مراقب سم خطرناک سيب زميني سبز رنگ باشيد
چهارشنبه 19 دي 1397 - 3:48:38 PM
چه خبر - سيب زميني سبز رنگ را دور بريزيد

بافت سبز رنگ زير‌پوست سيب‌زميني مهم‌ترين محل تجمع سولانين بوده و لذا بايد قبل از مصرف سيب‌زميني پوست آن به ضخامت دوتا سه ميلي‌متر برداشته شود. حتي پوست‌گيري سيب‌زميني موجب استرس گياه و توليد سولانين در بافت گوشتي مي‌شود؛ بنابراين سيب‌زميني پوست کني شده، بايد بلافاصله طبخ شود و نگهداري طولاني آن خطرناک است. در مورد مصرف سيب‌زميني زغالي همراه پوست بايد احتياط کرد. تجمع سولانين در غده‌هاي کوچک نارس در سيب‌زميني محتمل است و بنابراين بايد اطراف غده‌ها و جوانه‌ها به ضخامت چند سانتي‌متر برداشته شود.
طعم تلخ سيب‌زميني بويژه در سيب‌زميني آب پز نمايانگر وجود سولانين در بافت سيب‌زميني است. آب‌پز کردن تاثيري روي سم ندارد، اما سرخ کردن سيب‌زميني ميزان سم را کاهش مي‌دهد. قرارگيري در معرض نور يا گرماي محيط، موجب توليد سولانين در بافت گوشتي سيب‌زميني مي‌شود.

سيب زميني,سيب زميني سبز

بنابراين سيب‌زميني بايد خارج از تابش مستقيم نور و در محل خنک با دماي کمتر از 15درجه سانتي‌گراد نگهداري شود. از طرفي، سرماي شديد و دماي کمتر از 5 درجه سانتي‌گراد نيز موجب توليد سم مي‌شود؛ بنابراين سيب‌زميني را نبايد در بالکن يا تراس منزل نگهداري کرد و بهتر است در محلي خنک و تاريک در آشپزخانه قرار گيرد. آسيب فيزيکي و ضرب‌ديدگي سيب‌زميني نيز در توليد سم موثر است. سم سولانين و سم ديگري به‌نام توماتين در گوجه‌فرنگي سبز و نارس وجود دارد. بنابراين بافت سبزرنگ گوجه نبايد مصرف شود و بايد محل اتصال گل به بافت اصلي بخوبي جدا شود. همچنين استفاده از گوجه فرنگي داراي بافت نارس به منظور طبخ غذاهايي نظير املت اشتباه است.

بيشتر بدانيد : فوايد سيب زميني

بيشتر بدانيد : سيب زميني تنوري يا آب پز، کدام سالم تر است؟

بيشتر بدانيد : خواص سيب زميني| آيا سيب زميني چاق کننده است؟


منبع : jamejamonline.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/149784/مراقب سم خطرناک سيب زميني سبز رنگ باشيد
بستن   چاپ