشکيل شود، يعني گوشت نسبت چربي بيشتر يا کمتري داشته باشد. بهترين قسمت ها مغز ران و شکمبه هستند که توصيه مي شود مخلوط و با هم چرخ شوند.

_ هرگز براي تهيه کباب کوبيده از آرد، نان خشک يا جوش شيرين استفاده نکنيد، زيرا اگر تمام نکته ها را در تهيه مايه گوشت به کار ببريد، ديگر استفاده از مواد ياد شده، آن هم براي راحت تر به سيخ کشيدن کباب، لزومي ندارد.

_ استفاده از زردچوبه در تهيه اين غذا خطاي بزرگي است. فراموش نکنيد که ادويه هاي مناسب کباب کوبيده، زعفران، نمک و مقدار کمي فلفل سياه هستند. البته زعفران را در کباب کوبيده زعفراني استفاده مي کنند و لزومي ندارد که در کباب کوبيده ساده ريخته شود.

_ بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در يخچال بماند تا در اصطلاح آشپزي «بيات» شود. اين کار باعث مي شود گوشت به سيخ کشيده شده نريزد.

_ بعد از به سيخ کشيدن کباب ها، سيخ ها را هم مدتي در يخچال قرار دهيد و بعد آنها را براي طبخ روي آتش بگذاريد تا از ريختن گوشت روي آتش جلوگيري شود.

_ فاصله سيخ ها از آتش نبايد کم باشد زيرا باعث مي شود کباب ها بسوزند. اين فاصله زياد هم نبايد باشد تا کباب ها نپخته باقي نمانند. تند تند چرخاندن سيخ ها هم باعث مي شود مغز کباب ها نپخته بماند پس به آرامي آنها را روي آتش بگردانيد.

_ صرف نظر از ارزش غذايي، کباب کوبيده است که توصيه مي شود با نمک کم تهيه شود.

اگر چربي خون داريد و کباب دوست داريد

چربي هاي مرئي گوشت را تا جايي که مي توانيد بگيريد. البته اين موضوع باعث خشک شدن کباب کوبيده خواهد شد. در ضمن از افزودن کره به اين غذا خودداري کنيد زيرا با اين کار مقدار کالري دريافتي تان چند برابر خواهد شد. به جاي خوردن حجم زيادي برنج با کباب، آن را با بشقابي از سالاد سبزي هاي تازه ميل کنيد تا انرژي مازاد دريافتي، اضافه وزن و افزايش چربي خون را براي شما در پي نداشته باشد.

اگر کم خوني داريد

گوشت قرمز از منابع عالي آهن است بنابراين خوردن يک سيخ کباب کوبيده مي تواند مقادير قابل ملاحظه اي آهن را به بدنتان برساند، البته اگر اين غذا را با آبليموي تازه يا يک ليوان آب پرتقال بخوريد. فراموش نکنيد که خوردن کباب با ماست يا دوغ، به دليل کلسيمي که در اين مواد غذايي وجود دارد، باعث کاهش جذب آهن مي شود پس به جاي يک کاسه ماست موسير، کباب تان را با يک بشقاب سالاد بخوريد.

اگر يبوست داريد

بهتر است کباب را با سبزي هاي کباب شده اي مانند گوجه فرنگي، قارچ و فلفل سبز يا دلمه اي همراه کنيد تا فيبر دريافتي تان افزايش و عملکرد دستگاه گوارش تان بهبود يابد. البته افزودن کمي روغن زيتون به غذا نيز موثر خواهد بود و چه بهتر که نوشيدني همراه کباب، يک ليوان آب باشد.



منبع : salamatnews.com

http://www.CheKhabar.ir/News/14988/ترفندهاي درست کردن يک کباب کوبيده اصيل را بدانيد!!
بستن   چاپ